schabowe moczone w mleku i cebuli

Prawdziwy polski, soczysty, chrupiący, po prostu boskischabowy- to po pierwsze kawałek schabu z kością, moczony w mleku z cebulą i w panierce (jajko+bułka tarta)smażony na rozgrzanym smalcu. Schab Zobacz więcej
Oglądając jeden z programów Kuchennych rewolucji zobaczyłam kotlety schabowe, które przed smażeniem marynowane były w mleku i cebuli. Nigdy tak nie robiłam, tradycyjnie marynując tylko w soli, pierzu Zobacz więcej
Kotlety Schabowe według Magdy Gessler charakteryzują się delikatnością, soczystością i niezwykłym, ciekawym smakiem. Schabowe Gessler wyróżnia sposób przygotowywania - inny niż klasyczne. Kotlety Zobacz więcej
,,Rewolucyjny,, pomysł bo podejrzany w programie Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Mignął mi w programie pomysł na robienie olbrzymich kotletów ze schabu karkowego ( czyli inaczej karkówki ) moczonej Zobacz więcej
mariolak87
mariolak87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zakątek Smakosza
Kotlet Schabowy

Kotlet Schabowy 3819

7
Król polskiej kuchni! Tradycyjny kotlet schabowy według przepisu Magdy Gessler. Zdecydowanie najlepszy jaki jadłam. Trochę pracochłonny, ale za to niesamowicie miękki i soczysty, a dzięki smażeniu na Zobacz więcej
Pomysł z namaczaniem mięsa w mleku z dodatkiem cebuli podpatrzyłam w Kuchennych Rewolucjach , prowadzonych przez Magdę Gessler..Takie schabowe są bardzo pyszne..polecam..Ja robiłam jak zawsze na Zobacz więcej
Kotlet schabowy upieczony wg Magdy Gessler to kotlet usmażony z wieprzowiny namoczonej uporzednio w mleku z cebulą. Nie tylko postępowanie z mięsem ma znaczenie dla podniesienia smakowitości kotleta, Zobacz więcej
Bardzo kruche i rozpływające się w ustach schabowe w postaci medalionów. Kruchość zawdzięczamy mleku, intensywności nadaje cebula i ostry ser. Idealne na rodzinny obiad! Mięso podałam na talerzuJesień Zobacz więcej
. czas smażenia: po ok. 5 min z każdej strony (w zależności od grubości kotletów) SKŁADNIKI mięso wieprzowe (łopatka) mielone 650 g cebula 170 g (2 szt. średnie) czerstwa kajzerka 1 szt. mleko 1,5% Zobacz więcej
mama.skarbka
mama.skarbka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chwiledlamnie
Wegański smalec :)

Wegański smalec :) 190

1
), robi też za słoninę w smalcu (i smak też jest podobny do zwykłego). Kto wie, być może za jakiś czas odkryję sposób na zrobienie fasolowego mleka, masła i schabowego :) A tymczasem postanowiłam Zobacz więcej
brylowały na stole inne kąski ;) O patencie moczenia mięsa w mleku słyszałam już z wielu źródeł czyt. TV, internet, książki, wreszcie nadszedł czas aż odważyłam się cenne informacje zastosować w Zobacz więcej
KÖTTBULLAR - KLOPSIKI SZWEDZKIE Zamiast schabowego lub mielonego z wieprzowiny…. delikatne kuleczki z indyka Składniki(Porcja dla 4 osób) 750 gram mielonego mięsa z udźca indyka 1 suchej kajzerki lub Zobacz więcej
Wieprzowina natakie kotletypowinna być matowa i otoczona warstwą tłuszczu. Jeśli w środku schab zawiera żyłki tłuszczu to bardzo dobrze, ponieważ to powoduje że tłuszcz się wytapia a kotlet jest Zobacz więcej
Kotlet schabowy z karkówki jest odpowiednim daniem dla osób ciężko pracujących fizycznie, gdyż nie ma co ukrywać kalorii to on ma sporo. Moczenie w mleku i cebuli nadaje karkówce delikatności i Zobacz więcej
lena88
lena88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rhubarb Baby
Wymoczony schabowy

Wymoczony schabowy 212

4
Ostatnio w moim mieście gościła Magda Gessler z rewolucją w pobliskiej restauracji. Przypomniało mi to o przepisie na schabowe moczone w mleku,proponowane przez słynną restauratorkę. Mówiąc szczerze Zobacz więcej
! Pyszne, pyszne, pyszne! Do panierki dodałam płatki owsiane, ale można też dodać sezam, mielone orzechy ub słonecznik, usmażyłam je na oleju. Ale wiadomo - każdy ma swoje upodobania, więc można Zobacz więcej
Schabowy, kotlet schabowy trochę inaczej zrobiony Schabowy, kotlet schabowy trochę inaczej zrobiony, zapraszam po przepis ! Schabowy, kotlet schabowy to było życzenie moich dzieci na pierwszy obiad Zobacz więcej
aniamat
aniamat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolandminty
KOTLETY SCHABOWE

KOTLETY SCHABOWE 34

1
Domowy kotlet schabowy z chrupiącą panierką na zewnątrz i soczystym, miękkim mięsem w środku. Usmażony na dobrze rozgrzanej, grubej patelni nie chłonie tłuszczu i pozostaje bardziej intensywny w Zobacz więcej
1 jajko 1 mała cebula mleko natka pietruszki pieprz, sól pieprz ziołowy przyprawa do gyrosa Przygotowanie: Na początku zalewamy suchą bułkę mlekiem i odstawiamy na bok. Do dużej miski wkładamy mięso Zobacz więcej
. Formujemy małe kulki, które nadziewamy łyżką szpinaku, układamy w foremkach, posypujemy bułką tartą lub panierką panko, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut. Moja Zobacz więcej