seler naciowy zasypany solą

Opublikowano: 01-04-2013, Kategoria: Danie główne, Obiad, Przepisy, Komentarze: 2 Tagi: marchew, pietruszka, por, schab, seler, seler naciowy Składniki 1 kg schabu 2 marchwie 1 pietruszka 1 mały seler Zobacz więcej
naciowego odrobina śmietany 1 łyżeczka octu chlust cytryny koncentrat pomidorowy 1 puszka pomidorów pieprz i sól do smaku natka pietruszki do ozdoby listek, bobek (ziele angielskie) Przygotowanie: Zobacz więcej
Witajcie! Jak tam się macie przed olejnym weekendem? Przed Mikołajem? Zasypani listami do Świętego?;p Ja tam już coś mam w zanadrzu....pochowane rzecz jasna, teraz jeszcze tylko TE pod choinkę trzeba Zobacz więcej
wcześniej. Zaprawa do 250 gryżu: 50 ml octu ryżowego, 4 łyżeczki ksylitolu (25 g) i 1 łyżeczka soli. Całość mieszamy w osobnej misce do całkowitego rozpuszczenia ksylitolu oraz soli. Wlewamy zaprawę Zobacz więcej
kcal * 6 plasterków szynki z indyka - ok. 105 kcal * 1 łodyga selera naciowego - ok. 6 kcal * sos: 2 łyżki jogurtu greckiego, sól, odrobina cukru, świeży koperek, kilka kropel soku z cytryny - ok. 50 Zobacz więcej
) przepisów kuchni włoskiej. Niezbyt dietetyczny, aromatyczny, treściwy – czyli wszystko się zgadza, jeśli mamy na myśli kuchnię Bolonii. I weźcie to pod uwagę, gdy w jakiejś „włoskiej restauracji” w Zobacz więcej
To zupa krem, w dodatku włoska, bo mieszkańcy Italii chyba najlepiej wiedzą jak pomidory traktować. Nidy nie przesadzają z ilością przypraw, żeby czasem nie zamaskować naturalnego smaku letnich Zobacz więcej
Kupiliśmy sobie Gorgonzolę. I troszkę jej w lodówce zostało. Co by tu z nią ciekawego zrobić ? Czas świąteczny, jeszcze troszkę sił w domu jest i czasu też. No a obiady jeść trzeba. I zupy też. Więc Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Sałatka Waldorf

Sałatka Waldorf 95

1
ćwierćplasterki albo bardzo grubą kostkę - 1/3 szklanki rodzynek, zalać wrzątkiem i poczekać, aż napęcznieją, a potem odlać wodę - 3 laski selera naciowego, cienkie plasterki - sok z pół cytryny - Zobacz więcej
. mąki pszennej 2 żółtka 1/2 szkl. cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżeczki kwaśnej śmietany (12% lub 18%) Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię Zobacz więcej
bakłażany 2 duże cebule 1 papryczka pepperoni 6 podłużnych pomidorów 60 g zielonych oliwek (bez nadzienia) 1 seler naciowy 5 dużych ząbków czosnku kilkanaście liści świeżej bazylii 1/3 szklanki octu Zobacz więcej
- ok. 4-5 łodyg selera naciowego - 1 szklanka lub więcej świeżego, zielonego groszku - pół lub 1 szklanka niesłodkiego mleka roślinnego (u mnie jaglane, ale może być każde inne np. migdałowe, sojowe Zobacz więcej
dzisiejszym przepisie znajdziecie polędwicę przyrządzoną najprościej jak się da - z pieprzem i solą, smażoną na klarowanym maśle. Podałem je z ziemniakami, przy okazji dzieląc się z Wami moim Zobacz więcej
bulionu (polenta musi wchłonąć całą ilość płynu) Teraz dodaj pozostałeskładniki.Zamieszaj, dopraw solą ipieprzemwg.uznania (wszystko zależy od tego jak będziedoprawiony Twójbulion) Polentę przełóż do Zobacz więcej
Kotlety jagnięce z warzywami - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania obiadowe Zobacz więcej
bo zatrzyma cały aromat wywaru – zajmie to 2-3 godziny. W obu przypadkach po wymaganym czasie wyłączcie ogień, doprawcie wywar solą i dajcie bulionowi kompletnie ostygnąć, pod przykryciem. Zobacz więcej
składników. Warzywa powinny tylko lekko zmięknąć, bo będą jeszcze opiekane. 3. Kiedy wszystkie warzywa już są na patelni podlewamy je bulionem. Doprawiamy, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną Zobacz więcej
frytyrity
frytyrity Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fryty Rity
Rzecz o caponacie

Rzecz o caponacie 43

0
– ale do caponaty weźmiesz zwykłe, podłużne. 2. Cebula, jeśli czerwona, to lepiej, ok. 70 dag 3. Seler naciowy, 30 dag 4. Zielone (ew. czarne) oliwki bez pestek, 30 dag 5. Kapary, 3 dag (powinny być Zobacz więcej
kurczak) – podzielony na części: 2 uda, 2 podudzia, 2 skrzydełka, 2 piersi Marynata: 750 ml czerwonego wytrawnego wina (najlepiej burgundzkiego lub kalifornijskiego Pinot Noir) 1 duża cebula, Zobacz więcej