ser kozi zapiekany w szynce z miodem

Takie roladki goszczą w moim domu dość często, zamiennie robię czasem ze schabu, czasem z filetów kurczaka. Wbrew pozorom przygotowuje się je bardzo szybko i łatwo. Są bardzo smaczne i szybko znikają Zobacz więcej
Nie każdy lubi szpinak, ale w takim wydaniu naprawdę świetnie smakuje i stanowi idealną przystawkę lub przekąskę na różne okazje. Można je również podać jako lekkie danie wegetariańskie, na przykład z Zobacz więcej
No i te szparagi z kozim serem <3 Składniki opakowanie makaronu muszle 5 udek wędzonego kurczaka sól białe szparagi w zalewie mielona słodka papryka 2 łyżki masła półtora łyżki mąki gałka Zobacz więcej
Spaghetti z buraka zapiekane z kurczakiem i serem w szynce to szybki pomysł na urozmaicenie swojego śniadania o zdrowe właściwości buraka oraz na podanie do jedzenia zupełnej nowości pełnej smaku i Zobacz więcej
Wielbiciele koziego sera nie będą zawiedzeni. Składniki 4 plastry koziego sera (rolady) 100 g szynki serrano sok z 1 pomarańczy 1 łyżeczka płynnego miodu 2 łyżeczki oliwy z oliwek suszony rozmaryn Zobacz więcej
Zrolowane naleśniki wypełnione szynką i stopionym serem pleśniowym, zapieczone z serową skorupką. Pyszne, sycące i bardzo pożywne danie, doskonałe na obiad lub ciepła kolację. Polecam :) Składniki ( Zobacz więcej
Bardzo prosta, ale jakże pyszna przegryzka. Wykorzystanie mini sucharków zdaje tutaj egzamin na medal, gdyż uzyskujemy typową przekąskę „na raz”. Takie mini sucharki sprawdzą się świetnie na każdej Zobacz więcej
Pyszne i proste danie, znakomite w sezonie szparagowym. Rozkoszujmy się ich smakiem, zostało nam już niewiele czasu, niebawem kończy się sezon na szparagi. Przyrządzenie ich nie jest trudne, a warzywo Zobacz więcej
Witam. Dzisiaj polenta, czyli włoski specjał gotowany z grubo mielonej mąki kukurydzianej, uniwersalny dodatek do mięs, ryb, zup i przekąsek. Moja polenta jest zapiekana z serem kozim, a jako dodatek Zobacz więcej
Przekąska podobna do znanych wszystkim śliwek, jednak w smaku zupełnie inna. Kto lubi kozi ser? Potrzebujemy: gruszki ser kozi do smarowania boczek w plastrach Gruszki kroimy w grubsze słupki. Boczek Zobacz więcej
Kilka prostych składników i możemy stworzyć śniadanie inne niż zwykle. Wiele razy widziałam już takie bułeczki w internecie, aż w końcu sama postanowiłam je wypróbować. Główne składniki jakie Zobacz więcej
Bardziej ekspresowo I na ciepło To się chyba nie da... Bagietka z kozim serem bagietka rolada z sera koziego czosnku oliwa z oliwek Bagietkę kroimy na kawałki. Każdy z nich nacieramy przekrojonym Zobacz więcej
Taki kurczak w szynce z sosem grzybowym to naprawdę dobra rzecz! Dobra, a niezwykle prosta. Zastosowanie szynki parmeńskiej (lub szwarcwaldzkiej, lub serrano) pozwala na zachowanie soczystości Zobacz więcej
Smacznie przy niewielkim wkładzie pracy? I do tego w miarę szybko? Tak! Tak! Tak! Właśnie takie są figi zapiekane z kozim serem. To jedna z moich ulubionych szybkich przekąsek na ciepło. 4-6 świeżych Zobacz więcej
Przekąska idealna:). Szybka, smaczna i efektowna. Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, jajka, dobrej jakości szynka i warzywa, kilka chwil i gotowe! 1 arkusz ciasta francuskiego 6 jajek 12 plasterków Zobacz więcej
Cykoria liściasta to warzywo o wielu cennych właściwościach odżywczych i zdrowotnych. Pozytywnie oddziaływuje na wątrobę, reguluje pracę jelit. Dzięki zawartości inuliny działa prebiotycznie wpływając Zobacz więcej
Korzenne warzywa zapiekane z rodzynkami i kozim serem – Moja Chochla – Blog kulinarny Menu Strona główna PRZEPISY DANIA GŁÓWNE Zupy Na słodko FIT FOOD DESERY WYPIEKI WYTRAWNE CIASTA Słodkie tarty Zobacz więcej
Składniki: - jajko - 1/2 krążka sera koziego - szynka - szczypiorek lub dymka - masło -sól Kokilki smarujemy masłem wykładamy szynką, na dno układamy ser, potem wybijamy jajko zapiekamy w gorącym Zobacz więcej
ViolaPassion Następna odsłona wspaniałej cykorii. hashtag #Ambition Składniki: 2 osoby 2 cykorie 4 plasterki szynki parmeńskiej 2 łyżki masła klarowanego 5 łyżek drobno posiekanego świeżego koperku 5 Zobacz więcej
Kolejny wpis inspirowany hiszpańskim tapas. A wszystko zaczęło się od zakupu pięknych, dojrzałych fig. Do tej pory jadałam tylko te suszone kupowane u nas w domu najczęściej na Święta Bożego Zobacz więcej