seler naciowy zasypany solą

Opublikowano: 01-04-2013, Kategoria: Danie główne, Obiad, Przepisy, Komentarze: 2 Tagi: marchew, pietruszka, por, schab, seler, seler naciowy Składniki 1 kg schabu 2 marchwie 1 pietruszka 1 mały seler Zobacz więcej
naciowego odrobina śmietany 1 łyżeczka octu chlust cytryny koncentrat pomidorowy 1 puszka pomidorów pieprz i sól do smaku natka pietruszki do ozdoby listek, bobek (ziele angielskie) Przygotowanie: Zobacz więcej
Witajcie! Jak tam się macie przed olejnym weekendem? Przed Mikołajem? Zasypani listami do Świętego?;p Ja tam już coś mam w zanadrzu....pochowane rzecz jasna, teraz jeszcze tylko TE pod choinkę trzeba Zobacz więcej
wcześniej. Zaprawa do 250 gryżu: 50 ml octu ryżowego, 4 łyżeczki ksylitolu (25 g) i 1 łyżeczka soli. Całość mieszamy w osobnej misce do całkowitego rozpuszczenia ksylitolu oraz soli. Wlewamy zaprawę Zobacz więcej
kcal * 6 plasterków szynki z indyka - ok. 105 kcal * 1 łodyga selera naciowego - ok. 6 kcal * sos: 2 łyżki jogurtu greckiego, sól, odrobina cukru, świeży koperek, kilka kropel soku z cytryny - ok. 50 Zobacz więcej
) przepisów kuchni włoskiej. Niezbyt dietetyczny, aromatyczny, treściwy – czyli wszystko się zgadza, jeśli mamy na myśli kuchnię Bolonii. I weźcie to pod uwagę, gdy w jakiejś „włoskiej restauracji” w Zobacz więcej
1/2 łyżeczki cukru sól i pieprz do smaku kilka gałązek świeżego majeranku lub odrobina suszonego do podania crème fraîche (lub kwaśna śmietana) do podania Sparzyć pomidory, obrać ze skórki, usunąć Zobacz więcej
gorgonzoli doprawdy dobrze jej zrobił. Składniki: ok 1 litra przecieru pomidorowego (albo troszkę więcej). 2 łyżki masła 2 cebule średnie 2 marchewki 2 gałązki selera naciowego 2 kopiaste łyżka mąki Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Sałatka Waldorf

Sałatka Waldorf 90

1
ćwierćplasterki albo bardzo grubą kostkę - 1/3 szklanki rodzynek, zalać wrzątkiem i poczekać, aż napęcznieją, a potem odlać wodę - 3 laski selera naciowego, cienkie plasterki - sok z pół cytryny - Zobacz więcej
. mąki pszennej 2 żółtka 1/2 szkl. cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżeczki kwaśnej śmietany (12% lub 18%) Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię Zobacz więcej
bakłażany 2 duże cebule 1 papryczka pepperoni 6 podłużnych pomidorów 60 g zielonych oliwek (bez nadzienia) 1 seler naciowy 5 dużych ząbków czosnku kilkanaście liści świeżej bazylii 1/3 szklanki octu Zobacz więcej
- ok. 4-5 łodyg selera naciowego - 1 szklanka lub więcej świeżego, zielonego groszku - pół lub 1 szklanka niesłodkiego mleka roślinnego (u mnie jaglane, ale może być każde inne np. migdałowe, sojowe Zobacz więcej
dzisiejszym przepisie znajdziecie polędwicę przyrządzoną najprościej jak się da - z pieprzem i solą, smażoną na klarowanym maśle. Podałem je z ziemniakami, przy okazji dzieląc się z Wami moim Zobacz więcej
bulionu (polenta musi wchłonąć całą ilość płynu) Teraz dodaj pozostałeskładniki.Zamieszaj, dopraw solą ipieprzemwg.uznania (wszystko zależy od tego jak będziedoprawiony Twójbulion) Polentę przełóż do Zobacz więcej
kawałkiem mięsa – pokroił mi je na kotlety i zostawił w rozmyślaniach jak je przygotować na obiad…. Składniki na: Kotlety jagnięce z warzywami cztery kotlety jagnięce grzebietowe dwieśredniej Zobacz więcej
bo zatrzyma cały aromat wywaru – zajmie to 2-3 godziny. W obu przypadkach po wymaganym czasie wyłączcie ogień, doprawcie wywar solą i dajcie bulionowi kompletnie ostygnąć, pod przykryciem. Zobacz więcej
składników. Warzywa powinny tylko lekko zmięknąć, bo będą jeszcze opiekane. 3. Kiedy wszystkie warzywa już są na patelni podlewamy je bulionem. Doprawiamy, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną Zobacz więcej
frytyrity
frytyrity Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fryty Rity
Rzecz o caponacie

Rzecz o caponacie 42

0
– ale do caponaty weźmiesz zwykłe, podłużne. 2. Cebula, jeśli czerwona, to lepiej, ok. 70 dag 3. Seler naciowy, 30 dag 4. Zielone (ew. czarne) oliwki bez pestek, 30 dag 5. Kapary, 3 dag (powinny być Zobacz więcej
kurczak) – podzielony na części: 2 uda, 2 podudzia, 2 skrzydełka, 2 piersi Marynata: 750 ml czerwonego wytrawnego wina (najlepiej burgundzkiego lub kalifornijskiego Pinot Noir) 1 duża cebula, Zobacz więcej