ścięgniste z wieprzowiny co to jest

Kiełbasa myśliwska z jelenia Składniki: - mięso z jelenia bez tłuszczu jak kl. I 40%, - wieprzowina kl. II 50%, - ścięgniste z jelenia 10%, - pieprz naturalny 1,5 g/kg - jałowiec 1-2g/kg - czosnek Zobacz więcej
Kiełbasa popularna Bardzo prosty przepis. Kiełbasa jest na soli, tak więc nadaje sięna grilla i ognisko Składniki: - wieprzowina kl. II 6kg - wieprzowina kl. III 1kg - wołowina ścięgnista 3kg - sól Zobacz więcej
Kiełbasa tatrzańska Składniki: - mięso wieprzowe kl. II (karkówka, boczek) 4,5kg - wołowina ścięgnista 0,5kg - peklosól 18-20g/kg - pieprz naturalny 1,5g/kg - czosnek 1,5g/kg - osłonki białkowe Zobacz więcej
Kiełbasa grillowo-ogniskowa - mocno rozdrobniona wędzona lub parzona Wędzona i parzona Tylko parzona Składniki: - 2kg wieprzowiny I kl. - 7kg wieprzowiny II kl. tłustej - 1kg wołowiny kl. II tzw. Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwego z dzika Składniki: - okrawki mięsa z dzika (młodego) 50% - łopatka wieprzowa z tłuszczem 25%, - ścięgniste z wieprzowiny 25%, - majeranek 0,5g/kg, - pieprz 1,5g/kg, - peklosól Zobacz więcej
Mielonka bosmańska z 1976r. - wieprzowina kl I 1kg - wieprzowina kl. II 2kg - wieprzowina kl. III (ścięgnista) 1,2kg - cielęcina (łopatka) 0,8kg - pieprz naturalny 1,5g/kg - gałka muszkatołowa 0,5g/kg Zobacz więcej
Serdelki z dodatkiem ... » Kiełbasa zwyczajna – na exsport 1978r. Kiełbasa zwyczajna – na exsport 1978r. Składniki: - wieprzowina kl. II 6,5kg - wołowina ścięgnista 3,5kg - pieprz naturalny 1,5g/kg - Zobacz więcej
Kiełbasa jagnięco-dziko-wieprzowa Składniki: - jagnięcina lub baranina tłusta bez łoju 5 kg - mięso z dzika, raczej chude bez błon i ścięgien 4kg - wieprzowina ścięgnista np. z golonek 1 kg - pieprz Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Mielonka bosmańska

Mielonka bosmańska 660

0
zmielenie było w moim przypadku korzystne. Przepis ze stronyWyroby Domowe składniki (na 1 kg mielonki) 200 g wieprzowiny kl I 400 g wieprzowiny kl. II 240 g wieprzowiny kl. III (ścięgnista) 160 g Zobacz więcej
Od dłuższego czasu miałem ochotę na domowe wędliny, ale zawsze brakowało na to czasu. Teraz w przerwie między kontraktami korzystam z możliwości, które daje mi pobyt w Polsce czyli dostępu do..... Zobacz więcej