seler korzeniowy farsz

Pierwszy raz zrobiłam krokiety bez mięsa. Wyszły bardzo smaczne, słodkie dzięki dużej ilości marchewki. Pyszne i idealne na obiad z gorącym, czerwonym barszczem.. Składniki(na 6 krokietów) Farsz 3 Zobacz więcej
Składniki: FARSZ SZPINAKOWY: cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, seler korzeniowy 1 mały, rzodkiewki 4 sztuki, szpinak świeży 1 pęczek, twaróg 15 dag, kucharek 1 łyżeczka, papryka ostra mielona Zobacz więcej
Składniki: 80 dag szponder wołowy, 1/2 sztuki kurczak, 5 litrów woda, 1 sztuka seler korzeniowy, 2 sztuki pietruszka korzeń, 6 sztuk marchew, 1 sztuka por, 3 sztuki liście laurowe, 5 sztuk ziele Zobacz więcej
jelka
jelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna pasja
Pasta warzywna z patelni

Pasta warzywna z patelni 510

2
seler zetrzeć na tarce (najłatwiej w malakserze:-). Cebulę, bakłażana i pora - pokroić w drobną kostkę. czosnek zmiażdżyć i posiekać. Na rozgrzanym oleju przesmażyć warzywa korzeniowe. Zdjąć z Zobacz więcej
i miękkie nie potrzeba tego robić. Oprócz patisona, lub np cukini, potrzebny nam będzie farsz, mój składał się z: - ok 1 szklanki ugotowanej kaszy pęczak,- 1 marchewki, - 1 pora (niedużego),- 1 Zobacz więcej
Składniki: 1 bakłażan 2 łyżki ostrej oliwy sól morska Farsz: 400 g mielonej cielęciny 4 łodygi selera naciowego, w 1cm kawałkach pół selera korzeniowego, pokrojonego w słupki 1 cebula, pokrojona w Zobacz więcej
Dobry dzień! Kuchnia polska dzisiaj rządzi w pace! Na domówkę, na piknik, na kolację z dobrym piwem, upiecz jabłka!!! Nafaszeruj dobrze i ciesz się smakiem i uznaniem gości :) Prosta sprawa: *ile Zobacz więcej
Czasem trzeba wrócić do podstaw. Po prostu. A czasem trzeba się tych podstaw nauczyć. Np. w kuchni. Dobrze wtedy mieć sprawdzony, polecony przepis. Np. od Teściowej. I wtedy jest szansa na taki Zobacz więcej
zapiekanka. Składniki: ciasto: 30 dag mąki łyżka oleju szczypta soli woda – tyle ile zbierze ciasto farsz: 2 filety ryby morskiej 2 ugotowane ziemniaki ząbek czosnku – dla dzieci i osób lubiących Zobacz więcej
przepiórki 2 marchewki 2pietruszki kawałek selera korzeniowego łodyga selera naciowego 1 nieduży por 1 cebula 10szt ziela angielskiego 2 liście laurowe sól pieprz natka pietruszki pierogi: ciasto: Zobacz więcej
luna760001
luna760001 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea(u)ty kitchen
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 37

0
Mam nadzieję, że lubicie pierogi faszerowane mięsem? Moja mała uwielbia i ostatnio nie dawała mi spokoju, więc musiałam je zrobić. Są pyszne i nie za suche. Idealne! Polecam :) Ciasto na pierogi: 2 Zobacz więcej
własnoręcznie wykonane warzywko " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 2 pęczki natki pietruszki – Zobacz więcej
i właśnie rosół upichciłam. składniki: 2 korpusy z kaczki - kości pozostałe po wyluzowaniu tuszek 2 kacze łapki 2 kacza szyjka 2 kacze skrzydła, ucięte w stawie łokciowym 1 kaczy żołądek 1 kacze Zobacz więcej
jest nieco skomplikowany, wymaga trochę zachodu, ale o! warto, ole! :) 0,5 kg polędwicy (zrobiłam z polędwiczek wieprzowych, choć oryginalnie powinna to być polędwica wołowa, ale taka jest droga Zobacz więcej
woda - tyle ile zabierze mąka FARSZ - ok. 1 kg mięsa gotowanego z rosołu (wołowe, drobiowe - co tam macie) warzywa korzeniowe z rosołu (2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera korzeniowego) 1 duża Zobacz więcej
Tak naprawdę jest to coś pośredniego między gulaszem a sosem, ale nie nazwa ma znaczenie, a smak, a ten- zgodnie z nazwą- jest wyśmienity :) Trzy główne składniki- soczewica, seler, orzechy włoskie- Zobacz więcej
Przepisy Kategoria: Obiad, Kasza gryczana, Zapiekanka Kuchnia: Kuchnia polska Liczba porcji: 4 Składniki Mięsny farsz: 500 g mięsa mielonego (miałam własnoręcznie mielone mięso z karkówki) 1 puszka Zobacz więcej
• Facebook • Twitter • Google Plus • Pinterest • Email • Wykop • NK • Delicious • Blip • RSS Kotleciki z selera z sosem grzybowym to moja propozycja na bezmięsny obiad. Szczerze powiedziawszy nikt Zobacz więcej
kawałek selera korzeniowego małe opakowanie (80g) koncentratu pomidorowego (można mniej) sól pieprz ziołowy ew. drobno posiekana i zeszklona cebula dodatkowo: posiekany koperek (ja nie miałam) Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 1363

0
: faszerowane warzywa mięso: tak ilość porcji: 2 kalorie (w całości): 500 kcal czas przygotowania: 10 min. czas gotowania: 10 min. czas pieczenia: 25 min. SKŁADNIKI patison 4 szt. (ok. 700 g) udo Zobacz więcej