schab po wielkopolsku

Zapiekane beztłuszczowo roladki z delikatnym sosem, to jeden z bardziej ulubionych obiadów męskiej części domostwa :) Składniki: - 500g schabu pokrojonego w plastry - wędlina (może być salami, szynka Zobacz więcej
Wczoraj ( 18-08.2012) kilkunastu blogerów z Wielkopolski spotkało się dzięki programowi „Doceń polskie i odkryj Wielkopolskie” w urokliwej Tamarynowej Osadzie w Łowyniu w Wielkopolsce. Część osób Zobacz więcej
Nadszedł sezon grzybowy, a z nim możliwość zapełnienia spiżarni smacznymi darami lasu. Mamy to szczęście, że w naszych wielkopolskich lasach mamy dostęp do rydzów, jak również do innych smakowitych Zobacz więcej
okiem szefa kuchni:) Nasza wspólna zupka z kurek z fasolką szparagową z kozim serem i makaronem Międzybrodzkim była pyszna:) W roli dania głównego wystąpiły popisowe dania Szefa Kuchni: -pierś kaczki Zobacz więcej
Nareszcie przestałam zazdrościć warszawskim blogerkom ich spotkań integracyjnych ! Nasza wielkopolska grupa coraz bardziej się integruje, a z pomocą przyszedł nam ostatnio organizator akcji „Doceń Zobacz więcej
Smacznym jedzeniem Wielkopolska stoi! Miałam okazję przekonać się o tym uczestnicząc w spotkaniu, które w miniony weekend odbyło się w Tamarynowej Osadzie w ramach programu"Doceń polskie". Dopisała Zobacz więcej
odbyło się wydarzenie pod nazwą "Doceń polskie" i odkryj Wielkopolskie zorganizowane przez Marka Bielskiego. Spotkanie miało charakter integracyjno - warsztatowe w gronie blogosfery wielkopolskiej. Zobacz więcej
Smacznym jedzeniem Wielkopolska stoi! Miałam okazję przekonać się o tym uczestnicząc w spotkaniu, które w miniony weekend odbyło się w Tamarynowej Osadzie w ramach programu"Doceń polskie". Dopisała Zobacz więcej
województwa wielkopolskiego: - Stowarzyszenie "Forum Kobiet Powiatu Pleszewskiego" - KGW Oporzyn (pow. wągrowiecki) - KGW Nowa Wieś Ujska (pow. pilski) - KGW Sowina (pow. pleszewski) - KGW Ziółkowo Zobacz więcej
Ever
Ever Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Sos tatarski

Sos tatarski 372

0
Strony Strona główna Boże Narodzenie Słodkie Dietetyczne Obiad Śniadania W 30 minut South Beach Zupy Zapiekanki Z piekarnika Wielkanoc Torty Tarty Smaki z dzieciństwa Sosy Sałatki Przekąski Bez Zobacz więcej
Z wakacji u rodzinki mieszkającej na wsi wróciliśmy doskonale zrelaksowani, ale i obdarowani rosnącymi z dala od spalin owocami: malinami, jeżynami, śliwkami, gruszkami, jabłkami, że o innych dobrach Zobacz więcej
bloga i pozostawisz coś po sobie:) Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) O mnie magia-jedzenia Rogoźno, Wielkopolska, Poland Witam wszystkich bardzo serdecznie.Nazywam się Zobacz więcej
cena KOLOR NIEBIESKI - identyczna cena MIĘSA I WĘDLINY (ceny za 1 kg o ile nie podano inaczej) wędliny Tesco od 6.11-12.11 Spar 6.11-16.11 Carrefour 5.11-17.11 Stokrotka 6.11-12.11 Netto Zobacz więcej
Cóż to jest za świnia! Rasa złotnicka biała wywodzi się z Wielkopolski. Została wyhodowana w latach pięćdziesiątych w Złotnikach, w Rolniczym Zakładzie Doświadczalnym Wyższej Szkoły Rolniczej w Zobacz więcej
na tym zdjęciu. Ewelina Wawrzyniak zPrzy kubku kawy Monika Kozak z Pin up Cooking Looking Grażyna Cholewicka z Grażyna gotuje Magda Obada z Obados na obiados Jola Perz-Straga z Damsko-męskie Zobacz więcej
Doceń polskie. Domowej atmosfery dopełnia szalenie pozytywny gospodarz, który opowiada o jedzeniu z taką pasją, a także wiedzą, że słucha się Go z wielką przyjemnością. Na spotkaniu mieliśmy okazję Zobacz więcej
na jak najwyższym poziomie, wszystko lokalne przygotowywane przez okolicznych Gospodarzy. To co najbardziej uraczyło moje podniebienie to biała, świeżo zrobiona kiełbasa od ZM Konarczak smażona na Zobacz więcej
Ubiegły weekend spędziłam bardzo pracowicie i przyjemnie. Na zaproszenie właścicieli hotelu Nest w Gnieźnie wraz z kilkoma osobami z Wielkopolskiej Grupy Blogerów Kulinarnych uczestniczyłam w Zobacz więcej
zamieniła się w następujące cudeńka: - kiełbasa biała wołowo-wieprzowa (we flaku i słoikach) Kiełbasa biała na pierwszym planie - szynka gotowana dwa razy krótko gotowana (przepis Joli) - szynka Zobacz więcej
schabem ze świni złotnickiej i wielkopolskim smażonym serem. Na deser Grzegorz zaproponował andruty kaliskie i bitą śmietaną i sezonowymi owocami z dodatkiem miodu drahimskiego . Ja dołożyłam Zobacz więcej