schab w sosie z pieczarkami i boczkiem

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 5 plastrów schabu, 50 dag pieczarek, około 500-600 ml wody+ 2 łyżki sosu Zobacz więcej
Do Wielkanocy coraz bliżej i może wiele osób już zastanawia się nad świątecznym menu. Chciałabym podsunąć kilka pomysłów i pierwszym z nich jest przepis na schab pieczony w boczku z jabłkami. Świetnie Zobacz więcej
Pyszny pomysł na odmianę schabowych. Tym razem schowałam je pomiędzy warstwy ciasta francuskiego, pieczarek i szpinaku. Nieskromnie powiem, że wyszedł rewelacyjny. Mięso jest kruche i delikatne. 1 Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sio-smutki
Bitki ze schabu w sosie

Bitki ze schabu w sosie 72

Takiej klasyce nie odmówię nigdy. Uwielbiam mięso w sosie, i odkąd pamiętam, od dzieciństwa, to był jeden z moich ukochanych obiadów. Zresztą do dziś dnia jestem szczęśliwa, gdy mogę zjeść wspaniałe, Zobacz więcej
Pyszne, soczyste roladki drobiowe z pieczarkowym farszem otulone plastrami wędzonego boczku. Wspaniale smakują i pięknie się prezentują w przekroju. Roladki można przygotować na obiad, albo po Zobacz więcej
Czas przygotowania: 30 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 13,00 zł SKŁADNIKI: 500 g świeżych szparagów (ok. 24 szt.) 8 plasterków boczku parzonego 1 pomidor 1 ząbek czosnku świeży rozmaryn Zobacz więcej
U Rodziców dziś zagościł schab. Normalnie po tych dniach pełnych truskawek im zazdroszczę. Makaron z pieczarkami może też być samodzielnym daniem - jest lekki a sos aksamitny. Aromat nieziemski. Zobacz więcej
Schab w kapuście z pieczarkami Jeśli zatęsknicie za bigosem, a nie macie czasu , to schab w kapuście jest jego namiastką. Szybkie,proste danie obiadowe, które tak jak bigos możemy jeść z pieczywem. Zobacz więcej
Na blogu znajdziecie już wcześniejszy przepis na schab korzenno-piernikowy faszerowany oscypkiem i boczkiem- Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 85 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 6 plastrów schabu, 2 łyżki masła, średni por, średnia marchewka, ząbek czosnku, Zobacz więcej
Dania jednogarnkowe? Jako zadeklarowany leniuszek nienawidzący zmywać, uwielbiam takie! A moim ulubionym jest zdecydowanie risotto. Sekret włoskiego risotto tkwi przede wszystkim w ryżu. Najlepszy Zobacz więcej
Jestem dumna z tego dania! Serio. Jest genialne! To prawdziwa bomba smaków i aromatów. Połączenie leśnych grzybów, młodego szpinaku i chrupiącego boczku ze sprężystym, jajecznym makaronem i kremowym Zobacz więcej
Porcje: 1 Czas: 15 min Składniki: 100 g makaronu penne łyżka pietruszki, grubo pokrojonej 2 ząbki czosnku pół cebuli, pokrojonej na julienne 3 średnie pieczarki, pokrojone w plasterki 150 ml śmietany Zobacz więcej
Po prostu świetny obiad dla całej rodziny, możemy je potraktować jak sycącą zupę lub dodać ziemniaki lub ryż i spreparować drugie danie, wg gustu, polecamy bardzo :) Porcja na 5 osób. P.S. Funkcję Zobacz więcej
Znudziły się nam już klasyczne schabowe więc postanowiłam przygotować coś innego z użyciem tego mięsa. Padło na taki oszukany strogonow, bo mięso z sosem sprawdza się idealnie na obiad. Polecam! Zobacz więcej
Bardzo elegancki i syty obiad w formie roladek wypełnionych szpinakiem i ciągnącym się serem. Smaku nadaje wędzony boczek i kremowy sos z natka pietruszki. Przugotowując ten wpis zapraszam Was na Zobacz więcej
Mięso schabowe robię nie tylko tradycyjnie, w panierce, ale też często je duszę w sosie. To łatwy i zawsze pyszny obiad. Polecam również: schabowe duszone z ziołami, czosnkiem i cebulą schab w sosie Zobacz więcej
Świetnie smakuje z młodymi ziemniakami z koperkiem;) Schab idealny na elegancki obiad. Przygotowuje się go dosyć szybko i dość szybo znika;) Składniki: kotlety schabowe około 1-1,5 cm sól i pieprz do Zobacz więcej
Składniki schab bez kości 800g pieczarki 4szt cebula 1szt śliwki 7szt cząber 1szczypta rozmaryn 1szczypta estragon 1szczypta papryka słodka mielona 1/2łyżeczki sól do smaku 1/2łyzeczki czarna Zobacz więcej
Schab w śmietanie z pieczarkami i boczkiem... Miękkie i soczyste plastry schabu. Aromatyczny pieczarkowo-śmietanowym sos. I kawałeczki wysmażonego boczku. Pycha! Składniki: 1 kg schabu bez kości; 500 Zobacz więcej