schab w pięć minut

{{headerMessage}}
Skład: schab bez kości ( ja miałam pięć plastrów) śliwki suszone (po dwa na każdy kawałek mięsa) świeże liście szałwii pieprz i sól olej, masło, margaryna duże ziemniaki wykałaczki Sposób Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Przykryć garnek pokrywką i na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, gotować pięć minut, wyłączyć ogień i zostawić mięso do następnego dnia. Ponownie zagotować, po pięciu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
albo podawane z ryżem, albo jako nadzienie w wszelkiego rodzaju pierożkach. Smak nadaje sos hoisin, melasa, miód i przyprawa pięć smaków. Mięso jest czerwone bo dodawany jest spożywczy barwnik – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj na obiadek mieliśmy ostro ale smacznie ;-) POTRZEBUJEMY : 3 plastry od schabu (grubość wg.uznania) 1 czerwona papryka 1 zielona (mozna inny kolor to już według swojego gustu) 1 mała papryczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zasadniczo powinny to być polędwiczki - a nie schab. Taki przepis znaleźliśmy w październikowym numerze Food Network Magazine. Tak się jednak złożyło, że w naszej lodówce był schab właśnie. A skoro Zobacz więcej
{{headerMessage}}
trochę bulionu. Zblanszowane migdały, podsmażony czosnek, świeżą natkę pietruszki oraz tost miksuję ze sobą i dolewam trochę sosu (kilkanaście łyżek) na jakieś pięć minut przed końcem gotowania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nadeszła jesień, do swojej kuchni zaprosiłam dynię, jarmuż, śliwki i grzyby. Na późne obiady serwuję rozgrzewające zupy krem z marchewki, dyniową, gulaszową i grochówkę. To o tej porze roku smakują Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wieprzowina Pięć Smaków, czyli pyszne i szybkie danie orientalne. Przepis na Wieprzowinę Pięć Smaków znam z bloga Filozofia Smaku . Danie jest bardzo smaczne, a robi je się w zaledwie 20 minut. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do 24 godzin w lodówce (zawinięte w folię lub zamknięte w hermetycznym pudełku). Po zamarynowaniu wyjmujemy je z lodówki i odstawiamy na godzinkę w temperaturze pokojowej. Po tym czasie przekładamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Schabowe zawijasy z ogórasem i serem żółtym w ziołowej marynacie Zawsze dewolaje robię z piersi kurczaka, schabowe dłużej trzeba smażyć, dlatego żeby mieć pewność, że nie będą surowe w środku - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sklepowej wędliny nie jem już od kilku lat. Czasami jednak chce mi się czegoś mięsnego do chleba. Wtedy kupuję kawałek schabu, polędwiczkę wieprzową, filet z kurczaka bądź indyka i gotuję w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
g sera żółtego 1/4 szklanki mleka sól Przygotowanie Przygotowujemy gulasz: schab kroimy w kostkę, obsmażamy na oliwie lub oleju. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Idealnie danie dla smakoszy kuchni chińskiej. Wspaniałe połączenie soczystej wołowiny z warzywami tworzy wyjątkową kompozycję, która zasmakuje każdemu :) Na 2 porcje: 200 g schabu 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
paprykę, całość smażąc prze pięć minut. Teraz do warzyw dodajemy koncentrat pomidorowy sól, pieprz i ostrą paprykę, mieszamy ( możemy podlać warzywa odrobiną wody) i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
trzy łyżki oleju i dodajemy pokrojone pory.Warzywa lekko solimy ( szybciej puszczą sok) i smażymy przez pięć minut. Na oddzielnej patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła i na dużym ogniu przesmażamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na ten schab odkryłam na blogu EwyZ cukrem pudrem. Przymierzałam się do niego bardzo długo. W końcu nastąpiła ta chwila i pięknie wyglądające danie zagościło na moim stole. Ponieważ był to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
osób) 30 dag wieprzowiny (użyłam schabu) garść zielonej i garść żółtej fasolki szparagowej garść szpinaku 2 młode marchewki młoda cebulka ze szczypiorkiem 1 puszka (500 ml) mleka kokosowego 2 Zobacz więcej
DwieChochelki
DwieChochelki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dwie Chochelki
Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku 442

0
{{headerMessage}}
Idzie zima, czuję to wyraźnie po zwiększonym apetycie na mięso. Mięcha! Najlepiej codziennie! Śnieżyce będą tuż-tuż, gdy zacznę smażyć kotlety w hurtowych ilościach, na razie, ze względu na moje Zobacz więcej