Przepis na ścinki mięsa

Na mięso w słoikach trafiłam w internecie szukając jakiegoś przepisu. Nie wgłębiałam się w treść jak to się robi, jednak postanowiłam sama iść za tym tropem. Popytałam mamy, cioć, cudzych babć :) jak Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
mięso w słoiku

mięso w słoiku 17039

Kiedyś często wekowało się mięsa, teraz chyba większość z nas od tego odchodzi, a szkoda. Mięso w słoiku przypomina mi smaki dzieciństwa, jest pachnące idealne do świeżego pieczywa z chrupką Zobacz więcej
Składniki: 1 kg mięso gulaszowe mieszane, 1/2 kg słonina mielona, 2 główki czosnek przeciśnięty, 1 łyżka majeranek Prymat, 1 łyżeczka sól morska, 1 łyżeczka papryka ostra, 1 łyżeczka tymianek na hali Zobacz więcej
Łukasz Goles
Łukasz Goles Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
BezKebaba
Sos ze ścinków wieprzowych

Sos ze ścinków wieprzowych 129

Sos w sam raz pasuje do różnych rodzajów klusek, kasz a nawet ziemniaków. Bierzemy: 250-300 g ścinków wieprzowych ( w sklepach najczęścięj pod nazwą "gulaszowego"); średniej wielkości cebula; Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Rolada cielęca

Rolada cielęca 1760

Rolada cielęca Składniki: - wycięte razem górka, nerkówka, mostek i łata Źródło - mięso wieprzowe lub cielęce, scinki, - pieprz, - peklosól 17g/kg, - majeranek, Po wycięciu górki, nerkówki, mostka i Zobacz więcej
23 kwietnia 2012 by Caroline Bardzo smaczna i sycąca pizza według mojego pomysłu. Bardzo dużo mięsa i innych składników na cienkim cieście. Składniki: Ciasto (osobny przepis) Farsz: 1/2 kg mięsa Zobacz więcej
« Kiełbasa wojskowa z 1952r. Krakowska podsuszana wg. 16 » Kiełbasa prosta z dzika Kiełbasa prosta z dzika Składniki: - mięso z dzika (ścinki) 60% - mięso wieprzowe kl. II 30% - mięso ścięgniste z Zobacz więcej
Kiełbasy dojrzewające z dzika Składniki: - mięso z dzika, ścinki lub szynki, boczek, łopatka, karkówka - osłonki białkowe fi 45mm Do tego marynata. Ja zrobiłem coś na wzór marynaty Grześka565. - sól Zobacz więcej
Kiełbasa podwędzana z dzika Składniki: - mięso kl. I z dzika (z szynek) - mięso kl. II z dzika (boczek i ścinki) - peklosól 18g/kg - pieprz 1,5g/kg - jałowiec 0,5g/kg - gorczyca 1-2g/kg - czosnek wg. Zobacz więcej
Metka z prażoną cebulą, podwędzana - mięso wieprzowe (ja zrobiłem ze ścinek kl. III z rozbioru polędwic, łopatki i karkówki) - papryka sodka 20g/kg - papryka ostra 1-2g/kg - cebula prażona kto ile Zobacz więcej
Klarowanie wywaru po ugotowanych rybach - karp, łosoś, itd. Jak zrobić galaretę do ryby, żeby była smaczna i przezroczysta? Wywar po gotowaniu ryby. przelać do mniejszego garnka, przez gęste sito. Zobacz więcej
a'la salceson drobiowy z koguta Składniki: - ścinki mięsa i skóra z koguta wiejskiego, - serca, żołądki i wątroby z koguta, - peklosól 18g/kg, - skórki z koguta - golonka wieprzowa, - pieprz 1,5g/kg, Zobacz więcej
BIGOS Z SZYBKOWARA W zeszłym roku raczyłam Was w Sylwestra Barszczykiem dla Leniwych, który bardzo przypadł Wam do gustu. W tym roku czas na bigos dla tych co posiadają szybkowar, mało czasu, imprezę Zobacz więcej
Dla tych co nie mają czasu, ale za to mają szybkowar. U mnie przygotowanie składników, gotowanie i doprawianie zajęło niecałą godzinę. Bigos został przygotowany w piątkowy wieczór z okazji wyjazdu na Zobacz więcej
SUROWIEC I MATERIAŁY POMOCNICZE -łopatka 3,5 kg -ścinki wp. z rozbioru 4 kg (ścinki miałem bardzo ładne chude ) -podgardle bez skóry z przyrostami mięsnymi 1,5 kg -pachwina bez skóry z przyrostami Zobacz więcej
asiek
asiek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szalona Kuchnia
Gulasz z kaczki

Gulasz z kaczki 1161

Rosół z kaczki był, ale co z mięskiem, które wygotowane samo w sobie zbyt rewelacyjne już nie było? Pierogów znowu nie miałam ochoty robić, pyzy z mięsem to jakoś dopiero teraz mi do głowy przyszły Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
figowe smaki
Rolada z piersi indyka z papryką

Rolada z piersi indyka z papryką 991

Pierś z indyka umyć, osuszyć, ściąć polędwiczkę, wyrównać płat mięsa tak aby był płaski. Przykryć folią i rozbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem. Polędwiczkę i ścinki mięsa zmielić Zobacz więcej
SUROWIEC I MATERIAŁY POMOCNICZE -łopatka 3,5 kg -ścinki wp. z rozbioru 4 kg (ścinki miałem bardzo ładne chude ) -podgardle bez skóry z przyrostami mięsnymi 1,5 kg -pachwina bez skóry z przyrostami Zobacz więcej
SUROWIEC I MATERIAŁY POMOCNICZE -łopatka 3,5 kg -ścinki wp. z rozbioru 4 kg (ścinki miałem bardzo ładne chude ) -podgardle bez skóry z przyrostami mięsnymi 1,5 kg -pachwina bez skóry z przyrostami Zobacz więcej
Przepis Mięso: Wieprzowina 3 kg -ścinki z szynek,z schabu(mizdra,warkocz),łopatka . Drobiowe -piersi z kurczaka 2 kg Przyprawy -peklo sól 17 g/kg do wieprzowiny -sól kamienna nie jodowana 17 g/kg do Zobacz więcej