semolina pizza

Najlepszy przepis na cienkie i chrupiące ciasto do pizzy. Składniki na jedną sporą pizzę: 210 g mąki chlebowej 80 g semoliny 150 ml letniej wody łyżka oliwy 3/4 łyżeczki soli łyżeczka drożdży Zobacz więcej
Nie będę się rozpisywać. Dzisiaj na obiad pizza :) Cienka, chrupiąca, aromatyczna, z wieloma dodatkami :) Doskonałe ciasto z dodatkiem semoliny z przepisu STĄD :) Pizza (ciasto z dodatkiem semoliny) Zobacz więcej
Dawno mnie tu nie było. Tyle problemów, tyle zawirowań w życiu osobistym. Czasem zastanawiam się, kiedy ostatecznie spadnie mi na głowę to kowadło, na które czekam. Na razie pozostaje mi szczątkowy Zobacz więcej
Semolina to mąka z pszenicy durum. Stosowana jest przy produkcji makaronu. Jednak nie tylko, bo ciasto na pizzę z dodatkiem tej mąki jest rewelacyjne. Jeżeli nigdy nie próbowaliście dodać do ciasta Zobacz więcej
Jako, że w moim domu wszyscy bardzo lubimy pizzę, wypróbowałam już wiele przepisów na ciasto - grube, cienkie, wyrastające w lodówce i wiele innych... Nie mogę powiedzieć, że któreś było niesmaczne, Zobacz więcej
nioolek
nioolek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
morning fairy
_276 śniadaniowa pizza

_276 śniadaniowa pizza 79

0
Pizza z semoliny z patelni z ajwarem, pieczarkami, awokado, pomidorkami koktajlowymi, groszkiem cukrowym oraz mozzarellą Skillet semolina pizza with ajvar, mashrooms, avocado, coctail tomatoes, green Zobacz więcej
Martilla
Martilla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
M&J Kitchen
Ciasto do pizzy

Ciasto do pizzy 234

1
Składniki: 2,5 szklanki mąki 3/4 szklanki semoliny 1 i szklanki letniej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki soli 7g suchych drożdży Mąkę mieszamy z drożdżami i solą, dodajemy oliwę oraz wodę. Zobacz więcej
Piątek! W końcu! Dziś po południu wspólne gotowanie, pizza, filmy. Tym razem nie ja potrzebuję wsparcia, a moje wsparcie jest potrzebne mojej przyjaciółce. Jesteśmy jak siostry, więc i ja cierpię... Zobacz więcej
Justeatmee
Justeatmee Obserwuj blogaObserwujesz bloga
justeatmee
Pizza bianca

Pizza bianca 113

0
Pizza bianca jak sama nazwa wskazuję jest biała, bez nadzienia, bez sosu. Cały sekret tkwi w cienkim i chrupiącym cieście. Składniki na 6-8 sztuk mini pizzy: - 100 g mąki semolina - 7 g drożdży - 400 Zobacz więcej
Tym razem wzięłam udział w warsztatach kulinarnych pasta & pizza!Było oczywiście pysznie, a do tego moja grupa "Mastersmerfów" w trochę okrojonym składzie sprawiła, że było równie sympatycznie i Zobacz więcej
Gofry z mąki semoliny podane z ricottą, truskawkami oraz domowym snickersem Semolina waffels topped with ricotta, strawberries and homemade raw snickers Niezwykle chrupiące gofry z semoliny. Polecam Zobacz więcej
słodzącą. :) Co do pizzy próbowałam taką. Bardzo ciekawa i smaczna alternatywa jednak i tak pozostaję wierna klasycznej, szczególnie na mące z semoliny. Z kreatywnością to ostatnio u mnie coraz Zobacz więcej
Zakochałam się w tym połączeniu od pierwszego wejrzenia, a dokładniej przy pierwszym kęsie tej pizzy. Nie przypuszczałam wcześniej, że coś takiego może w ogóle smakować , a jednak. Trudno mi nawet Zobacz więcej
Przepyszna pizza z pieczoną karkówką obiadową, pieczarkami i żółtym serem:) Przepis na ciasto pochodzi ze strony "Moje wypieki " Polecam:) Składniki: 2,5 szklanki mąki ( lub tyle ile weźmie ciasto)3/4 Zobacz więcej
kardamo
kardamo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piecz i gotuj z Kardamo
Pizza

Pizza 1062

2
Jaką pizze lubicie najbardziej? Dla mnie najlepsza jest ta na cienkim spodzie, z dużą ilością sera i dodatkami takimi jakie znajdę w lodówce:-) To doskonałe danie na spotkanie z przyjaciółmi. Szybkie Zobacz więcej
Naszą kolejną propozycją na danie ze szparagami jest pizza. Polecamy! Składniki (pizza o średnicy 30 cm): Ciasto: 130 g mąki pszennej (typ 850) 70 g mąki semoliny durum100 ml wody 20g świeżych drożdży Zobacz więcej
Powiem tak, kazda fociaccia i kazda pizza jest dobra, jesli dobry jest spod. Podstawa jest ciasto. Podstawa ciasta jest maka. Osobiscie uzywam tylko wlaskiej maki do pizzy lub semoliny na fociaccie. Zobacz więcej
Chyba każdy lubi pizzę....... i dorośli i dzieci. Może w dniu święta naszych milusińskich przygotować im lizakowe pizze...? Z całą pewnością będą im smakowały ... Wystarczy zagnieść ciasto drożdżowe / Zobacz więcej
Bez zagniatania i bez czekania na wyrosniete ciasto. Oto caly sekret! Mozna spokojnie wymieszac skladniki kilka godzin wczesniej, a w ostatniej chwili rozwalkowac placek, polac sosem i piec... Zobacz więcej
Pełnoziarnista pizza z semoliną z antonówką, rozmarynem i dużą ilością oliwy z oliwek Wczoraj pożegnałam babcię. Dzisiaj żegnam wakacje. Wakacje, które całe - dzień w dzień - spędziłam pomiędzy domem Zobacz więcej