ścinki mięsa

Metka z dziczyzną Metka z dziczyzną Składniki: - mięso kl. II z dzika (różne ścinki) - mięso kl. III z wieprzowiny -osłonki białkowe - peklosól 20g/kg, - pieprz naturalny 1,5g/kg, - papryka słodka Zobacz więcej
Metka z prażoną cebulą, podwędzana - mięso wieprzowe (ja zrobiłem ze ścinek kl. III z rozbioru polędwic, łopatki i karkówki) - papryka sodka 20g/kg - papryka ostra 1-2g/kg - cebula prażona kto ile Zobacz więcej
23 kwietnia 2012 by Caroline Bardzo smaczna i sycąca pizza według mojego pomysłu. Bardzo dużo mięsa i innych składników na cienkim cieście. Składniki: Ciasto (osobny przepis) Farsz: 1/2 kg mięsa Zobacz więcej
Składniki: 1 kg mięso gulaszowe mieszane, 1/2 kg słonina mielona, 2 główki czosnek przeciśnięty, 1 łyżka majeranek Prymat, 1 łyżeczka sól morska, 1 łyżeczka papryka ostra, 1 łyżeczka tymianek na hali Zobacz więcej
Salceson cielęcy Składniki: - ścinki mięsa cielęcego, - kości z rozbioru, - nerki, serce, płuca i wątroba cielęca - peklosól 18g/kg, - skórki wieprzowe - pieprz 1,5g/kg, - majeranek 1g/kg, - sól do Zobacz więcej
Parówki cielęce Pewnie nie spotykane w sklepach o takim składzie. Składniki: - cielęcina łopatka lub inne ścinki 6kg, - wieprzowina II kl. 3kg, - słonina wieprzowa 1kg, - peklosól 17g/kg, - pieprz Zobacz więcej
Rolada cielęca Składniki: - wycięte razem górka, nerkówka, mostek i łata Źródło - mięso wieprzowe lub cielęce, scinki, - pieprz, - peklosól 17g/kg, - majeranek, Po wycięciu górki, nerkówki, mostka i Zobacz więcej
a'la salceson drobiowy z koguta Składniki: - ścinki mięsa i skóra z koguta wiejskiego, - serca, żołądki i wątroby z koguta, - peklosól 18g/kg, - skórki z koguta - golonka wieprzowa, - pieprz 1,5g/kg, Zobacz więcej
asiek
asiek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szalona Kuchnia
Gulasz z kaczki

Gulasz z kaczki 1101

0
:) GULASZ Z KACZKI - mięso obrane z porosołowej kaczki - 1 duże twarde jabłko - 1 duża cebula - pół szklanki rosołu z kaczki - łyżka majeranku W garnku na rozgrzanej oliwie zeszkliłam cebulę, dodałam Zobacz więcej
koniec gotowania: mieszamy 2 łyżki mąki z 1/2 szkl wody na gładką masę, którą hartujemy sosem , po czym wlewamy całość do gulaszu, mieszamy i gotujemy 1-2 minuty. Gotowe!;) uwaga: szynka jest mięsem Zobacz więcej
jajo 2 ząbki czosnku 2 czerwone cebule 1/2 szklanki czerwoneg wina 1/2 główki czerwonej kapusty 1 łyżka masła sklarowanego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego garść rodzynków Ścinki zmiel razem z czosnkiem Zobacz więcej
Pierś z indyka umyć, osuszyć, ściąć polędwiczkę, wyrównać płat mięsa tak aby był płaski. Przykryć folią i rozbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem. Polędwiczkę i ścinki mięsa zmielić Zobacz więcej
« Kiełbasa wojskowa z 1952r. Krakowska podsuszana wg. 16 » Kiełbasa prosta z dzika Kiełbasa prosta z dzika Składniki: - mięso z dzika (ścinki) 60% - mięso wieprzowe kl. II 30% - mięso ścięgniste z Zobacz więcej
Kiełbasa podwędzana z dzika Składniki: - mięso kl. I z dzika (z szynek) - mięso kl. II z dzika (boczek i ścinki) - peklosól 18g/kg - pieprz 1,5g/kg - jałowiec 0,5g/kg - gorczyca 1-2g/kg - czosnek wg. Zobacz więcej
jak będzie w kawałkach. W Polsce występuje też tuńczyk sałatkowy, który jest najmniejszymi ścinkami tuńczyka. My mieszkamy w Niemczech i tutaj dostępny jest tylko tuńczyk w kawałkach. Czuć w nim Zobacz więcej
Miałam mięso drobiowe , takie ścinki z udek...i nie miałam pomysłu co z tego zrobić..ale u Iwonki podpatrzyłam przepis napieczeń drobiową...no i tak oto u mnie też była pieczeń..u mnie co prawda bez Zobacz więcej
Bardzo szybki i smaczny obiad, który można przygotować w 20-25 min :) Kupiłem schab żeby zrobić wędlinę i jak rozpakowałem okazało się, że nie zużyję całego... i tak powstał pomysł na szybki gulasz :) Zobacz więcej
Darek Podlasek
Darek Podlasek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chleba naszego
bułki "gyros"

bułki "gyros" 94

10
Bułki często goszczą na naszym stole ale takich jeszcze nie było... Gyros domowy możemy przygotować po domowemu... po przygotowaniach schabu na wędlinę zostały ładneścinki :) ... Gdy mamy mięso, to Zobacz więcej
sos sojowy 1/2 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól do smaku 2 łyżki masła sklarowanego lub oliwy pół szklanki wytrawnego białego wina Mięso z szynki (kulka) Zobacz więcej
sos sojowy 1/2 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól do smaku 2 łyżki masła sklarowanego lub oliwy pół szklanki wytrawnego białego wina Mięso z szynki (kulka) Zobacz więcej