ser huculski

leonkot
leonkot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Żeby życie miało smaczek
najlepsze sery :)

najlepsze sery :) 382

0
{{headerMessage}}
Chcecie wiedzieć co przywiozłam z Bieszczadów? Już pisałam że kocham sery, a kiedy spróbowałam tych, po prostu nie mogłam się oprzeć :) i kupiłam fetę, ser Huculski, oraz fetę i ser wędzony marynowany Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jest to super pyszne i super szybkie danie. Wystarczy dosłownie niecałe 15 minut i kilka prostych składników, aby zjeść genialny obiad. Użyłam sera huculskiego - moje nowe, polskie odkrycie. Jest to Zobacz więcej
Nat
Nat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eat.Read.
Bieszczady

Bieszczady 548

0
{{headerMessage}}
. Na szczęście jest oberża Biesisko, w której - między jedną wycieczką a drugą - spędziliśmy mnóstwo czasu. Mam wrażenie, że przetestowałam 3/4 bezmięsnych dań, których - o dziwo - jest w kuchni Zobacz więcej
Glodomorek.com.pl
Glodomorek.com.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Glodomorek.com.pl
OBERŻA BIESISKO

OBERŻA BIESISKO 183

0
{{headerMessage}}
polecam wstąpić tam na małe co nieco. Zupa czosnkowa – Bieszczady Kolejna jakże prosta,a zarazem wyśmienita potrawa tego miejsca to Pierogi Huculskie z bryndzą polane sosem czosnkowym…..mmmmmm niebo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Zimą, gdy zdobycie prawdziwie pomidorowego pomidora graniczy z cudem, caprese robię wyłącznie z burakami. Z pomarańczowym sosem balsamicznym, bazylią i rukolą jest wyborną alternatywą dla letniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do niego bałkański, słony ser, czerwoną cebulkę i pomidory z puszki. Zerwałam też kilka listków bazylii z mojej małej, zielonejhodowli. Ostatecznie, w bardzo krótkim czasie, zarówno dlatego, że omlet Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczona dynia Futsu Black nadziewana serem huculskim, z rodzimymi wędzonymi śliwkami, rydzami i szałwią. Kulinarna jesień po polsku. Dynie Futsu Black za sprawą wyjątkowego, pięknego kształtu bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
daniu byłam już porządnie najedzona, ale na stole pojawiły się kolejne pyszności, więc jak można było odmówić? Danie nr dwa to pierś z kurczaka glazurowana sądeckim miodem spadziowym podana na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mamałyga z bryndzą, czyli huculska kulesza, to tradycyjne danie pasterzy. Kulesza zastępowała im chleb podczas wypasu owiec. Ta prosta potrawa ma jedno zadanie – nakarmić. Jeśli jednak zmoczeni nagłym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ziemniaczanym, z kapusta i grzybami i serem) smażonymi w głębokim tłuszczu. Restauracja posiada rekomendację i jedną czapeczkę w żółtym przewodniku Gault& Millau. Będąc w Ustrzykach Górnych warto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dla okolicznej ludności. 6. Jak się doi kozy Schodząc pieszo z wzniesienia na którym stoi smolnicka cerkiew wstąpiliśmy do gospodarstwa produkującego kozie sery i trafiliśmy na trwające Zobacz więcej
{{headerMessage}}
domu była pewnego rodzaju mieszanką środkowoeuropejską. Były tam i potrawy powszechnie uznane za węgierskie, potrawy powszechnie uznane za huculskie, potrawy powszechnie uznane za czeskie czy też Zobacz więcej