ścinki mięsa

Metka z dziczyzną Metka z dziczyzną Składniki: - mięso kl. II z dzika (różne ścinki) - mięso kl. III z wieprzowiny -osłonki białkowe - peklosól 20g/kg, - pieprz naturalny 1,5g/kg, - papryka słodka Zobacz więcej
Metka z prażoną cebulą, podwędzana - mięso wieprzowe (ja zrobiłem ze ścinek kl. III z rozbioru polędwic, łopatki i karkówki) - papryka sodka 20g/kg - papryka ostra 1-2g/kg - cebula prażona kto ile Zobacz więcej
23 kwietnia 2012 by Caroline Bardzo smaczna i sycąca pizza według mojego pomysłu. Bardzo dużo mięsa i innych składników na cienkim cieście. Składniki: Ciasto (osobny przepis) Farsz: 1/2 kg mięsa Zobacz więcej
Składniki: 1 kg mięso gulaszowe mieszane, 1/2 kg słonina mielona, 2 główki czosnek przeciśnięty, 1 łyżka majeranek Prymat, 1 łyżeczka sól morska, 1 łyżeczka papryka ostra, 1 łyżeczka tymianek na hali Zobacz więcej
Salceson cielęcy Składniki: - ścinki mięsa cielęcego, - kości z rozbioru, - nerki, serce, płuca i wątroba cielęca - peklosól 18g/kg, - skórki wieprzowe - pieprz 1,5g/kg, - majeranek 1g/kg, - sól do Zobacz więcej
Parówki cielęce Pewnie nie spotykane w sklepach o takim składzie. Składniki: - cielęcina łopatka lub inne ścinki 6kg, - wieprzowina II kl. 3kg, - słonina wieprzowa 1kg, - peklosól 17g/kg, - pieprz Zobacz więcej
na foto, tym razem czas był za krótki). Ścinki mięsa również peklujemy 48h. Następnie ścinki mięsa mielemy, dodajemy przyprawy, mieszamy i wypełniamy miejsca po żebrach. Rolujemy, zwijamy i Zobacz więcej
a'la salceson drobiowy z koguta Składniki: - ścinki mięsa i skóra z koguta wiejskiego, - serca, żołądki i wątroby z koguta, - peklosól 18g/kg, - skórki z koguta - golonka wieprzowa, - pieprz 1,5g/kg, Zobacz więcej
asiek
asiek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szalona Kuchnia
Gulasz z kaczki

Gulasz z kaczki 1027

0
:) GULASZ Z KACZKI - mięso obrane z porosołowej kaczki - 1 duże twarde jabłko - 1 duża cebula - pół szklanki rosołu z kaczki - łyżka majeranku W garnku na rozgrzanej oliwie zeszkliłam cebulę, dodałam Zobacz więcej
koniec gotowania: mieszamy 2 łyżki mąki z 1/2 szkl wody na gładką masę, którą hartujemy sosem , po czym wlewamy całość do gulaszu, mieszamy i gotujemy 1-2 minuty. Gotowe!;) uwaga: szynka jest mięsem Zobacz więcej
jajo 2 ząbki czosnku 2 czerwone cebule 1/2 szklanki czerwoneg wina 1/2 główki czerwonej kapusty 1 łyżka masła sklarowanego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego garść rodzynków Ścinki zmiel razem z czosnkiem Zobacz więcej
Pierś z indyka umyć, osuszyć, ściąć polędwiczkę, wyrównać płat mięsa tak aby był płaski. Przykryć folią i rozbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem. Polędwiczkę i ścinki mięsa zmielić Zobacz więcej
« Kiełbasa wojskowa z 1952r. Krakowska podsuszana wg. 16 » Kiełbasa prosta z dzika Kiełbasa prosta z dzika Składniki: - mięso z dzika (ścinki) 60% - mięso wieprzowe kl. II 30% - mięso ścięgniste z Zobacz więcej
Kiełbasa podwędzana z dzika Składniki: - mięso kl. I z dzika (z szynek) - mięso kl. II z dzika (boczek i ścinki) - peklosól 18g/kg - pieprz 1,5g/kg - jałowiec 0,5g/kg - gorczyca 1-2g/kg - czosnek wg. Zobacz więcej
jak będzie w kawałkach. W Polsce występuje też tuńczyk sałatkowy, który jest najmniejszymi ścinkami tuńczyka. My mieszkamy w Niemczech i tutaj dostępny jest tylko tuńczyk w kawałkach. Czuć w nim Zobacz więcej
sos sojowy 1/2 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól do smaku 2 łyżki masła sklarowanego lub oliwy pół szklanki wytrawnego białego wina Mięso z szynki (kulka) Zobacz więcej
sos sojowy 1/2 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól do smaku 2 łyżki masła sklarowanego lub oliwy pół szklanki wytrawnego białego wina Mięso z szynki (kulka) Zobacz więcej
w prostokatne plastry (maksymalna grubość - 1 cm), ścinki odłóż do zmielenia. Rozbij płaty mięsa tłuczkiem (delikatnie!). Boczek zmiel w maszynce wraz ze ścinkami mięsa, śliwkami, obranym czosnkiem i Zobacz więcej
Kiełbasy dojrzewające z dzika Składniki: - mięso z dzika, ścinki lub szynki, boczek, łopatka, karkówka - osłonki białkowe fi 45mm Do tego marynata. Ja zrobiłem coś na wzór marynaty Grześka565. - sól Zobacz więcej
też taką mizerna porcję widzicie, bo nic więcej się nie ostało. Składniki na 8 osób: pół średniej białej kapusty 1 słoik (ok. 300g) kapusty kiszonej 1 laska kiełbasy drobiowej 400g ścinek z wędlin 1 Zobacz więcej