schinkenfee

ZOBACZ TAKŻE:

Heutiges Abendessen war eine spontane Entscheidung, eigentlich wollte ich irgendwo gemütlich Essen gehen, aber als ich nach Hause kam, wollte ich nicht mehr weg Und so habe ich mein Kühlschrank Zobacz więcej
Das Rezepthabe ich schon vor 4 Jahren hier geschrieben und möchte es wieder machen. Es ist einfaches und leckeres Rezept für hausgemachte Schinken. Es ist LowCarb und LowFett, mit viel Eisweiss. Durch Zobacz więcej
« Apfel-Streuselkuchen - ... "Blumenkohl mit Schinken - Kalafior z szyneczka" Oto moj obiadek z wczoraj, o ktorym juz pisalam :) Zapiekany kalafior z szyneczka i pysznym sosem. U mnie jak zawsze Zobacz więcej
Austryjackie naleśniki to coś pomiędzy amerykańskimi pancakes a francuskimi crepes. Z tym, że te są dość grube. Podaje się je na danie główne lub na deser ale nigdy jako śniadanie albo kolację. Można Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Schinkespeck

Schinkespeck 1801

Mięso solone na sucho i zimno wędzone coś jak Schinkespeck Składniki: - boczek ze skórą - szynka ze skórą - może być karkówka Z szynki wykroić kawałki prostokątne, ze skóra. Najlepiej bez błon. Boczek Zobacz więcej
Magda111
Magda111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowite Dania
Pischinger + film

Pischinger + film 41

Pischinger czyli torcik z wafli przekładany pyszną masą mleczno-kakaową to jeden z prostszych deserów, szczególnie lubiany przez dzieci, będzie też wybornym smakołykiem do kawy. To przysmak z mojego Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Tort Pischinger

Tort Pischinger 189

Tort Pischinger to klasyka wśród deserów. Tort złożony z okrągłych wafli przełożonych orzechowo – czekoladową masą to specjalność austriacka. Po raz pierwszy przygotowany przez wiedeńskiego cukiernika Zobacz więcej
Pischinger to wafel (andrut) przełożony gęstym czekoladowym kremem. Stworzył go w XIX wieku wiedeński cukiernik Oskar Pischinger. Z Wiednia trafił szybko do Krakowa i Galicji, które w czasie zaborów Zobacz więcej
ale.agata.m
ale.agata.m Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tradycja ze smakiem
Tort Pischinger

Tort Pischinger 92

Do obiadu wystawnego Maria Disslowa proponuje tort pischinger, torcik z wafli przekładany masą czekoladowo-orzechową. Autorem przepisu był wiedeński cukiernik Oscar Pischinger, do Polski dotarł z Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Chinkali

Chinkali 63

Chinkali to gruzińskie pierożki wypełnione mięsnym farszem i rosołkiem. Charakteryzuje je kształt sakiewki i sposób jedzenia – chinkali chwytamy od góry, odgryzamy kawałek, wypijamy (a wręcz Zobacz więcej
PatiGotuje
PatiGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PatiGotuje
Chinkali z mięsem

Chinkali z mięsem 20

Dzisiaj po raz kolejny wracamy do gruzińskich smaków. Tym razem są to chinkali. To pierożki, które w oryginale przygotowuje się z surowej mielonej jagnięciny lub baraniny w kształcie sakiewki. Zobacz więcej
MonikaSmakoszka
MonikaSmakoszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Różne smaki w kuchni
Pischinger

Pischinger 171

Wspaniały smak, który przypomina mi czasy dzieciństwa , gdzie wielkim rarytasem był torcik wedlowski :) Pamiętacie ten smak ? Przepis znalazłam w świetnej książeczce " Ciasta i desery czekoladowe". Zobacz więcej
iwonaqchenne
iwonaqchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity blog kulinarny
Pischinger

Pischinger 413

Pischinger to nie wymysł epoki PRL-u i kulinarnych zmagań gospodyń w czasach, kiedy jedyną możliwością było przygotowanie „czegoś z niczego”. Historia tego deseru sięga końca XIX wieku, a jego ojcem Zobacz więcej
Jestem pewna, żekażdy zWas jadł kiedyś pischingera (wafla przełożonego dowolną masą). Umnie przygotowuje się go naróżne przyjęcia rodzinne, lecz zwykle zmasy długo gotowanej ito moja mama jest Zobacz więcej
Pierogi nie są moja mocną stroną dlatego długo zbierałam się do zrobienia pierożków chinkali :) ... a teraz kiedy juz je raz zrobiłam wiem jedno będą gościć u nas częściej robi się je zdecydowanie Zobacz więcej
Ukochane piszingery! Pod tą nazwą znane są głównie w byłej Galicji, a to za sprawą wiedeńskiego cukiernika, który waflowy torcik stworzył. Oczywiście oryginalna wersja jest bardziej skomplikowana i Zobacz więcej
Raz, dwa, trzy: kajmakowy pischinger : Nerdy Cookin' Nerdy cookin’ Nerdy walkin’ Nerdy thinkin’ Kuchnia Gdańska Wszystkie wpisy O mnie / współpraca Raz, dwa, trzy: kajmakowy pischinger Nerdy, 10 maja Zobacz więcej
bflorentin
bflorentin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Alle Pysznie!
Chinka.

Chinka. 144

Chinka - szybki obiad prosto z WOK-a. Składniki: - pierś z kurczaka - mrożona warzyw do kuchni chińskiej - jajko - sos sojowy - makaron sojowy - gruby - ząbek czosnku pierś obsmażamy na patelni, Zobacz więcej
Witajcie po świątecznej przerwie! Mam nadzieję, że radośnie spędziliście Wielkanoc i pełni sił wróciliście do codzienności. Ja wracam do Was po krótkim urlopie, po którym dla równowagi przez całe Zobacz więcej
chwycwidelec
chwycwidelec Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chwycwidelec.blogspot.com
Chinkali

Chinkali 1559

Chinkali to obok chaczapuri jedno z najpopularniejszych dań kuchni gruzińskiej. To sakiewki z ciasta pierogowego wypełnione mięsnym farszem zatopionym w delikatnym, aromatycznym rosołku. Właśnie w tym Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: