schab w sosie tao tao

Jako, że mieliśmy kilka dni urlopu postanowiliśmy znów pogrillować na świeżym powietrzu. Jednak znudziły nam się już kiełbaski i karkówka zrobiliśmy coś bardziej oryginalnego. Oto schab po kubańsku. Zobacz więcej
Jako, że mieliśmy kilka dni urlopu postanowiliśmy znów pogrillować na świeżym powietrzu. Jednak znudziły nam się już kiełbaski i karkówka zrobiliśmy coś bardziej oryginalnego. Oto schab po kubańsku. Zobacz więcej
Orientalny schab z warzywami, czyli szybki i aromatyczny obiad. Orientalny schab z warzywami powstał z tego co znalazłam w lodówce. Wyszedł pyszny. Polecam! Potrzebne składniki: 2 plastry schabu 1/3 Zobacz więcej
Orientalny schab z warzywami, czyli szybki i aromatyczny obiad. Orientalny schab z warzywami powstał z tego co znalazłam w lodówce. Wyszedł pyszny. Polecam! Potrzebne składniki: 2 plastry schabu 1/3 Zobacz więcej
Dzisiaj na obiadek mieliśmy ostro ale smacznie ;-) POTRZEBUJEMY : 3 plastry od schabu (grubość wg.uznania) 1 czerwona papryka 1 zielona (mozna inny kolor to już według swojego gustu) 1 mała papryczka Zobacz więcej
Oj dawno nie było u nas chińszczyzny. A szkoda, bo noodle z wyrazistym i ostrym sosem, połączone z soczystym schabem, to często najlepsze co może nas spotkać wieczorową porą. Po krótkim Zobacz więcej
Od razu przepraszam za literówki, ale zawsze siedząc przy komputerze w domu rodziców muszę głaskać kota! A trzeba przyznać, że jest to wyjątkowo podstępna bestia i nie da się jej pozbyć nawet Zobacz więcej
"a więc" też się zdania nie zaczyna) zamiast analizować dalej, przedstawiam przepis na proste, smaczne danie - taki kulinarny "must have" każdego mięsożercy. Składniki (na 3 osoby): 6 plastrów schabu Zobacz więcej
Tajskie przyprawy mam zawsze , kotleciki drobiowe robi sie szybko, paellę lubię . Kuchnia fusion w pełnym rozkwicie . Czas 30 minut Składniki : 25 dag mielonego z drobiu ( zmieliłam piersi ) 1 jajko 1 Zobacz więcej
francuskiego, no to właśnie dziś znów te klimaty . Parówka nie weidzieć czemu kojarzy się z czymś biednym, mało eleganckim i niedystyngowanym. Dziś zamierzam zmienić obraz parówki w waszych oczach! Zobacz więcej
się przypalą, bo stają się wtedy gorzkie. Ale do rzeczy :) Schab pokrojony w grube plastry (jak na kotlety schabowe, tylko nie rozbite) marynuję w dużej ilości drobno posiekanego czosnku, ziołach (ja Zobacz więcej
się w Tao by Zen. Chyba nie ma trafniejszego sformowania, które odnosi się do nowo otwartego miejsca na mapie Krakowa niż tytuł tego posta.Tao by Zen- bo o nim mowa - zaczarował mnie całkowicie swoją Zobacz więcej
Anka
Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Wschodu
Wieprzowina po syczuańsku

Wieprzowina po syczuańsku 126

1
Wieprzowina po syczuańsku | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie KUCHNIA CHIŃSKA KUCHNIA INDYJSKA « Zupa z dyni i ciecierzycy w Zobacz więcej
poprzednio – przepisów na tę zupę jest od zatrzęsienia. Różnią się dodatkami, ale wspaniały ostro-kwaśny smak pozostaje Jest to jedna z najlepszych zup, jakie kiedykolwiek jadłam. Bardzo prosta w Zobacz więcej
gościa nie omieszkałam wykombinować czegoś do jedzenia. A, że goście to powód do eksperymentów to miałam okazje kupić coś co mnie korciło od dawna...sos sojowy. Może to śmieszne ale jakoś do tej pory Zobacz więcej
Bigos z młodej kapusty Bitki w sosie własnym z marchewką Bitki w winie, jarzębinie i bakaliach Bitki w ziołach i czerwonym winie Bitki wieprzowe w pieczarkach Bitki z indyka Black & white - Zobacz więcej
Biały boczek pieczony z dynią hokkaido i jabłkiem Biały serek domowy Bigosik z kapusty i golonki w piwie - resztkowy Bigosik z białej kapusty Bigos z białej kapusty Bigos z młodej kapusty Bigos z Zobacz więcej