Król polskiej kuchni! Tradycyjny kotlet schabowy według przepisu Magdy Gessler. Zdecydowanie najlepszy jaki jadłam. Trochę pracochłonny, ale za to niesamowicie miękki i soczysty, a dzięki smażeniu na
Zobacz więcej
Kotlet schabowy upieczony wg Magdy Gessler to kotlet usmażony z wieprzowiny namoczonej uporzednio w mleku z cebulą. Nie tylko postępowanie z mięsem ma znaczenie dla podniesienia smakowitości kotleta,
Zobacz więcej
Od pewnego czasu schabowe według Magdy Gessler stały się już legendą. Moczenie w mleku i cebuli sprawia, że mięso jest kruche, delikatne, miękkie. Dobra, dobra - myślałam - jak smażę schabowe, to też
Zobacz więcej
Kotlety Schabowe według Magdy Gessler charakteryzują się delikatnością, soczystością i niezwykłym, ciekawym smakiem. Schabowe Gessler wyróżnia sposób przygotowywania - inny niż klasyczne. Kotlety
Zobacz więcej
Schabowy, kotlet schabowy trochę inaczej zrobiony Schabowy, kotlet schabowy trochę inaczej zrobiony, zapraszam po przepis ! Schabowy, kotlet schabowy to było życzenie moich dzieci na pierwszy obiad
Zobacz więcej
Klasyka w najpyszniejszym wydaniu. Choć tylu ilu kucharzy, tyle sposobów na przygotowanie idealnych schabowych, postanowiłam podzielić się dziś z Wami przepisem na moją ulubioną wersję tego klasyku.
Zobacz więcej
Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli – to pyszna alternatywa dla zwykłych, szybkich schabowych :) Mięsko robione w ten sposób wydaje się być bardziej kruche i delikatne :)Wg
Zobacz więcej
Odkąd w "Kuchennych Rewolucjach" zobaczyłam podwójne schabowe Magdy Gessler stwierdziłam, że prędzej czy później je zrobię. Gdy tylko dostałam książkę Pani Magdy, w której znalazł się dokładny przepis
Zobacz więcej
Szczerze powiem, że tradycyjne schabowe jem rzadko, dlatego jak już decyduję się je robić to muszą być porządne - kawał mięsamoczony w mleku i cebuli, w podwójnej panierce. Dzięki temu są one kruche,
Zobacz więcej
Kotlety schabowe inaczej Bardzo lubię kotlety schabowe, szczególnie pasują mi na niedzielny obiad, w towarzystwie duszonych ziemniaczków i kiszonej kapusty. Wielokrotnie już słyszałam, że mięso
Zobacz więcej
Schabowe wg Magdy Gessler..na blogu w sumie już są podobne [ klik], tamte było moczone w mleku z cebulą, a te są też z cebulą, ale startą i posmarowane tą cebulką..Pyszne chyba były, bo zjedzone
Zobacz więcej
Sposób na przygotowanie kotletów podała mi koleżanka podobno zasłyszany odMagda Gessler ,jestGenialnyto są na prawdę najlepsze kotlety schabowe :) Składniki : Schab pokrojony na grube kotlety Cebula (
Zobacz więcej
Skład: 3 kotlety schabowe 2 cebule ok. 500ml mleka sól, pieprz Panierka: 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Przekładamy do miski. Dorzucamy pokrojoną w
Zobacz więcej
Pomysł z namaczaniem mięsa w mleku z dodatkiem cebuli podpatrzyłam w Kuchennych Rewolucjach , prowadzonych przez Magdę Gessler..Takie schabowe są bardzo pyszne..polecam..Ja robiłam jak zawsze na
Zobacz więcej
Oglądając "Kuchenne rewolucje" zauważyłam, że p. Magda kiedy jej serwowano schabowe potrafiła poznać, które są przygotowywane według jej receptury. Dodawała przy tym, że schabowe takie są delikatne i
Zobacz więcej
,,Rewolucyjny,, pomysł bo podejrzany w programie Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Mignął mi w programie pomysł na robienie olbrzymich kotletów ze schabu karkowego ( czyli inaczej karkówki ) moczonej
Zobacz więcej
Schabowe, już były zwykłe, smażone, pieczone, ale w cebuli i mleku? Próbowaliście? Oj Warto zgrzeszyć:) Smacznego :) SKŁADNIKI: 8 kotletów schabowych 3 cebule 2 szklanki bułki tartej 1 litr mleka np
Zobacz więcej
Kotlet schabowy z karkówki jest odpowiednim daniem dla osób ciężko pracujących fizycznie, gdyż nie ma co ukrywać kalorii to on ma sporo. Moczenie w mleku i cebuli nadaje karkówce delikatności i
Zobacz więcej
Prawdziwy polski, soczysty, chrupiący, po prostu boskischabowy- to po pierwsze kawałek schabu z kością, moczony w mleku z cebulą i w panierce (jajko+bułka tarta)smażony na rozgrzanym smalcu. Schab
Zobacz więcej
Oglądając jeden z programów Kuchennych rewolucji zobaczyłam kotlety schabowe, które przed smażeniem marynowane były w mleku i cebuli. Nigdy tak nie robiłam, tradycyjnie marynując tylko w soli, pierzu
Zobacz więcej