seaweed salad

adasama
adasama Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sakuradiet
Lemon wakame

Lemon wakame 957

0
Hello guys, long time not writing here... sorry! Today's post is about wakame. My favourite seaweed! Wakame contains: *fibers such as alginic acid, *vitamins B1, B2, C, niacin and carotene, *fucoidan Zobacz więcej
w towarzystwie zwykłego lub wegetariańskiego sushi czy marynowanego tofu. Możecie przegryzać ją między posiłkami. Świetnie zaostrza apetyt przed głównym daniem. Do tego kosztuje całkiem niewiele. Zobacz więcej
their unique flavor and particular batter adds the unique crunch. INGREDIENTS (approximately 15 patties/burgers): 20g hijiki seaweed (we used wakame seaweed) 470ml hot water 340g extra-firm tofu, Zobacz więcej
orzeszkami ziemnymi i skropione limonką. Smacznego! Zobacz więcej
Kolejna propozycja na pyszną zupę miso. Tym razem ze słodką dynią i sycącym makaronem udon. Udon to rodzaj japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej. Wyglądem przypomina bardzo grube spaghetti, Zobacz więcej
in the kitchens! Choice of sushi Sushi master at work Sushi! YES! The amount of time I wanted to try my own luck at making it! But there was something always in a way - no seaweed, no good fresh Zobacz więcej
favourite was tempura prawns! But that wasn't a surprise ;) Soba salad was something completely new to me - but it was sooo good. I didn't have a traditional buckwheat noodles but beans noodles which Zobacz więcej
azjatykich "klusek" czyli makaronów: gryczany Soba, pszenny Udon czy ryżowy lub sojowy. My zaopatrujemy się we wszystkotu. Są to oryginalne azjatyckie produkty w dobrych cenach. Potem wystarczy już Zobacz więcej
VEGAN DASHI STOCK (MADE WITH KOMBU SEAWEED) Dashi to rodzaj japońskiego bulionu, wykorzystywany do przygotowywania zup, w tym jednej z najpopularniejszych japońskich zup czyli miso-shiru. Zobacz więcej
rice paper or nori seaweed. I also changed the rice noodles for carrot noodles, which, after buying a mandoline I eat a lot lately and thought, that they would suit perfect here. Yu can also make Zobacz więcej
2015(10) styczeń(10) Makaron z brokułem, anchois i orzechami Granola z pistacjami i morelami Tort czekoladowy z kremem wiśniowym Gęsta zupa z papryką, bakłażanem i kuskusem Cruller - francuskie Zobacz więcej