Schab pieczony - jako danie obiadowe, jako domowa wędlina do chleba, jako konserwa na wyjazd - tyle zastosowań ile wymyślisz. Składniki (na 1 kg schabu): schab - 1 kg majeranek - 1 czubata łyżka
Zobacz więcej
Schab pieczony z kością ma zupełnie inny smak niż ten bez kości, nie jest suchy, wręcz przeciwnie jest wilgotny, soczysty isam rozpada się w ustach, smakuje nieporównywalnie lepiej. Dawniej piekłam
Zobacz więcej
Meeega pyszny schab, którego przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut, potem tylko piec przez godzinkę i rozkoszować się smakiem. Dodatek żurawiny firmy HELIO czyni tę potrawę idealną na Świąteczny
Zobacz więcej
Pieczony schab z warzywami - proste danie, które z dodatkami może być daniem obiadowym, a na zimno może służyć jako soczysta wędlina do kanapek. Składniki: schab - ok. 1,5 kg 3 łyżki musztardy
Zobacz więcej
Ja miałam schab z kością w plastrach, ale można użyć schabu w całości. Kruchy, aromatyczny schab z kością, polecam :) Składniki: 1/2kg schabu z kością 1 cebula 1 łyżka posiekanego rozmarynu 2 ząbki
Zobacz więcej
Pieczony schab Składniki : 1 kg schabu wieprzowego bez kości, 2-3 łyżki oleju, 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka chilli, 1 łyżeczka majeranku, pieprz ziarnisty, sól. Przygotowanie : Do kubka wlej olej.
Zobacz więcej
Smaczny zamiennik sklepowej wędliny. Piekłam w garnku rzymskim, może wyszedł odrobinę za suchy, ale cienko pokrojony jest bardzo dobrym dodatkiem do chleba. Polecam. Przepis ze stronyMniam Mniam
Zobacz więcej
Nie jestem fanką nudnych panierowanych schabowych, które stały się świętym kanonem kuchni polskiej. Moja sypialnia jest położona zaraz nad sklepem mięsnym. Uwierzcie mi, ilość pobudek zaserwowanych
Zobacz więcej
Schab pieczony w musztardzie z gruszką i pomarańczą jest bardzo soczysty. Sos przygotowany na tej bazie jest wyborny, a dodatek gruszki i pomarańczy wspaniale komponuje się ze smakiem mięsa. Do tego
Zobacz więcej
Co u Was dobrego dziś na niedzielny obiad? U mnie tradycyjny schab, pieczony w sosie własnym z dodatkiem musztardy. Składniki: 1 kg schabu 2 łyżki musztardy 2 białe cebule 2 łodygi selera naciowego 1
Zobacz więcej
Przepis na zalewę otrzymałam od mojej mamy, piekła go w ten sposób od kiedy pamiętam J Ale… troszkę zmodyfikowałam jej przepis, ponieważ postanowiłam natrzeć schab przed pieczeniem musztardą z
Zobacz więcej
Schab pieczony w całości to idealna propozycja na niedzielny lub odświętny obiad. Mięso jest zamarynowane w przyprawach, po czym obsmażone w miodzie wymieszanym z musztardą, to sprawi, że skórka z
Zobacz więcej
Dzisiaj pieczyste. Zamiast niedzielnego schabowego polecam dla odmiany pieczeń ze schabu. Równie soczysta i idealna na konretny obiad. SKŁADNIKI: 1kg schabu bez kości 1/2 selera 2 duże cebule 1szkł
Zobacz więcej
Składniki: 0,5kg schabu 4-5 łyżeczek musztardy przyprawy: pieprz, sól, papryka słodka, czosnek, tymianek 0,5kg ziemniaków Przygotowanie: Schab kroję w niezbyt grube plastry i rozbijam je tłuczkiem do
Zobacz więcej
Bardzo dawno nie robiłam takiego schabu. Nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio... Taka pieczeń jest świetna nie tylko jako mięso do drugiego dania, ale wyśmienicie smakuje do kanapek. Składniki: 1/2 kg
Zobacz więcej
Mięso pieczone zawsze pojawia się na świątecznym stole. Tak upieczony schab jest idealny do podania na obiad, pokrojony w grube plastry w towarzystwie ziemniaków i surówki i oczywiście z dodatkiem
Zobacz więcej
Schab marynowany w miodzie i musztardzie Składniki: -1 kg schabu bez kości - 4 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka miodu - 2 łyżki musztardy francuskiej - 1 łyżki musztardy miodowej - sól - pieprz -
Zobacz więcej
Schab pieczony to potrawa uniwersalna. Doskonała wędlina na świąteczny stół. Idealny obiad w każdy zwykły dzień. Pięknie wypieczone, kruche i smakowite mięso schabu wieprzowego można podać z
Zobacz więcej
Prawie zawsze, kiedy odwiedzam moją babcię, zostajemy z mężem poczęstowani wspaniałymeczonym schabem. Pomyślałam, że pójdę w ślady babci i upiekę takie mięso. Jednak źródłem dzisiejszego przepisu była
Zobacz więcej
Takim schabem poczęstowała mnie moja siostra w wakacje. Zachwyciła mnie soczystość mięsa, co w przypadku schabu nie jest wcale łatwe do uzyskania. Ponieważ ostatnio coraz częściej pieczemy sami
Zobacz więcej