schab pieczony w gorącym tłuszczu

patelni rozgrzać olej, obsmażyć schab z obu stron na gorącym tłuszczu. Cebulę i czosnek obrać i drobniutko posiekać. Umytą natkę drobno posiekać. Wymieszać z czosnkiem, cebulą i ziołami Zobacz więcej
pomidory Wymieszać wszystko dokładnie dodać posiekane listki bazylii dosolić ewentualnie do smaku Gotować do momentu aż pomidory będą gorące Można użyć również pomidorów z puszki Warzywa podałam z Zobacz więcej
ziołami prowansalskimi i nakładamy na jego połowę plasterek goudy. Szpinak wyciskamy mocno w ręku, po czym rozkładamy na plasterku sera, znajdującym się na kotlecie i przykrywamy go kolejnym Zobacz więcej
Składniki: 6 plastrów schabu 6 suszonych śliwek 6 średnich pieczarek garść kapusty kiszonej smalec sól, pieprz pure: ziemniaki 5 pieczarek 1 mała cebula 1 łyżka masła gałka muszkatołowa 1/4 szkl. Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Kulki ziemniaczane

Kulki ziemniaczane 137

7
rozgrzać, włożyć jedną kulkę jak olej skwierczy to znaczy że jest wystarczająco gorący. Wrzucić kuleczki do oleju i smażyć, aż nabiorą złotego koloru. Lekko co jakiś czas potrząsać patelnią, raz je Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Karkówka duszona z cebulą

Karkówka duszona z cebulą 2097

2
kawałki mięsa na drugą stronę i jeżeli zachodzi taka potrzeba można ponownie podlać 1 łyżką wody. Przykryłam i ponownie wstawiłam do piekarnika. Cebulę pokroiłam na krążki i wsypałam na pozostały Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Wytworna rolada ze schabu

Wytworna rolada ze schabu 5608

1
Prawdziwa eksplozja smaku. Taka mięsna rolada jest daniem niezwykle wszechstronnym. Jest wyśmienita w każdej postaci, w jakiej tylko można ją serwować - szczególnie polecam gorącą oraz w klarownej Zobacz więcej
SCHAB KARKOWY przyrządzony według tego przepisu jest genialny! Polecam na niedzielny obiad dla rodziny. SKŁADNIKI: 60 dag schabu karkowego (waga bez kości) pieprz, sól 2 łyżki płynnego miodu kopiasta Zobacz więcej
Jakiś czas temu odkryłyśmy z mamą sposób na mięso, wredne trudne i po prostu suche. Należy je zamarynować w nabiale! Tak tak, kwasy zawarte w produktach mlecznych powodują kruszenie mięsa, czas ich Zobacz więcej
do lodówki. Na patelni rozgrzać 4-5 łyżek oleju, obsmażyć schab ze wszystkich stron. Mięso przełożyć do brytfanny, podlać tłuszczem ze smażenia i niewielką ilością wody. Piec bez przykrycia przez 1 Zobacz więcej
Pasztet wieprzowy na kościach Czasami można kupić w sklepach mięsnych kości oddzielane mechanicznie , jest na nich sporo bardzo dobrego, aromatycznego mięska ,zazwyczaj po karkówce lub schabie . Zobacz więcej
Po długiej przerwie czas na coś konkretnego i pysznego. Zaproponowane danie mięsne nadaje się zarówno na obiad, kolacje, jak i na przyjęcie. Schab pieczony w sosie beszamelowo-pieczarkowym to Zobacz więcej
mięso na gorącym tłuszczu ( jeżeli zostanie Wam kawałek słoniny to ją stopcie i na niej obsmażcie mięso) a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do Zobacz więcej
mięso sznurkiem posypujemy cynamonem i obsmażamy na bardzo gorącym tłuszczu z każdej strony. Te jabłka , które nam pozostały po nadzianiu mięsa układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na nie Zobacz więcej
Chillijemy
Chillijemy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chillijemy
Domowa tortilla

Domowa tortilla 314

0
Domowe placki tortilli można wykonać bardzo szybko, a nadzienie to tak w rzeczywistości tylko i wyłącznie nasze własne fantazje :) U mnie po świętach na stole stoi jeszcze rzeżucha, więc chciałam ją Zobacz więcej
Polędwica w kolorowym pieprzu Jeśli szukacie pomysłu na delikatne i chude mięso, polędwica jest idealna. Nie ma zbyt wyrazistego smaku, ale jest bardziej soczysta i miękka niż np. schab, dlatego można Zobacz więcej
obsmażamy na gorącym tłuszczu. Do miski, w której mieliśmy marynatę wsypujemy papryką i część wyciśniętego czosnku. Obtaczamy jeszcze raz mięso i wkładamy do piekarnika nagrzanego, do 200 stopni. Zobacz więcej
Na każde święta zawsze piekę mięso . Jest to przeważnie schab, szynka lub karkówka. Piekę je zazwyczaj nacierając tylko przyprawami, niewielką ilością oleju i podlewając niewielką ilością wody. Mięso Zobacz więcej
na niewielkiej ilości tłuszczy podsmażamy cebulę pokrojoną w cząstki. Posiekana natkę pietruszki łączymy z miodem. Upieczone mięso wyjmujemy z garnka i smarujemy miodem z pietruszką. Wstawiamy na 6 Zobacz więcej
i łyżkę masła. Na gorący tłuszcz przełożyłam mięso i smażyłam około 3 minuty z każdej strony. Przełożyłam na ogrzany talerz. Cebulę posiekałam. Pieczarki po oczyszczeniu pokroiłam na drobne cząstki. Zobacz więcej