schab po warszawsku

Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Schab po warszawsku

Schab po warszawsku 5166

2
Taki schab znam od dawna i od czasu do czasu przygotowuję półmisek pełen nadziewanych plastrów - ale cały czas nurtuje mnie pytanie: dlaczego nazywa się "po warszawsku"? Nie znalazłam jak dotąd Zobacz więcej
Schab po warszawsku to pyszna mięsna kanapeczka, wypełniona po brzegi masą jajeczną, doprawioną chrzanem by wyostrzyć smak. Całość zalana galaretą. Schab tak podany wygląda i smakuje wspaniale Zobacz więcej
Wielkanocny „schab po warszawsku” Śniadania Zupy Obiady Kolacje Sałatki Przekąski Ciasta i desery Dania z dynią Wielkanoc Boże Narodzenie O mnie Cookie Policy Wielkanocny "schab po warszawsku" Schab Zobacz więcej
Bardzo lubię to danie zimnego bufetu: nadziewane plastry schabu w galarecie. Ostatnio jadłam je w warszawskiej Moonsferze - restauracji w Centrum Olimpijskim. Był pyszny i przybrany nietypowo, bo Zobacz więcej
Bogusia82
Bogusia82 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajeczna Kuchnia
Schab po warszawsku

Schab po warszawsku 214

1
Bardzo smaczna i efektowna przekąska. Możemy ją podać różne na uroczystości rodzinne, święta, sylwestra lub nowy rok. Składniki: 1,5 kilograma schabu 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki Zobacz więcej
Składniki: Mięso i marynata do mięsa: 1,2 kg schabu bez kości; 1 łyżka majeranku; 2 ząbki czosnku; 1/2 łyżki słodkiej papryki w proszku; Sól; Pieprz. 2 łyżki oleju. Pasta jajeczno-chrzanowa: 8 jaj Zobacz więcej
lenarti
lenarti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kociołek Iwony
Schab po warszawsku

Schab po warszawsku 268

6
Składniki: ok. 1,5 kg schabu 5-6 ugotowanych jaj kilka łyżeczek startego chrzanu ze słoika 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku majonez ok. 1,5 litra wywaru z warzyw lub bulionu 8-9 łyżeczek żelatyny Zobacz więcej
Mając upieczony pyszny schab postanowiłam podać go właśnie w ten sposób. Pomysł okazał się bardzo trafiony, a przystawka rozeszła się błyskawicznie. Schab oczywiście można zalać galaretą, ale ja Zobacz więcej
Przegryzanie
Przegryzanie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przegryzanie
Taki czas nastał

Taki czas nastał 35

0
posta (Atom) linki RobertHarna.pl Warszawska Akademia Kulinarna O mnie Robert Harna Wyświetl mój pełny profil Facebook Przegryzanie Facebook Warszawska Akademia Kulinarna Archiwum bloga 2014(5) Zobacz więcej
Przegryzanie: Kurs kuchni wegetarianskiej piątek, 21 lutego 2014 Kurs kuchni wegetarianskiej Kurs kuchni wegetarianskiej - Warszawska Akademia Kulinarna Autor:Robert Harna Wyślij pocztą e-mailWrzuć na Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
schab z wkładką

schab z wkładką 645

1
z szynkowara- przepis dostałam od znajomej ale gotowy podczas cienkiego krojenia lekko się sypie- poza tym jest pyszna i z warzywami składniki: 1kg schabu 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1/2 papryki 1 Zobacz więcej
RobertHarna.pl Warszawska Akademia Kulinarna O mnie Robert Harna Wyświetl mój pełny profil Facebook Przegryzanie Facebook Warszawska Akademia Kulinarna Archiwum bloga 2015(1) styczeń(1) Polędwica Zobacz więcej
Kiełbasa w sosie cebulowym do lirycznych wyznań pasuje jeszcze mniej niż schab… o takim daniu pisał w Pamietnikach J. M. Pana B. Winnickiego Wincenty Pol. Za Wikipedią, zdaniem P. Bikonta taka właśnie Zobacz więcej
usłudze TwitterUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Brak komentarzy: Prześlij komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) linki RobertHarna.pl Zobacz więcej
Piękno w smaku czyli Warsztaty z QAFP Piękno w smaku czyli warsztaty QAFP, w których miałam przyjemność uczestniczyć 31.01 odbyły się w warszawskim studio kulinarnym SmartStudio. Przybyłam pociągiem z Zobacz więcej
Zdrowe, łatwe, niedrogie, pyszne, wilgotne. Tak mogę okręślić domową wędlinę - gotowaną szynkę wieprzową. Można też zamiennie użyć grubszego schabu. To drugi przepis na blogu na gotowaną szynkę, Zobacz więcej
Nareszcie przestałam zazdrościć warszawskim blogerkom ich spotkań integracyjnych ! Nasza wielkopolska grupa coraz bardziej się integruje, a z pomocą przyszedł nam ostatnio organizator akcji „Doceń Zobacz więcej
Staropolska szynka « poprz. nast. » 133 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 212 głosów z średnią 4.28 z 5)Staropolska szynka4.28 out of 5 based on 212 voters. Tekst pochodzi z książki: Praktyczny Zobacz więcej
Jeszcze dwa lata temu, kiedy szukałem baraniny na warszawskich targach, wyglądałem jak kosmita. Chodzi taki i tylko głowę zawraca. Mięso to schab i bitki, nie jakieś fanaberie. Mamy rok 2014 i Zobacz więcej