schab po warszawsku

Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Schab po warszawsku

Schab po warszawsku 6266

2
{{headerMessage}}
Taki schab znam od dawna i od czasu do czasu przygotowuję półmisek pełen nadziewanych plastrów - ale cały czas nurtuje mnie pytanie: dlaczego nazywa się "po warszawsku"? Nie znalazłam jak dotąd Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Schab po warszawsku to pyszna mięsna kanapeczka, wypełniona po brzegi masą jajeczną, doprawioną chrzanem by wyostrzyć smak. Całość zalana galaretą. Schab tak podany wygląda i smakuje wspaniale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wielkanocny „schab po warszawsku” Śniadania Zupy Obiady Kolacje Sałatki Przekąski Ciasta i desery Dania z dynią Wielkanoc Boże Narodzenie O mnie Cookie Policy Wielkanocny "schab po warszawsku" Schab Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię to danie zimnego bufetu: nadziewane plastry schabu w galarecie. Ostatnio jadłam je w warszawskiej Moonsferze - restauracji w Centrum Olimpijskim. Był pyszny i przybrany nietypowo, bo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bogusia82
Bogusia82 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajeczna Kuchnia
Schab po warszawsku

Schab po warszawsku 343

1
{{headerMessage}}
Bardzo smaczna i efektowna przekąska. Możemy ją podać różne na uroczystości rodzinne, święta, sylwestra lub nowy rok. Składniki: 1,5 kilograma schabu 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki Zobacz więcej
Gospodyni Miejska
Gospodyni Miejska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gospodyni Miejska
Schab po warszawsku

Schab po warszawsku 380

4
{{headerMessage}}
Składniki: Mięso i marynata do mięsa: 1,2 kg schabu bez kości; 1 łyżka majeranku; 2 ząbki czosnku; 1/2 łyżki słodkiej papryki w proszku; Sól; Pieprz. 2 łyżki oleju. Pasta jajeczno-chrzanowa: 8 jaj Zobacz więcej
lenarti
lenarti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kociołek Iwony
Schab po warszawsku

Schab po warszawsku 519

7
{{headerMessage}}
Składniki: ok. 1,5 kg schabu 5-6 ugotowanych jaj kilka łyżeczek startego chrzanu ze słoika 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku majonez ok. 1,5 litra wywaru z warzyw lub bulionu 8-9 łyżeczek żelatyny Zobacz więcej
joannas1976
joannas1976 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchennecudajoanny
Schab po Warszawsku

Schab po Warszawsku 65

4
{{headerMessage}}
Skład: Ok. 1 kg schabu Sól, pieprz Majeranek Olej do smażenia Na Farsz: 5 jajek 1 czubata łyżka chrzanu ze słoiczka 1 czubata łyżka majonezu sól 1 pęczek szczypiorku Na Galaretę: 800ml bulionu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mając upieczony pyszny schab postanowiłam podać go właśnie w ten sposób. Pomysł okazał się bardzo trafiony, a przystawka rozeszła się błyskawicznie. Schab oczywiście można zalać galaretą, ale ja Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Wereszczaka po litewsku

Wereszczaka po litewsku 33

0
{{headerMessage}}
Co to jest wereszczaka pisałam niedawno pokazując wersję warszawską. Ale dania o takiej nazwie były zupełnie odmienne i różne wersje nie były do siebie podobne ani trochę. W Warszawie nazywaną tak Zobacz więcej
Przegryzanie
Przegryzanie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przegryzanie
Taki czas nastał

Taki czas nastał 41

0
{{headerMessage}}
posta (Atom) linki RobertHarna.pl Warszawska Akademia Kulinarna O mnie Robert Harna Wyświetl mój pełny profil Facebook Przegryzanie Facebook Warszawska Akademia Kulinarna Archiwum bloga 2014(5) Zobacz więcej
Przegryzanie
Przegryzanie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przegryzanie
Kurs kuchni wegetarianskiej

Kurs kuchni wegetarianskiej 38

0
{{headerMessage}}
Przegryzanie: Kurs kuchni wegetarianskiej piątek, 21 lutego 2014 Kurs kuchni wegetarianskiej Kurs kuchni wegetarianskiej - Warszawska Akademia Kulinarna Autor:Robert Harna Wyślij pocztą e-mailWrzuć na Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
schab z wkładką

schab z wkładką 726

1
{{headerMessage}}
z szynkowara- przepis dostałam od znajomej ale gotowy podczas cienkiego krojenia lekko się sypie- poza tym jest pyszna i z warzywami składniki: 1kg schabu 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1/2 papryki 1 Zobacz więcej
Przegryzanie
Przegryzanie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przegryzanie
Polędwica wołowa Sous Vide

Polędwica wołowa Sous Vide 178

1
{{headerMessage}}
Przegryzanie: Polędwica wołowa Sous Vide wtorek, 13 stycznia 2015 Polędwica wołowa Sous Vide Autor:Robert Harna Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Zobacz więcej
kolia18
kolia18 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie Patki
SCHAB ZE ŚLIWKĄ

SCHAB ZE ŚLIWKĄ 23

2
{{headerMessage}}
Schab czy pieczony , czy faszerowany, ten po warszawsku kojarzy się nam ze Świętami. Idealna wędlina do podania w ten szczególny dzień. Ja często robię schab również jako zamiennik tradycyjnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przegryzanie: Pierś z kaczki sous-vide z żurawiną, figami i puree z dyni wtorek, 20 stycznia 2015 Pierś z kaczki sous-vide z żurawiną, figami i puree z dyni Przepis oraz więcej na: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piękno w smaku czyli Warsztaty z QAFP Piękno w smaku czyli warsztaty QAFP, w których miałam przyjemność uczestniczyć 31.01 odbyły się w warszawskim studio kulinarnym SmartStudio. Przybyłam pociągiem z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zdrowe, łatwe, niedrogie, pyszne, wilgotne. Tak mogę okręślić domową wędlinę - gotowaną szynkę wieprzową. Można też zamiennie użyć grubszego schabu. To drugi przepis na blogu na gotowaną szynkę, Zobacz więcej