ścinki mięsa

Metka z dziczyzną Metka z dziczyzną Składniki: - mięso kl. II z dzika (różne ścinki) - mięso kl. III z wieprzowiny -osłonki białkowe - peklosól 20g/kg, - pieprz naturalny 1,5g/kg, - papryka słodka Zobacz więcej
Metka z prażoną cebulą, podwędzana - mięso wieprzowe (ja zrobiłem ze ścinek kl. III z rozbioru polędwic, łopatki i karkówki) - papryka sodka 20g/kg - papryka ostra 1-2g/kg - cebula prażona kto ile Zobacz więcej
23 kwietnia 2012 by Caroline Bardzo smaczna i sycąca pizza według mojego pomysłu. Bardzo dużo mięsa i innych składników na cienkim cieście. Składniki: Ciasto (osobny przepis) Farsz: 1/2 kg mięsa Zobacz więcej
słoninę też u nich mielę (w domu mniej pracy- można od razu topić smarowidło) do dużego teflonowego garnka wkładam słoninę i mięso co jakiś czas mieszam - gdy zaczyna się rumienić to dodaję wszystkie Zobacz więcej
Salceson cielęcy Składniki: - ścinki mięsa cielęcego, - kości z rozbioru, - nerki, serce, płuca i wątroba cielęca - peklosól 18g/kg, - skórki wieprzowe - pieprz 1,5g/kg, - majeranek 1g/kg, - sól do Zobacz więcej
Parówki cielęce Pewnie nie spotykane w sklepach o takim składzie. Składniki: - cielęcina łopatka lub inne ścinki 6kg, - wieprzowina II kl. 3kg, - słonina wieprzowa 1kg, - peklosól 17g/kg, - pieprz Zobacz więcej
na foto, tym razem czas był za krótki). Ścinki mięsa również peklujemy 48h. Następnie ścinki mięsa mielemy, dodajemy przyprawy, mieszamy i wypełniamy miejsca po żebrach. Rolujemy, zwijamy i Zobacz więcej
a'la salceson drobiowy z koguta Składniki: - ścinki mięsa i skóra z koguta wiejskiego, - serca, żołądki i wątroby z koguta, - peklosól 18g/kg, - skórki z koguta - golonka wieprzowa, - pieprz 1,5g/kg, Zobacz więcej
asiek
asiek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szalona Kuchnia
Gulasz z kaczki

Gulasz z kaczki 1085

0
Rosół z kaczki był, ale co z mięskiem, które wygotowane samo w sobie zbyt rewelacyjne już nie było? Pierogów znowu nie miałam ochoty robić, pyzy z mięsem to jakoś dopiero teraz mi do głowy przyszły Zobacz więcej
koniec gotowania: mieszamy 2 łyżki mąki z 1/2 szkl wody na gładką masę, którą hartujemy sosem , po czym wlewamy całość do gulaszu, mieszamy i gotujemy 1-2 minuty. Gotowe!;) uwaga: szynka jest mięsem Zobacz więcej
jajo 2 ząbki czosnku 2 czerwone cebule 1/2 szklanki czerwoneg wina 1/2 główki czerwonej kapusty 1 łyżka masła sklarowanego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego garść rodzynków Ścinki zmiel razem z czosnkiem Zobacz więcej
Pierś z indyka umyć, osuszyć, ściąć polędwiczkę, wyrównać płat mięsa tak aby był płaski. Przykryć folią i rozbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem. Polędwiczkę i ścinki mięsa zmielić Zobacz więcej
40mm Mięso zapeklować 48-60h 18g peklosoli / kg na sucho. Mięso ścięgniste zemleć na sitku 2mm i kutrować. Do masy kutrowanej dodać przyprawy bez gorczycy. Nie dodajemy wody. Pozostałe mięsa zemleć Zobacz więcej
. Wymieszać razem oba rodzaje mięsa do uzyskania kleistości. Dodać przyprawy w trakcie mieszania. Napełnić ściśle kiełbaśnice. Podzielić w parki o długości ok 30cm. Osadzać ok. przez noc lub ok. 12h w Zobacz więcej
jak będzie w kawałkach. W Polsce występuje też tuńczyk sałatkowy, który jest najmniejszymi ścinkami tuńczyka. My mieszkamy w Niemczech i tutaj dostępny jest tylko tuńczyk w kawałkach. Czuć w nim Zobacz więcej
sos sojowy 1/2 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól do smaku 2 łyżki masła sklarowanego lub oliwy pół szklanki wytrawnego białego wina Mięso z szynki (kulka) Zobacz więcej
sos sojowy 1/2 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól do smaku 2 łyżki masła sklarowanego lub oliwy pół szklanki wytrawnego białego wina Mięso z szynki (kulka) Zobacz więcej
w prostokatne plastry (maksymalna grubość - 1 cm), ścinki odłóż do zmielenia. Rozbij płaty mięsa tłuczkiem (delikatnie!). Boczek zmiel w maszynce wraz ze ścinkami mięsa, śliwkami, obranym czosnkiem i Zobacz więcej
Kiełbasy dojrzewające z dzika Składniki: - mięso z dzika, ścinki lub szynki, boczek, łopatka, karkówka - osłonki białkowe fi 45mm Do tego marynata. Ja zrobiłem coś na wzór marynaty Grześka565. - sól Zobacz więcej
Dla tych co nie mają czasu, ale za to mają szybkowar. U mnie przygotowanie składników, gotowanie i doprawianie zajęło niecałą godzinę. Bigos został przygotowany w piątkowy wieczór z okazji wyjazdu na Zobacz więcej