schab po wielkopolsku

Zapiekane beztłuszczowo roladki z delikatnym sosem, to jeden z bardziej ulubionych obiadów męskiej części domostwa :) Składniki: - 500g schabu pokrojonego w plastry - wędlina (może być salami, szynka Zobacz więcej
Wczoraj ( 18-08.2012) kilkunastu blogerów z Wielkopolski spotkało się dzięki programowi „Doceń polskie i odkryj Wielkopolskie” w urokliwej Tamarynowej Osadzie w Łowyniu w Wielkopolsce. Część osób Zobacz więcej
Nadszedł sezon grzybowy, a z nim możliwość zapełnienia spiżarni smacznymi darami lasu. Mamy to szczęście, że w naszych wielkopolskich lasach mamy dostęp do rydzów, jak również do innych smakowitych Zobacz więcej
W minioną sobotę dzięki "Doceń polskie" miałam szansę uczestniczyć w spotkaniu wielkopolskich (i nie tylko) blogerów:) Spotkanie odbyło się w malowniczym miejscu w powiecie międzychodzkim, czyli w Zobacz więcej
Nareszcie przestałam zazdrościć warszawskim blogerkom ich spotkań integracyjnych ! Nasza wielkopolska grupa coraz bardziej się integruje, a z pomocą przyszedł nam ostatnio organizator akcji „Doceń Zobacz więcej
Smacznym jedzeniem Wielkopolska stoi! Miałam okazję przekonać się o tym uczestnicząc w spotkaniu, które w miniony weekend odbyło się w Tamarynowej Osadzie w ramach programu"Doceń polskie". Dopisała Zobacz więcej
odbyło się wydarzenie pod nazwą "Doceń polskie" i odkryj Wielkopolskie zorganizowane przez Marka Bielskiego. Spotkanie miało charakter integracyjno - warsztatowe w gronie blogosfery wielkopolskiej. Zobacz więcej
Smacznym jedzeniem Wielkopolska stoi! Miałam okazję przekonać się o tym uczestnicząc w spotkaniu, które w miniony weekend odbyło się w Tamarynowej Osadzie w ramach programu"Doceń polskie". Dopisała Zobacz więcej
województwa wielkopolskiego: - Stowarzyszenie "Forum Kobiet Powiatu Pleszewskiego" - KGW Oporzyn (pow. wągrowiecki) - KGW Nowa Wieś Ujska (pow. pilski) - KGW Sowina (pow. pleszewski) - KGW Ziółkowo Zobacz więcej
Ever
Ever Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Sos tatarski

Sos tatarski 348

0
posta (Atom) LinkWithin Szukaj Ładowanie... O mnie Ever Wielkopolska, Poland Stronę założyłam, aby w każdym miejscu mieć dostęp do przepisów. Chcę korzystać ze składników łatwo dostępnych, Zobacz więcej
Wielkopolskiej wsi o nazwie Tłokinia. Drugim jabłkowym bohaterem w przepisie jest cydr lubelski, który nam bardzo ostatnio przypadł do gustu - lekki, delikatnie musujący, cudownie gasi pragnienie w Zobacz więcej
bloga i pozostawisz coś po sobie:) Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) O mnie magia-jedzenia Rogoźno, Wielkopolska, Poland Witam wszystkich bardzo serdecznie.Nazywam się Zobacz więcej
7,99 9,99 14,99 13,99 14,99 8,95 Karkówka wieprzowa b/k 11,99 10,99 11,99 9,99 13,30 12,99 10,89 Łopatka wieprzowa b/k 8,99 8,99 Schab wieprzowy b/k 16,49 13,86 11,99 12,99 Schab wieprzowy z/k 11,99 Zobacz więcej
Cóż to jest za świnia! Rasa złotnicka biała wywodzi się z Wielkopolski. Została wyhodowana w latach pięćdziesiątych w Złotnikach, w Rolniczym Zakładzie Doświadczalnym Wyższej Szkoły Rolniczej w Zobacz więcej
Tamarynowa Osada… Brzmi pięknie i niemniej pięknie się prezentuje. Na You Tube’ie możecie ją zobaczyć. To bajkowa kraina w której miałam przyjemność spędzić ostatnią sobotę. W towarzystwie Zobacz więcej
W ostatnią sobotę, 18 sierpnia, miałam okazję uczestniczyć w spotkaniu blogerów w ramach programu promocyjnego "Doceń polskie i poznaj wielkopolskie". Spotkanie odbyło się w jednym z najbardziej Zobacz więcej
Kilka dni temu dostałam zaproszenie organizowane przez DOCEŃ POLSKIE na spotkanie integracyjno-warsztatowe blogosfery prosto z wielkopolski :) Bardzo się cieszę, że skorzystałam z tego zaproszenia bo Zobacz więcej
Ubiegły weekend spędziłam bardzo pracowicie i przyjemnie. Na zaproszenie właścicieli hotelu Nest w Gnieźnie wraz z kilkoma osobami z Wielkopolskiej Grupy Blogerów Kulinarnych uczestniczyłam w Zobacz więcej
w poniższej relacji (z jednym wyjątkiem) pochodzą od Joli i Piotra (www.straga.pl) oraz Grażyny i Piotra (www.grażynagotuje.pl) Warsztaty Wielkopolskiej Grupy Blogerów Kulinarnych były organizowane Zobacz więcej
schabem ze świni złotnickiej i wielkopolskim smażonym serem. Na deser Grzegorz zaproponował andruty kaliskie i bitą śmietaną i sezonowymi owocami z dodatkiem miodu drahimskiego . Ja dołożyłam Zobacz więcej