schabik

pieczarki. Na rozgrzaną patelnię wlej olej. Każdy kawałek mięsa maczaj w cieście i wrzucaj na patelnię. Smaż z obu stron. Mięso będzie usmażone po ok. 5 minutach. Kotleciki układaj na ręczniku Zobacz więcej
SCHABIK W GALARECIE:) WITAJCIE DZIS PRZEPIS NA SCHABKIK W GALARETCE:) SKŁADNIKI: - SCHAB - SÓL, PIEPRZ - ŻELATYNA SPOŻYWCZA - OPCJONALNIE BRZOSKWINIE PRZYGOTOWANIE: SCHAB KROIMY W PLASTERKI WRZUCAMY Zobacz więcej
JaKama
JaKama Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapachy z kuchni Kamy
schabik w porach

schabik w porach 165

0
olejem, chwilę nacierałam a na koniec obsypałam czosnkiem, 2 ząbki (duże). Piekłam 1,5 godziny w150stopniach w naczyniu żaroodpornym, schabik wcześniej obłożyłam grubo skrojonym porem. Smakuje Zobacz więcej
odrobinę oleju i obsmażyłam kotlety z jednej strony, po przełożeniu na drugą na każdym ułożyłam po plasterku ananasa, do dziurki wsypałam cebulkę i posypałam mozarellą. Patelnię przykryłam pokrywką i Zobacz więcej
ocet jabłkowyto polewamy mięso 3 łyżkami octu. Odstawiamy zafoliowane lub w zamkniętym pudełku do lodówki na conajmniej 8 godzin. Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia i polewamy od góry olejem. Zobacz więcej
1/3 wysokości schabu i zostawiamy na małym ogniu na ok 2 godziny, by się dusił. Raz na jakiś czas sprawdzajmy czy jest woda w garnku, by nam się nie przypalił. Po ok 2 h jest gotowy, schabik na Zobacz więcej
Kipi kasza, kipi groch , lepsza kasza niż ten groch .... No i jest kasza gryczana z duszonym schabikiem i ogórkiem kiszonym. Jak byłam mała, ta potrawa często gościła na naszym stole, krzywiłam sie w Zobacz więcej
Kipi kasza, kipi groch , lepsza kasza niż ten groch .... No i jest kasza gryczana z duszonym schabikiem i ogórkiem kiszonym. Jak byłam mała, ta potrawa często gościła na naszym stole, krzywiłam się Zobacz więcej
Kilka dni mnie nie było... ale nadrabiamy, nadrabiamy! Inspirację do tego dania zaczerpnęłam z książki Kuchnia Lidla (52 kontra 52), którą zabrałam z półki pewnej pięknej blondyny :) Jest przerobiony Zobacz więcej
Dzisiaj zaczynam odrabiać zaległości, na początek propozycja na wspaniałą, pyszną, lekką przekąskę jaką jest schab parzony faszerowany suszoną morelą w delikatnej galaretce. Schabik parzony Zobacz więcej
Różowy , aromatyczny , schabik dojrzewający Wędlin dojrzewających już troszkę było , czym różni się ta od pozostałych ? Jak każda ma swój niepowtarzalny smak , który zawdzięcza mieszance przypraw , Zobacz więcej
Hanik
Hanik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Hanik gotuje!
schabik

schabik 45

0
Nazwa, którą stworzyłam dla tego dania jest bardzo osobista więc jej nie ujawniam. Jestem szczerze przekonana, że całość przepisu jest moja. A przynajmniej sposób w jaki łączeskładniki :) Jak na moje Zobacz więcej
Schabik w majeranku do pieczywka Drogą promocji nabyłam słuszny kawał schabu ! Część wykorzystałam doszaszłyków , został spory kawałek , postanowiłam upiec na wędlinkę do chlebka . Taki własny Zobacz więcej
Malinowa kuchnia: Schabiki wieprzowe w truskawkowym sosie Malinowa kuchnia Moja pasja, moje miejsce, mój świat sobota, 31 maja 2014 Schabiki wieprzowe w truskawkowym sosie Sezon na truskawki w pełni Zobacz więcej
"a więc" też się zdania nie zaczyna) zamiast analizować dalej, przedstawiam przepis na proste, smaczne danie - taki kulinarny "must have" każdego mięsożercy. Składniki (na 3 osoby): 6 plastrów schabu Zobacz więcej
Schab ten bardzo mnie intrygował odkąd pojawiły się na niego pierwsze przepisy na blogach. Znałam smak szynki parmeńskiej, szwarcwaldzkiej, serrano i przyznaję, że był to dobry smak więc kusił mnie i Zobacz więcej
bea2a
bea2a Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Kobiety
Delikatny schabik

Delikatny schabik 703

2
Bardzo prosty przepis jako alternatywa do tradycyjnych schabowych w panierce oraz jako danie dla dzieci. Idealnie nadaje się dla początkujących kucharek, jak również na szybki obiad po pracy. Zobacz więcej
Prawa Autorskie Zdjęcia i treści, które prezentuję na blogu są zrobione przeze mnie. Wykorzystywanie i kopiowanie bez mojej zgody jest sprzeczne z przepisami ustawy o prawach autorskich. (Ustawa z Zobacz więcej