schab w niskiej temperaturze

{{headerMessage}}
Od dość dawna nie kupuję już wędlin, piekę je sama i moja Rodzika je uwielbia. Dziś przepis na kolejną, znalezioną na logu Joli i Piotra ( klik ). Schab jest troszkę czasochłonny, ale praktycznie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Schab przygotowany w niskiej temperaturze ma ogromną zaletę - nie jest suchy, ale za to jest kruchy i delikatny. Idealny zarówno do przygotowania kanapek jak i danie obiadowe. Polecam nie tylko za Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dawna przestawiłam się na wędliny domowe. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jest pracochłonne, ani czasochłonne, a internet dosłownie pęka w szwach od wspaniałych przepisów. O tym, jakie jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiem, że ostatnio smakosze mięs byli troszkę zaniedbywani, ale taka jest specyfika letniego menu, je się lekko z dużą ilością warzyw i owoców. Ale już nadrabiam zaległości. Proponuję Wam przygotować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, to żech je na chwila wciep na patelnia grillowo i fertich. A terozki już yno czeko na Wołs niebo we gymbie 1przepis 2niektóre 3zaraz 4powiedzą 5leniwa 6piekarniku 7przypali 8cytryny 9powietrza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Schab peklowany pieczony w niskiej temperaturze Przepisy.com " blog kulinarny ::: bartek usydus " Kulinarne domeny na sprzedaż O mnie Kontakt Schab peklowany pieczony w niskiej temperaturze Data: 27 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
skuteczną formę jaką jest pieczenie w niskich temperaturach. Składniki: 600 g schabu wieprzowego 4 łyżki siemienia lnianego łyżka posiekanego świeżego majeranku 2 ząbki czosnku sól i pieprz 40 g Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Cielęcina pieczona

Cielęcina pieczona 8940

2
{{headerMessage}}
Cielęcina niezbyt często pojawia się na naszym stole. Jest droga, niełatwo ją kupić i niełatwo ją przygotować tak żeby była smaczna. Kiedy trafiłam na cielęcą karkówkę wiedziałam, że mam ładny kawałek Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Schab z bakaliami

Schab z bakaliami 272

1
{{headerMessage}}
Pyszny, wilgotny i aromatyczny schab z bakaliami. Bakalie marynujemyw winie, dzięki temu są miękkie i dodają potrawie smaku. Mięso najlepiej smakuje na zimno, można je piec w rękawie do pieczenia lub Zobacz więcej
Ivka
Ivka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ivka w kuchni
Makowiec bez ciasta

Makowiec bez ciasta 2301

3
{{headerMessage}}
) bakalie - po 50 g: rodzynek, orzechów laskowych lub włoskich, suszonych moreli lub kandyzowanej skórki pomarańczowej 1/3 szklanki śmietanki kremowej 30% lub 36% 150 g czekolady (użyłam gorzkiej) Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Karkówka wolno pieczona

Karkówka wolno pieczona 412

2
{{headerMessage}}
Mięso pieczone w niskiej temperaturze jest wyjątkowo miękkie i soczyste, nie wysusza się w trakcie pieczenia. Ja upiekłam karkówkę, ale w ten sam sposób możecie przyrządzić schab, szynkę lub łopatkę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i wkładamy do lodówki na parę godzin. Mięso układamy w naczyniu na niewielkiej ilości oleju ipieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym: najpierw 15 minut w temperaturze 200 stopni (termoobieg Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Schab z pieczarkami w śmietanie

Schab z pieczarkami w śmietanie 915

0
{{headerMessage}}
Kolejna pieczeń, którą postanowiłam zrobić i upiec wg przepisu Dr. Oetkera w niskiej temperaturze (80 C)(zobacz tutaj). Mięso po upieczeniu jest bardzo soczyste i delikatne. Nie wysycha podczas Zobacz więcej
Marzena
Marzena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bakeholic
Schab z Kminkiem

Schab z Kminkiem 661

0
{{headerMessage}}
English Version Tak upieczony schab - w dość niskiej temperaturze, dłużej, bez uprzedniego obsmażania na patelni no i zawinięty w oven bag - jest mięciutki, kruchy i delikatny. Polecam do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-1,5 kg) tłuszcz do obsmażenia schabu sól, pieprz, majeranek kilka jabłek łyżka masła kilka łyżek cukru pół cytryny Schab przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Obsmażyć na patelni na rozgrzanym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Takiej długiej przerwy chyba jeszcze nie było... Może to przez ten mróz, chociaż przy tak niskich temperaturach chce się jeść częściej i więcej, rzekomo... Tak czy siak powracam! Dziś schabowy, lekki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
marynatą, naczynie zakrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc (lub na minimum 3 godziny). Godzinę przed pieczeniem wyciągamy naczynie z lodówki, żeby nie pękło nam od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i przestudzić. W ciepłej marynacie rozpuścić sól peklową. Schłodzić do temperatury pokojowej. Mięso umyć, włożyć do ostudzonej marynaty i szczelnie zamknąć. Przechowywać 5-6 dni w niskiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się zarumienią. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego na najniższą temperaturę. Na średnio wysokim ogniu roztopić a patelni następne 20g masła z łyżką oliwy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczeń z kolendrą i kluskami śląskimi - danie świąteczno-niedzielne. Mix smaków orientalnych i domowych. Pieczeń upiekłam według pomysłu p. Okrasy, tzn. długo i w niskiej temperaturze, ale można Zobacz więcej