semi

ZOBACZ TAKŻE:

Apulijskie taralli z koprem włoskim/peperoncino Apulia to jeden z tych regionów Włoch, które pozostają wciąż nieznane dla większości polskich turystów. Na południowych krańcach Półwyspu Zobacz więcej
Dzisiaj przygotowałam dla Was nietypowąwersjądomowego pieczywa. Małe, okrągłe taralli, pochodzącez południowejczęściWłoch, dokładniez Apulii, sączęstymzamiennikiem pieczywa na włoskichstołach. Zobacz więcej
Przygotowuję się do pierwszego tortowego zlecenia, dlatego ostatnie tygodnie upłynęły mi pod znakiem wielu prób, doskonalenia umiejętności i szukania idealnego połączenia pod gusta zleceniodawczyni. Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via FacebookPolski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 300 g mąki pszennej pełnej/ 10.5 whole meal flour/ 300 g di farina integrale 200 g mąki pszennej np. durum/ 7 oz Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Semi pintxos – czyli kanapeczki

Semi pintxos – czyli kanapeczki 36

Semi pintxos – czyli kanapeczki Dziś dla odmiany rower. Nogi odpoczęły od biegania natomiast zdecydowanie inna część ciała się zmęczyła. Oj trzeba będzie się przyzwyczaić. Niedawno sprzedałam swoja Zobacz więcej
Puchaty, nie "kostniejący" w zamrażarce mrożony deser, doskonały dla osób nie posiadających maszynki do lodów. Dodatek kremowego nugatu i czekolady Toblerone stanowi idealne dopełnienie dla Zobacz więcej
To delikatne w smaku, słodkie i lekko owocowe semi-freddo to idealny deser lodowy dla osób nie posiadających maszynki do lodów. Dzięki ubitej pianie z białej i sztywnej kremówce całość jest puszysta i Zobacz więcej
Polska wersja językowa znajduje się na końcu przepisu Il nome di questo dolce viene da mak che vorrebbe dire... semi di papavero. In Polonia, come nel nord Italia, questi semi sono molto comuni e Zobacz więcej
Semi-freddo z nugatem,czekoldą i miodem jest od wczoraj moim najlepszym deserem lodowym.Smakuje w zasadzie jak lody,ale ma w sobie to coś.Pochodzi z jednej z książek Jamiego Olivera,mojego Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: 150 g oleju kokosowego ew masła/ 5.3 oz coconut oil or butter/ 150 g di olio di cocco o burro 1,5 szklanki ziaren Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Veturilo semi trial po kabackim

Veturilo semi trial po kabackim 23

Pożyczyłam Univegę, dlatego przesiadłam się na Veturilo. Żeby było ciekawiej nie po to by jeździć po ulicach Wawy tylko na wycieczkę do lasu kabackiego. Zacznę od początku. To pierwszy raz kiedy Zobacz więcej
Obserwatorzy for my blog on LaDiva.pl Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na Facebooku Polish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: 220 g mąki pszennej/ 7.7 oz white all purpose flour/ 220 g di 100 g smalcu domowego/ 3.5 oz lard/ 100 g di Zobacz więcej
Proponuję radykalną zmianę tonacji zarówno kolorów jak i smaków. Wszędzie czerwono i słodko od truskawek , więc mam nadzieję trochę złamać konwencję. Ogórki małosolne to kolejny sezonowy cud, na który Zobacz więcej
Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 180 g mąki/ 6.3 oz plain white flour/ 180 g di farina 1 jajko/ 1 eggs/ 1 uovo 130 gcukrubrązowego/ 4.5 oz brownsugar/ 130 g dizuccherogrezzo Zobacz więcej
Pieczone gruszki z kremem z siemieniem lnianym z przepisu Macieja Szaciłło. Gruszki pieczone pokochałam już dawno, a zaskakujący był smak kremu kokosowego z siemieniem lnianym. Naprawdę pyszne i Zobacz więcej
Ciemny chleb z białej mąki/ Dark bread made from white flour/ Pane scuro dalla farina bianca Polish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: 460 g mąki pszennej/ 16 oz plain white flour/ 260 Zobacz więcej
Polski: 500 g ziaren sezamu delikatnie prażymy na patelni (niezbyt długo, żeby nie straciły walorów odżywczych). Gdy ostygną mielimy w młynku, mikserze czy blenderze z dodatkiem odrobiny soli i oleju Zobacz więcej
Polski: Proporcje tej ziołowej herbatki są proste 1:1, tzn. warzymy świeżą i dobieramy tyleż samo ziaren lnu. Miętę suszymy, len mielimy świeżo przed konsumpcją. Zaparzamy wrzątkiem, zostawiamy pod Zobacz więcej
Anyżowy aromat "włoskiego" kurczaka. Składniki 1 kurczak (do 1,5 kg) 100 g boczku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka szałwii 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka natki pietruszki 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: