schab w niskiej temperaturze

Od dość dawna nie kupuję już wędlin, piekę je sama i moja Rodzika je uwielbia. Dziś przepis na kolejną, znalezioną na logu Joli i Piotra ( klik ). Schab jest troszkę czasochłonny, ale praktycznie Zobacz więcej
Schab przygotowany w niskiej temperaturze ma ogromną zaletę - nie jest suchy, ale za to jest kruchy i delikatny. Idealny zarówno do przygotowania kanapek jak i danie obiadowe. Polecam nie tylko za Zobacz więcej
Od dawna przestawiłam się na wędliny domowe. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jest pracochłonne, ani czasochłonne, a internet dosłownie pęka w szwach od wspaniałych przepisów. O tym, jakie jest Zobacz więcej
Wiem, że ostatnio smakosze mięs byli troszkę zaniedbywani, ale taka jest specyfika letniego menu, je się lekko z dużą ilością warzyw i owoców. Ale już nadrabiam zaległości. Proponuję Wam przygotować Zobacz więcej
, to żech je na chwila wciep na patelnia grillowo i fertich. A terozki już yno czeko na Wołs niebo we gymbie 1przepis 2niektóre 3zaraz 4powiedzą 5leniwa 6piekarniku 7przypali 8cytryny 9powietrza Zobacz więcej
jest domowa wędlina. Żeby nie ograniczać Wam możliwości będzie to pieczony ( a nie wędzony ) schab. Chociaż po zapeklowaniu wg poniższego przepisu można śmiało taki schab uwędzić ( jak macie dostęp Zobacz więcej
skuteczną formę jaką jest pieczenie w niskich temperaturach. Składniki: 600 g schabu wieprzowego 4 łyżki siemienia lnianego łyżka posiekanego świeżego majeranku 2 ząbki czosnku sól i pieprz 40 g Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Cielęcina pieczona

Cielęcina pieczona 7184

1
Cielęcina niezbyt często pojawia się na naszym stole. Jest droga, niełatwo ją kupić i niełatwo ją przygotować tak żeby była smaczna. Kiedy trafiłam na cielęcą karkówkę wiedziałam, że mam ładny kawałek Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Schab z bakaliami

Schab z bakaliami 246

1
Pyszny, wilgotny i aromatyczny schab z bakaliami. Bakalie marynujemyw winie, dzięki temu są miękkie i dodają potrawie smaku. Mięso najlepiej smakuje na zimno, można je piec w rękawie do pieczenia lub Zobacz więcej
Ivka
Ivka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ivka w kuchni
Makowiec bez ciasta

Makowiec bez ciasta 2130

3
Ekspresowy makowiec, idealny do zrobienia między pieczeniem schabu a malowaniem pisanek. Wilgotny i bogaty w bakalie. Z ciekawym posmakiem czekolady. Bez ciasta, więc nie dla każdego. Przepis Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Karkówka wolno pieczona

Karkówka wolno pieczona 352

2
Mięso pieczone w niskiej temperaturze jest wyjątkowo miękkie i soczyste, nie wysusza się w trakcie pieczenia. Ja upiekłam karkówkę, ale w ten sam sposób możecie przyrządzić schab, szynkę lub łopatkę. Zobacz więcej
wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, jaki na zimno! PYCHA! Smaczne wędliny domowej roboty na moim blogu to m.in.: 1. Schab suszony domowej roboty- Post z dnia 20.12.2014: Zobacz więcej
Kolejna pieczeń, którą postanowiłam zrobić i upiec wg przepisu Dr. Oetkera w niskiej temperaturze (80 C)(zobacz tutaj). Mięso po upieczeniu jest bardzo soczyste i delikatne. Nie wysycha podczas Zobacz więcej
Marzena
Marzena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bakeholic
Schab z Kminkiem

Schab z Kminkiem 657

0
English Version Tak upieczony schab - w dość niskiej temperaturze, dłużej, bez uprzedniego obsmażania na patelni no i zawinięty w oven bag - jest mięciutki, kruchy i delikatny. Polecam do Zobacz więcej
Sos jabłkowy pasuje nie tylko do lodów, naleśników, itp., ale także, tak jak w tradycyjnej brytyjskiej kuchni, do wieprzowiny. Zwykły pieczony schab, dzięki dodaniu sosu jabłkowego, staje się Zobacz więcej
wspaniałej marynacie (gorącą polecam mięso marynować wg przepisu, przynajmniej jedną godzinę). Przepis pochodzi z nieemitowanego już niestety programu telewizyjnego Rewolucja na talerzu. Created with Zobacz więcej
Składniki: Marynata: 3 łyżki oleju 6-8 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę 1 łyżka rozmarynu 2 łyżki majeranku świeżo mielony pieprz 1/4 szklanki sosu sojowego 1 łyżka musztardy francuskiej 1 Zobacz więcej
i przestudzić. W ciepłej marynacie rozpuścić sól peklową. Schłodzić do temperatury pokojowej. Mięso umyć, włożyć do ostudzonej marynaty i szczelnie zamknąć. Przechowywać 5-6 dni w niskiej Zobacz więcej
się zarumienią. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego na najniższą temperaturę. Na średnio wysokim ogniu roztopić a patelni następne 20g masła z łyżką oliwy. Zobacz więcej
Pieczeń z kolendrą i kluskami śląskimi - danie świąteczno-niedzielne. Mix smaków orientalnych i domowych. Pieczeń upiekłam według pomysłu p. Okrasy, tzn. długo i w niskiej temperaturze, ale można Zobacz więcej