schab pieczony w gorącym tłuszczu

patelni rozgrzać olej, obsmażyć schab z obu stron na gorącym tłuszczu. Cebulę i czosnek obrać i drobniutko posiekać. Umytą natkę drobno posiekać. Wymieszać z czosnkiem, cebulą i ziołami Zobacz więcej
pomidory Wymieszać wszystko dokładnie dodać posiekane listki bazylii dosolić ewentualnie do smaku Gotować do momentu aż pomidory będą gorące Można użyć również pomidorów z puszki Warzywa podałam z Zobacz więcej
ziołami prowansalskimi i nakładamy na jego połowę plasterek goudy. Szpinak wyciskamy mocno w ręku, po czym rozkładamy na plasterku sera, znajdującym się na kotlecie i przykrywamy go kolejnym Zobacz więcej
Składniki: 6 plastrów schabu 6 suszonych śliwek 6 średnich pieczarek garść kapusty kiszonej smalec sól, pieprz pure: ziemniaki 5 pieczarek 1 mała cebula 1 łyżka masła gałka muszkatołowa 1/4 szkl. Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Kulki ziemniaczane

Kulki ziemniaczane 116

7
rozgrzać, włożyć jedną kulkę jak olej skwierczy to znaczy że jest wystarczająco gorący. Wrzucić kuleczki do oleju i smażyć, aż nabiorą złotego koloru. Lekko co jakiś czas potrząsać patelnią, raz je Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Karkówka duszona z cebulą

Karkówka duszona z cebulą 2047

1
strony oprószyłam papryką. Na patelni rozgrzałam olej i wkładałam kolejno kawałki mięsa na gorący tłuszcz. Obsmażałam krótko z każdej strony. Naczynie żaroodporne wysmarowałam lekko tłuszczem i Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Wytworna rolada ze schabu

Wytworna rolada ze schabu 5198

1
Prawdziwa eksplozja smaku. Taka mięsna rolada jest daniem niezwykle wszechstronnym. Jest wyśmienita w każdej postaci, w jakiej tylko można ją serwować - szczególnie polecam gorącą oraz w klarownej Zobacz więcej
!) do nagrzanego piekarnika. Po tym czasie wyłączamy go, ale mięso trzymamy w cieple. Krok 4. Sos spod pieczeni łączymy z cebulą, zagotowujemy, gdy trzeba, doprawiamy do smaku. Gotowy przecieramy Zobacz więcej
Jakiś czas temu odkryłyśmy z mamą sposób na mięso, wredne trudne i po prostu suche. Należy je zamarynować w nabiale! Tak tak, kwasy zawarte w produktach mlecznych powodują kruszenie mięsa, czas ich Zobacz więcej
do lodówki. Na patelni rozgrzać 4-5 łyżek oleju, obsmażyć schab ze wszystkich stron. Mięso przełożyć do brytfanny, podlać tłuszczem ze smażenia i niewielką ilością wody. Piec bez przykrycia przez 1 Zobacz więcej
mielenia wywar pozostały z pieczenia ( nie więcej niż 0,5 szklanki , surowe jajko i przyprawy oraz zioła i sól . Całość przelewamy do foremki do pieczenia ( nie trzeba smarować tłuszczem foremek bo Zobacz więcej
stron na rumiano. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczarki podsmażamy na tym samym tłuszczu co mięso, solimy i pieprzymy. Przygotowujemy sos beszamelowy. 300 ml mleka zagotowujemy. W Zobacz więcej
mięso na gorącym tłuszczu ( jeżeli zostanie Wam kawałek słoniny to ją stopcie i na niej obsmażcie mięso) a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do Zobacz więcej
mięso sznurkiem posypujemy cynamonem i obsmażamy na bardzo gorącym tłuszczu z każdej strony. Te jabłka , które nam pozostały po nadzianiu mięsa układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na nie Zobacz więcej
Chillijemy
Chillijemy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chillijemy
Domowa tortilla

Domowa tortilla 299

0
Domowe placki tortilli można wykonać bardzo szybko, a nadzienie to tak w rzeczywistości tylko i wyłącznie nasze własne fantazje :) U mnie po świętach na stole stoi jeszcze rzeżucha, więc chciałam ją Zobacz więcej
Polędwica w kolorowym pieprzu Jeśli szukacie pomysłu na delikatne i chude mięso, polędwica jest idealna. Nie ma zbyt wyrazistego smaku, ale jest bardziej soczysta i miękka niż np. schab, dlatego można Zobacz więcej
obsmażamy na gorącym tłuszczu. Do miski, w której mieliśmy marynatę wsypujemy papryką i część wyciśniętego czosnku. Obtaczamy jeszcze raz mięso i wkładamy do piekarnika nagrzanego, do 200 stopni. Zobacz więcej
Na każde święta zawsze piekę mięso . Jest to przeważnie schab, szynka lub karkówka. Piekę je zazwyczaj nacierając tylko przyprawami, niewielką ilością oleju i podlewając niewielką ilością wody. Mięso Zobacz więcej
na niewielkiej ilości tłuszczy podsmażamy cebulę pokrojoną w cząstki. Posiekana natkę pietruszki łączymy z miodem. Upieczone mięso wyjmujemy z garnka i smarujemy miodem z pietruszką. Wstawiamy na 6 Zobacz więcej
i łyżkę masła. Na gorący tłuszcz przełożyłam mięso i smażyłam około 3 minuty z każdej strony. Przełożyłam na ogrzany talerz. Cebulę posiekałam. Pieczarki po oczyszczeniu pokroiłam na drobne cząstki. Zobacz więcej