seler naciowy z tartą bułką

{{headerMessage}}
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak podany seler może okazać się bardzo smakowitym dodatkiem do innej potrawy oraz pyszna przekąską w wersji solo. kilka łodyg selera Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Brukselka

Brukselka 3242

0
{{headerMessage}}
Brukselka nie należy do warzyw, które chętnie zjadamy, ale jako dodatek do obiadu ma jednak coraz więcej zwolenników. Można po ugotowaniu podawać ją na wiele sposobów: przesmażoną z czosnkiem na maśle Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pulpety-sześciany zainspirowane przepismem Meatballs Shop z Nowego Jorku. Pulpety robi się bardzo prosto a wynik jest przepyszny. Do sześcianu! Sos pomidorowy: - oliwa z oliwek - 1 cebula - 1 gałązka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pulpety-sześciany zainspirowane przepisem „Meatballs Shop” z Nowego Jorku. Pulpety robi się bardzo prosto a wynik jest przepyszny. Do sześcianu! Sos pomidorowy: – oliwa z oliwek – 1 cebula – 1 gałązka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomidorów, 3 marchewki, cebula, sól, pieprz, jajko, 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, 3 łyżki bułki tartej, 2 łyżki oleju, łyżka koncentratu pomidorowego, seler naciowy do posypania i bazylia, 400g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czosnku * sól, pieprz * podsuszony starty chleb (lub bułka tarta) * jajko (opcjonalnie) * 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki Posiekany por, seler oraz czosnek podsmażamy na niedużej ilości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dość pracochłonne w porównaniu z sosem ze słoiczka, ale dla tych wszystkich zadowolonych buziek, warto:)) Na zdjęciu wersja "hard" - talerz głodnego faceta:)) 40 dag mięsa mielonego 1 jajko 3 łyzki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy w sobotnich Wysokich Obcasach zobaczyłam felieton Marty Gessler pod znaczącym tytułem Ekscytujący kalafior, bardzo się ucieszyłam. Podobnie jak autorka, w moim rodzinnym domu jadło się kalafiora Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Joli
ZAPIEKANY GULASZ Z DORSZA

ZAPIEKANY GULASZ Z DORSZA 292

0
{{headerMessage}}
ZAPIEKANY GULASZ Z DORSZA Składniki: 600 g filetów z dorsza 1 czerwona papryka 2 łodygi selera naciowego 2 ziemniaki 8 łyżek oleju 1 cebula 4 ząbki czosnku 5 łyżek bułki tartej 10 zielonych oliwek bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 600 g filetów z dorsza 500 g dojrzałych pomidorów 1 łodyga selera naciowego 1 pęczek natki pietruszki 1 cytryna 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy olej do smażenia 1 łyżka mąki 3 Zobacz więcej
werbowyj
werbowyj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zycieroslinne
Wegański pasztet z soczewicy

Wegański pasztet z soczewicy 172

1
{{headerMessage}}
Składniki: 1 i 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 2 starte marchewki 4 łodygi selera naciowego cebula główka czosnku łyżeczka utartego korzenia imbiru 3 łyżki lnu +5 łyżek wody łyżka masła orzechowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SAŁATKA Z CAMEMBERTEM Wracam do was z nową propozycją na pyszne śniadanie. :) Jedliście kiedyś paczuszki z sera camembert w formie sałatki? Jak nie to bardzo polecam, nie dość że zdrowe to i pyszne :D Zobacz więcej
9moniam
9moniam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GastroMonia
Pasztet mięsny

Pasztet mięsny 104

0
{{headerMessage}}
Pasztet! Ale jaki? Delikatny, pyszny, świąteczny Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 duże cebule 350 g wątróbki drobiowej 500 kg łopatki 2 kopiaste łyżki bułki tartej 2 jajka sól pieprz ostra mielona Zobacz więcej
netka_d
netka_d Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pogotowie Kulinarne
Klops z jajkiem

Klops z jajkiem 97

0
{{headerMessage}}
Pichcąc słuchałam: Chet Faker "TALK IS CHEAP" Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 łodygi selera naciowego 1 marchewka 1 cebula natka pietruszki 50 g żółtego sera 4 jajka bułka tarta bazylia sól pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sól Pieprz Kwaśna śmietana Listki świeżej bazylii Klopsiki 500 gram mięsa mielonego 2 jajka Bułka tarta Sól Pieprz vegeta 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka oregano Wykonanie: Warzywa obieramy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieprz bułka tarta olej do smażenia Filety z dorsza rozmrozić (jeśli mamy mrożone), pokroić w większe kawałki, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony i odstawić na ok. pół godziny do lodówki. Jajka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. seler naciowy 2 długie łodyżki ser mozzarella starty 4 łyżki boczek wędzony 2 plastry jajko 1 szt. mleko 2 łyżki papryka słodka mielona 1 łyżka czosnek granulowany 1 łyżeczka sól 1/2 łyżeczki pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja na danie ze szparagami. Sezon w pełni. Składniki Knedelki :200 g łopatki cielęcej 1 łyżka gęstej śmietany 2 łyżki bułki tartej natka pietruszki żółtko sól pieprz 500 g zielonych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wiem do końca czy to wciąż fast food, czy raczej slow food? Nie ma się co zastanawiać. Grunt, że te burgery są pyszne! Składniki na cztery burgery: - puszka czarnej fasoli - 1 ziemniak - pół Zobacz więcej
Alicja Lange
Alicja Lange Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Parsley, Sage, Rosemary and me
Arancini

Arancini 38

0
{{headerMessage}}
Arancini to włoskie ryżowe kulki. Są najbardziej popularne na Sycylii. Przypominają pomarańcze i stąd ich nazwa z języka włoskiego. Nadziewane są przeróżnym farszem, panierowane i podawane z sosem. We Zobacz więcej