schab w sosie tao tao

Jako, że mieliśmy kilka dni urlopu postanowiliśmy znów pogrillować na świeżym powietrzu. Jednak znudziły nam się już kiełbaski i karkówka zrobiliśmy coś bardziej oryginalnego. Oto schab po kubańsku. Zobacz więcej
Jako, że mieliśmy kilka dni urlopu postanowiliśmy znów pogrillować na świeżym powietrzu. Jednak znudziły nam się już kiełbaski i karkówka zrobiliśmy coś bardziej oryginalnego. Oto schab po kubańsku. Zobacz więcej
Orientalny schab z warzywami, czyli szybki i aromatyczny obiad. Orientalny schab z warzywami powstał z tego co znalazłam w lodówce. Wyszedł pyszny. Polecam! Potrzebne składniki: 2 plastry schabu 1/3 Zobacz więcej
Orientalny schab z warzywami, czyli szybki i aromatyczny obiad. Orientalny schab z warzywami powstał z tego co znalazłam w lodówce. Wyszedł pyszny. Polecam! Potrzebne składniki: 2 plastry schabu 1/3 Zobacz więcej
Dzisiaj na obiadek mieliśmy ostro ale smacznie ;-) POTRZEBUJEMY : 3 plastry od schabu (grubość wg.uznania) 1 czerwona papryka 1 zielona (mozna inny kolor to już według swojego gustu) 1 mała papryczka Zobacz więcej
Oj dawno nie było u nas chińszczyzny. A szkoda, bo noodle z wyrazistym i ostrym sosem, połączone z soczystym schabem, to często najlepsze co może nas spotkać wieczorową porą. Po krótkim Zobacz więcej
Od razu przepraszam za literówki, ale zawsze siedząc przy komputerze w domu rodziców muszę głaskać kota! A trzeba przyznać, że jest to wyjątkowo podstępna bestia i nie da się jej pozbyć nawet Zobacz więcej
"a więc" też się zdania nie zaczyna) zamiast analizować dalej, przedstawiam przepis na proste, smaczne danie - taki kulinarny "must have" każdego mięsożercy. Składniki (na 3 osoby): 6 plastrów schabu Zobacz więcej
Tajskie przyprawy mam zawsze , kotleciki drobiowe robi sie szybko, paellę lubię . Kuchnia fusion w pełnym rozkwicie . Czas 30 minut Składniki : 25 dag mielonego z drobiu ( zmieliłam piersi ) 1 jajko 1 Zobacz więcej
francuskiego, no to właśnie dziś znów te klimaty . Parówka nie weidzieć czemu kojarzy się z czymś biednym, mało eleganckim i niedystyngowanym. Dziś zamierzam zmienić obraz parówki w waszych oczach! Zobacz więcej
się przypalą, bo stają się wtedy gorzkie. Ale do rzeczy :) Schab pokrojony w grube plastry (jak na kotlety schabowe, tylko nie rozbite) marynuję w dużej ilości drobno posiekanego czosnku, ziołach (ja Zobacz więcej
się w Tao by Zen. Chyba nie ma trafniejszego sformowania, które odnosi się do nowo otwartego miejsca na mapie Krakowa niż tytuł tego posta.Tao by Zen- bo o nim mowa - zaczarował mnie całkowicie swoją Zobacz więcej
Anka
Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Wschodu
Wieprzowina po syczuańsku

Wieprzowina po syczuańsku 145

1
Przystawki Ryby i owoce morza Ryż Sałatki i surówki Stir-fry Tofu Warzywa Wieprzowina Wołowina Zupy Szukaj ARCHIWUM Wybierz miesiąc Październik 2015 Wrzesień 2015 Sierpień 2015 Lipiec 2015 Czerwiec Zobacz więcej
Chińska zupa ostro-kwaśna z wieprzowiną i tofu | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie KUCHNIA CHIŃSKA KUCHNIA INDYJSKA « Domowe, Zobacz więcej
Poniedziałek pierwszy po przerwie, czyli pomimo, że lekki to tragicznie ciężki dzień na uczelni… Sierotka maRysia w kuchni O mnie Przepisy Śniadania Śniadania mistrzów Przystawki Dania główne Zupy Zobacz więcej
Bigos z młodej kapusty Bitki w sosie własnym z marchewką Bitki w winie, jarzębinie i bakaliach Bitki w ziołach i czerwonym winie Bitki wieprzowe w pieczarkach Bitki z indyka Black & white - Zobacz więcej
Biały boczek pieczony z dynią hokkaido i jabłkiem Biały serek domowy Bigosik z kapusty i golonki w piwie - resztkowy Bigosik z białej kapusty Bigos z białej kapusty Bigos z młodej kapusty Bigos z Zobacz więcej