schab z sosem żurawinowym

Szukaj w tym blogu Ładowanie... niedziela, 10 marca 2013 Schab w sosie żurawinowym Składniki: 1 kg schabu bez kości 1 cebula dwie duże garści suszonej żurawiny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 ząbki Zobacz więcej
Pieczony schab z kością z żurawinowym sosemLubicie schab z kością? Wstyd się przyznać, ale odkryłam go całkiem niedawno. Zazwyczaj przygotowywałam tradycyjne schabowe bez kości. Kiedy pierwszy raz Zobacz więcej
3-4 porcje schabu, plastry ok 1,2 cm sól pieprz młotkowany z kolendrą słoiczek żurawiny do mięs 230 g 0,5 szkl rosołu 1 łyżka smalcu Schab lekko rozklepać, oprószyć solą i pieprzem młotkowanym z Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Sos żurawinowy

Sos żurawinowy 4343

1
Dzisiaj zdradzę Wam tajemnicę mojego najlepszego sosu żurawinowego. Najbardziej pasuje on do łososia lub kurczaka w cieście francuskim i wtedy zawsze ląduje w ich towarzystwie. Najprostszy bo Zobacz więcej
Roladki wieprzowe nadziane boczkiem, podane na słodkim sosie żurawinowym, z dodatkiem pomarańczy... SKŁADNIKI na 3 porcje: 400g schabu wieprzowego - 3 plastry boczek 3-4 plastry na roladkę 3 łyżki Zobacz więcej
Idealna propozycja na niedzielny, świąteczny obiad. Na przygotowanie tego dania potrzebujemy troszkę więcej czasu niż zwykle. Ale warto - danie robi wrażenie :) Składnik: 1,5 kg schabu 1 słoiczek Zobacz więcej
kabamaiga
kabamaiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sto kolorów kuchni
Schab pieczony

Schab pieczony 2792

3
To już końcowy wpis z naszego jednego obiadu. Pokazałam Wam już słodki sos barbecue, sos jabłkowo-żurawinowy, a teraz czas na mięso. Tak naprawdę to zwyczajny schab, wyszedł jednak bardzo soczysty. W Zobacz więcej
Przygotowany na święta, czy imieniny może zachwycić Twoich gości smakiem. Słodka żurawina, wytrawne czerwone wino i kwaśne jabłko, a całość przyprawione goździkami , cynamonem i wyrazistą gałką Zobacz więcej
Składniki: 1-1,5 kg schabu bez kości sól, pieprz, papryka słodka, majeranek po 50-100 g suszonych owoców: śliwek, moreli, żurawiny kilka łyżek konfitury żurawinowej (do mięs) 100-150ml czerwonego Zobacz więcej
nadzienie, zostawiając wolne brzegi. Zwinąć jak roladę i spiąć wykałaczkami lub obwiązać sznurkiem bawełnianym. Włożyć do foliowego rękawa i piec minimum 1,5 godziny w temperaturze 180oC. Podawać z Zobacz więcej
Schab pieczonyz żurawiną i boczkiemnie dość, że pięknie wygląda, to jeszcze jak smakuje! Zachwyci gości, gdy podacie go z sosem żurawinowym – na ciepło lub zimno. Na naszym stole wylądował w roli Zobacz więcej
na ciepło, jak i na zimno. Do tego odpowiedni sos chrzanowy lubżurawinowy. POTRZEBUJEMY: ok. 1,5 kg szynki bez kości, można w dwóch mniejszych kawałkach MARYNATA: 5-6 ziaren ziela angielskiego 3 Zobacz więcej
Ulubione ciasteczka mojej koleżanki zza biurka, tak jak i poprzednie . Przepis pochodzi z bloga Doroty Świątkowskiej. Tym razem połowę migdałów zastąpiłam fistaszkami i właśnie ich zapach jest Zobacz więcej
) Ciasteczka z Linzu (austriackie) Ciasto czekoladowe ze śliwkami i armagnacem Ciasto czekoladowe ze śliwkami i armagnacem II (bez mąki) Ciasto czekoladowo pomarańczowe z Ladurée Ciasto daktylowo Zobacz więcej
Jest to przepyszna rolada, zarówno na zimno jak i na ciepło. Podczas pieczenia wytworzy się pyszny sos, którym możecie polać ziemniaki. Na zimno będzie super danie na imprezy, a za kilka dni Zobacz więcej
To moja pierwsza rolada świąteczna. Inspirowana przepisem z bloga Słodka Pasja. Wyszła idealnie wizualnie przynajmniej, mam nadzieję, że będzie tak smakować. Prosta w przygotowaniu. Będzie serwowana z Zobacz więcej
« Pasztet z sosem żurawinowym Naleśniki z masą krówkową » Rolada z migdałami Zawsze na święta robimy różne mięsiwa domowe, w tym roku postanowiłam zrobić coś innego niż schab ze śliwkami,galantyna z Zobacz więcej
. Dodatkowo wpis dodaję do kategorii obiad za 10 zł Smacznego! Chiński schab w sosie słodko kwaśnym wg Ani 35 g brązowego suchego ryżu * 100 g schabu bez kości lub piersi z kurczaka 1 dojrzała Zobacz więcej
Tradycyjnie, chrzan w tej czy innej postaci pojawia się na ukraińskim świątecznym stole, symbolizując siłę, odnowienie i dopełniając pożywne dania mięsne w pierwszym i kolejnych dniach świąt Bożego Zobacz więcej