schab po wielkopolsku

{{headerMessage}}
Zapiekane beztłuszczowo roladki z delikatnym sosem, to jeden z bardziej ulubionych obiadów męskiej części domostwa :) Składniki: - 500g schabu pokrojonego w plastry - wędlina (może być salami, szynka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj ( 18-08.2012) kilkunastu blogerów z Wielkopolski spotkało się dzięki programowi „Doceń polskie i odkryj Wielkopolskie” w urokliwej Tamarynowej Osadzie w Łowyniu w Wielkopolsce. Część osób Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nadszedł sezon grzybowy, a z nim możliwość zapełnienia spiżarni smacznymi darami lasu. Mamy to szczęście, że w naszych wielkopolskich lasach mamy dostęp do rydzów, jak również do innych smakowitych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
okiem szefa kuchni:) Nasza wspólna zupka z kurek z fasolką szparagową z kozim serem i makaronem Międzybrodzkim była pyszna:) W roli dania głównego wystąpiły popisowe dania Szefa Kuchni: -pierś kaczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na granicy) i podziwianiu koni oraz oswojonej świnki przyszła kolej na naszą pracę – gotowaliśmy zupę jarzynową z fasolką szparagową i kurkami oraz kozim serem. Ja nazwałam ją „wypasioną szabelkówką” Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smacznym jedzeniem Wielkopolska stoi! Miałam okazję przekonać się o tym uczestnicząc w spotkaniu, które w miniony weekend odbyło się w Tamarynowej Osadzie w ramach programu"Doceń polskie". Dopisała Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
spotkanie w Tamarynowej Osadzie

spotkanie w Tamarynowej Osadzie 109

0
{{headerMessage}}
odbyło się wydarzenie pod nazwą "Doceń polskie" i odkryj Wielkopolskie zorganizowane przez Marka Bielskiego. Spotkanie miało charakter integracyjno - warsztatowe w gronie blogosfery wielkopolskiej. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smacznym jedzeniem Wielkopolska stoi! Miałam okazję przekonać się o tym uczestnicząc w spotkaniu, które w miniony weekend odbyło się w Tamarynowej Osadzie w ramach programu"Doceń polskie". Dopisała Zobacz więcej
{{headerMessage}}
województwa wielkopolskiego: - Stowarzyszenie "Forum Kobiet Powiatu Pleszewskiego" - KGW Oporzyn (pow. wągrowiecki) - KGW Nowa Wieś Ujska (pow. pilski) - KGW Sowina (pow. pleszewski) - KGW Ziółkowo Zobacz więcej
Ever
Ever Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Sos tatarski

Sos tatarski 385

0
{{headerMessage}}
posta (Atom) LinkWithin Szukaj Ładowanie... O mnie Ever Wielkopolska, Poland Stronę założyłam, aby w każdym miejscu mieć dostęp do przepisów. Chcę korzystać ze składników łatwo dostępnych, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wielkopolskiej wsi o nazwie Tłokinia. Drugim jabłkowym bohaterem w przepisie jest cydr lubelski, który nam bardzo ostatnio przypadł do gustu - lekki, delikatnie musujący, cudownie gasi pragnienie w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bloga i pozostawisz coś po sobie:) Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) O mnie magia-jedzenia Rogoźno, Wielkopolska, Poland Witam wszystkich bardzo serdecznie.Nazywam się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kabanos exclusive, Tarczyński (120 g) 4,99 5,99 4,99 4,99 4,99 Kabanoski Maestro, Henryk Kania (120 g) 4,59 4,49 Kiełbasa biała, (Wiejskie pyszności, Jano) 8,99 10,99 Kiełbasa głogowska z szynki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cóż to jest za świnia! Rasa złotnicka biała wywodzi się z Wielkopolski. Została wyhodowana w latach pięćdziesiątych w Złotnikach, w Rolniczym Zakładzie Doświadczalnym Wyższej Szkoły Rolniczej w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
serem„). I się integrowaliśmy. Spotkanie zakończyło się pyszną kolacją. Która dostarczyła niesamowitych wrażeń estetycznych – schab z buraczkami w porto. I jeszcze raz schab, trochę inaczej podany. A Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Doceń polskie. Domowej atmosfery dopełnia szalenie pozytywny gospodarz, który opowiada o jedzeniu z taką pasją, a także wiedzą, że słucha się Go z wielką przyjemnością. Na spotkaniu mieliśmy okazję Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z blogosfery plotkowała wspólnie popijając pyszne białe winko. Na koniec Gospodarz i Szef Kuchni zaprosili nas na degustację „gotowej” zupy oraz popisowe dania Maksymiliana: Schab na trawie żubrowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na wędliny i pasteryzacji), wagę, strzykawkę do peklowania i mnóstwo ciekawych przypraw. Jola z Piotrem ze Straga.pl też przytaszczyli masę przypraw, i ja miałam całe pudełko. Nadziewarka nie tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zamieniła się w następujące cudeńka: - kiełbasa biała wołowo-wieprzowa (we flaku i słoikach) Kiełbasa biała na pierwszym planie - szynka gotowana dwa razy krótko gotowana (przepis Joli) - szynka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się na udział w Festiwalu Robert Makłowicz – będzie jurorował wraz z Piotrem Bikontem w konkursach oraz prowadził jeden z wiodących tematów – o winach z najbliższych nam niedużych rejonów winiarskich Zobacz więcej