schab w sosie żurawinowym

Szukaj w tym blogu Ładowanie... niedziela, 10 marca 2013 Schab w sosie żurawinowym Składniki: 1 kg schabu bez kości 1 cebula dwie duże garści suszonej żurawiny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 ząbki Zobacz więcej
Pieczony schab z kością z żurawinowym sosemLubicie schab z kością? Wstyd się przyznać, ale odkryłam go całkiem niedawno. Zazwyczaj przygotowywałam tradycyjne schabowe bez kości. Kiedy pierwszy raz Zobacz więcej
3-4 porcje schabu, plastry ok 1,2 cm sól pieprz młotkowany z kolendrą słoiczek żurawiny do mięs 230 g 0,5 szkl rosołu 1 łyżka smalcu Schab lekko rozklepać, oprószyć solą i pieprzem młotkowanym z Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Sos żurawinowy

Sos żurawinowy 6581

2
Dzisiaj zdradzę Wam tajemnicę mojego najlepszego sosu żurawinowego. Najbardziej pasuje on do łososia lub kurczaka w cieście francuskim i wtedy zawsze ląduje w ich towarzystwie. Najprostszy bo Zobacz więcej
Roladki wieprzowe nadziane boczkiem, podane na słodkim sosie żurawinowym, z dodatkiem pomarańczy... SKŁADNIKI na 3 porcje: 400g schabu wieprzowego - 3 plastry boczek 3-4 plastry na roladkę 3 łyżki Zobacz więcej
Idealna propozycja na niedzielny, świąteczny obiad. Na przygotowanie tego dania potrzebujemy troszkę więcej czasu niż zwykle. Ale warto - danie robi wrażenie :) Składnik: 1,5 kg schabu 1 słoiczek Zobacz więcej
kabamaiga
kabamaiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sto kolorów kuchni
Schab pieczony

Schab pieczony 2863

3
To już końcowy wpis z naszego jednego obiadu. Pokazałam Wam już słodki sos barbecue, sos jabłkowo-żurawinowy, a teraz czas na mięso. Tak naprawdę to zwyczajny schab, wyszedł jednak bardzo soczysty. W Zobacz więcej
Przygotowany na święta, czy imieniny może zachwycić Twoich gości smakiem. Słodka żurawina, wytrawne czerwone wino i kwaśne jabłko, a całość przyprawione goździkami , cynamonem i wyrazistą gałką Zobacz więcej
owocami (pozostałe owoce i wino pozostawiamy na później). Kieszonkę spinamy dokładnie wykałaczkami i całość posypujemy przyprawami. Mięso obsmażamy, z każdej strony na rozgrzanym oleju, na zloty Zobacz więcej
nadzienie, zostawiając wolne brzegi. Zwinąć jak roladę i spiąć wykałaczkami lub obwiązać sznurkiem bawełnianym. Włożyć do foliowego rękawa i piec minimum 1,5 godziny w temperaturze 180oC. Podawać z Zobacz więcej
Schab pieczonyz żurawiną i boczkiemnie dość, że pięknie wygląda, to jeszcze jak smakuje! Zachwyci gości, gdy podacie go z sosem żurawinowym – na ciepło lub zimno. Na naszym stole wylądował w roli Zobacz więcej
Wszyscy dobrze wiemy, że zdecydowanie lepiej jest upiec własny kawałek szynki czy schabu, niż kupować gotowe nafaszerowane nie wiadomoczym wędliny. Staram się tak robić,chociażnie zawsze mam na to Zobacz więcej
Ulubione ciasteczka mojej koleżanki zza biurka, tak jak i poprzednie . Przepis pochodzi z bloga Doroty Świątkowskiej. Tym razem połowę migdałów zastąpiłam fistaszkami i właśnie ich zapach jest Zobacz więcej
żurawinowo pistacjowe Filet Mignon Finansiers czekoladowe (Pierre Hermé) Galantyna z kurczaka z pistacjami Glög (szwedzkie grzane wino) Kruche ciasteczka mandarynkowe Lebkuchen (niemieckie ciasto Zobacz więcej
Jest to przepyszna rolada, zarówno na zimno jak i na ciepło. Podczas pieczenia wytworzy się pyszny sos, którym możecie polać ziemniaki. Na zimno będzie super danie na imprezy, a za kilka dni Zobacz więcej
To moja pierwsza rolada świąteczna. Inspirowana przepisem z bloga Słodka Pasja. Wyszła idealnie wizualnie przynajmniej, mam nadzieję, że będzie tak smakować. Prosta w przygotowaniu. Będzie serwowana z Zobacz więcej
« Pasztet z sosem żurawinowym Naleśniki z masą krówkową » Rolada z migdałami Zawsze na święta robimy różne mięsiwa domowe, w tym roku postanowiłam zrobić coś innego niż schab ze śliwkami,galantyna z Zobacz więcej
. Dodatkowo wpis dodaję do kategorii obiad za 10 zł Smacznego! Chiński schab w sosie słodko kwaśnym wg Ani 35 g brązowego suchego ryżu * 100 g schabu bez kości lub piersi z kurczaka 1 dojrzała Zobacz więcej
Tradycyjnie, chrzan w tej czy innej postaci pojawia się na ukraińskim świątecznym stole, symbolizując siłę, odnowienie i dopełniając pożywne dania mięsne w pierwszym i kolejnych dniach świąt Bożego Zobacz więcej