schabowy moczony w kefirze

Klasyka w najpyszniejszym wydaniu. Choć tylu ilu kucharzy, tyle sposobów na przygotowanie idealnych schabowych, postanowiłam podzielić się dziś z Wami przepisem na moją ulubioną wersję tego klasyku. Zobacz więcej
Szczerze powiem, że tradycyjne schabowe jem rzadko, dlatego jak już decyduję się je robić to muszą być porządne - kawał mięsamoczony w mleku i cebuli, w podwójnej panierce. Dzięki temu są one kruche, Zobacz więcej
Skład: 3 kotlety schabowe 2 cebule ok. 500ml mleka sól, pieprz Panierka: 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Przekładamy do miski. Dorzucamy pokrojoną w Zobacz więcej
Oglądając jeden z programów Kuchennych rewolucji zobaczyłam kotlety schabowe, które przed smażeniem marynowane były w mleku i cebuli. Nigdy tak nie robiłam, tradycyjnie marynując tylko w soli, pierzu Zobacz więcej
Schabowe kąski ziołowe w folii Schabowe kąski ziołowe w folii to pyszne danie z mięsa schabowego przygotowane w nietradycyjny sposób. Jak wiadomo schab należy do mięs chudych, ale i dosyć suchych, a Zobacz więcej
Dziś na obiad poleca się cebulowy schabowy:). Tradycyjny kotlet zyskał na cebulowym posmaku za sprawą mieszanki suszonej, sproszkowanej cebuli i cebul prażonej. 3 duże kotlety schabowe 3/4 szklanki Zobacz więcej
Dzisiaj propozycja dla mięsożerców. Jeśli macie ochotę na niezawodnie pyszne schaboszczaki, to ten przepis Was usatysfakcjonuje. A jeśli do tego lubicie delikatne wariacje w oparciu o tradycyjne Zobacz więcej
Kotlety schabowe w sosie meksykańskim 1 kg schabu, 1 szklanka sosu meksykańskiego, 3 jajka, mąka ( do obtaczania), bułka tarta ( do obtaczania), olej do smażenia. Schab kroimy w plastry. Rozbijamy Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Kotlety schabowe w cieście

Kotlety schabowe w cieście 167

Proponujemy kotlety schabowe w innym wydaniu. Zamiast panierki delikatne ciasto drożdżowe a kotlety zamiast na patelni pieczone w piekarniku. Składniki: -plastry schabu -sól, pieprz naturalny Zobacz więcej
Jest takie danie, którego nie znoszę przygotowywać i bronię się przed tym, jak przed ogniem. Wbrew przypuszczeniom nie jest to nic skomplikowanego, nic wymyślnego, a wręcz przeciwnie, to sztandarowa Zobacz więcej
Prawdziwy polski, soczysty, chrupiący, po prostu boskischabowy- to po pierwsze kawałek schabu z kością, moczony w mleku z cebulą i w panierce (jajko+bułka tarta)smażony na rozgrzanym smalcu. Schab Zobacz więcej
Składniki: 1 kg schabu bez kości; 1 średnia marchewka; 2 średnie cebule; 1/2 białej części pora; 2 ząbki czosnku; 1/2 łyżki majeranku; 1 liść laurowy; 5 ziaren ziela angielskiego; 1 łyżka domowej Zobacz więcej
Bitki schabowe w sosie myśliwskim to danie, które zachwyci każdego, bez wyjątku. To tylko schab, ale sos myśliwski czyni z niego danie w iście królewskiej stylu. Syte, pyszne, a obiad masz zapewniony Zobacz więcej
Wiosna w pełni, pogoda piękna, dzień dłuższy, tylko jakoś czasu mniej. Ci co mają domy, kawałek ogródka, wiedzą o czym mowa. A mnie się jeszcze zachciało malowania, prania dywanów i sprzątania w Zobacz więcej
Kotlety Schabowe według Magdy Gessler charakteryzują się delikatnością, soczystością i niezwykłym, ciekawym smakiem. Schabowe Gessler wyróżnia sposób przygotowywania - inny niż klasyczne. Kotlety Zobacz więcej
Składniki: ok. 1 kg schabu wieprzowego 2 średnie cebule 1 kolorowa papryka, u mnie 3mini papryczki 1 serek pesto i rukola Apetina 150 g szpinaku w brykiecie sól, pieprz 1/2 … Czytaj dalej Bitki Zobacz więcej
Schabowy w ciut innej panierce...pomysł na taką panierką znalazłam tutaj,a pochodzi z książki "Jak oczarować mężczyznę, czyli przez żołądek do serca" - Praca zbiorowa 4 plastry schabu 2 jajka 1 łyżka Zobacz więcej
Witajcie po Świętach! Dziś przychodzę do Was z propozycją na tradycyjnego, zacnego schabowego, jednak w troszkę odmienionej wersji - w panierce z prażoną cebulką. Najpierw schabowy krótko obsmażany Zobacz więcej
Hej, skoro mam wspaniałe ekologiczne cytrusy wprost z Sycylii, to może przygotuję moczone cytryny? Pomysł na takie zagospodarowanie owoców zaczerpnęłam przed laty z bloga Toskańskie zapiski Zobacz więcej
Botwinka fermentowana w kefirze powstała jako mój swoisty kiszonkowy eksperyment. Pomysł pochodzi z książki Aleksandra Barona „Kiszonki i fermentacje”. Na stronie wydawnictwa możemy przeczytać: Zobacz więcej