ser niebieski

07.10.2017 Magda Wyrafinowane połączenie smaków w prostej formie, to propozycja, aby zaskoczyć kogoś bardzo wykwintnym zestawem śniadaniowym. Gruszka, ser z niebieską pleśnią - lekko pikantny, Zobacz więcej
Sałatka z serii „co masz, to wrzuć” i „ile masz, tyle wrzuć”. Prezentowałam ją w jesienny numerze KOTŁA, w którym rządziły m.in. winogrona. W magazynie znajdziecie też przepisy na winogronowe Zobacz więcej
Tarta z winnymi gruszkami i niebieskim serem jest świetną przekąską o niecodziennym smaku. Gruszki gotowane w winie nabierają winnego smaku, do tego zapieczone z kruchym ciastem i serem żółtym oraz Zobacz więcej
Arbuz to chyba owoc którego latem jadam najwięcej O tak z całą pewnością Sałatka z arbuza gości często w mojej miseczce w różnych wersjach smakowych tym razem z serem gorgonzola – którego też Zobacz więcej
Mało kto zdaje sobie sprawę z potęgi otaczających nas kolorów. Świat barw to wibrująca energia, która ma istotny wpływ na nasze zdrowie, emocje czy zachowanie. Leczenie przy użyciu kolorów - Zobacz więcej
Z wiekiem coraz więcej mnie cieszy. Drobiazgi potrafią wprowadzić mnie w dobry nastrój, zachwycić, rozweselić. Celebrowanie życia to trudna sztuka, ale odkąd udało mi się ją opanować zdecydowanie Zobacz więcej
Smaczny i sycący. Wychodzi kilka porcji. Składniki: 1-2 łyżki oleju lub masła klarowanego 1-2 duże selery bulwiaste 1-2 pietruszki 3-4 ziemniaki 3-4 ząbki czosnku 1 liść laurowy, 2 kulki ziela Zobacz więcej
Przekąska idealna do wina i nie tylko.... Szybka i łatwa w przygotowaniu. Ma tylko jedną wadę, trzeba na nią chwilę poczekać i czasu oczekiwania nie da się skrócić. 1 gruszka, 50 g sera z niebieską Zobacz więcej
Ekspresowa w przygotowaniu i bardzo smaczna. Wychodzą 2 porcje. Smacznego! Składniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (ok. 450 g) 1 duża łyżka masła klarowanego 1 liść laurowy, 2 kulki ziela Zobacz więcej
Zupę dyniową uwielbiam, odkąd poznałam jej smak. Naszczęście moi domownicy podzielają ten entuzjazm. Wnaszej piwniczce przysiadło jesienią kilka niedużych dyni ztegorocznych ogródkowych zbiorów. Do Zobacz więcej
Sos ten przygotowuję regularnie. Zazwyczaj stosuję go do dań makaronowych. Świetnie podkreśla raczej neutralny smak makaronu. W zasadzie to dodanie samego sosu już tworzy danie. Jego smak zmienia się Zobacz więcej
Pyszna lekka przystawka pomidorek nadziewany serem niebieskim. Pomidorek nadziewany niebieskim serem składniki 1 kg pomidorów małych 2 opakowania niebieskiego sera 2 szt por , Sól morska oliwa z Zobacz więcej
Hamburger z niebieskim serem - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Sezon na Grilla Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki i surówki Zupy i kremy Makarony, ryże, kasze Dania Zobacz więcej
Bardzo lubię ten sos z niebieskiego sera pleśniowego w sałatkach i do mięs. W połączeniu z ostrymi udkami z kurczaka i skrzydełkami, dobrze "gasi" ogień w ustach. Dzięki naturalnemu glutaminianowi Zobacz więcej
Pierogi, które zaimprowizowałam podczas warsztatów ze Smakfonią w Kiekrzu. Jako farsz zawierały po prostu ser z niebieską pleśnią, a wyglądem przypominały pielmieni (rosyjskie pierogi z mięsem) lub Zobacz więcej
Obiecałam i jest! de-SER z Fourme d'Ambert! Rzuciłam się wczoraj na kulinarną wyższą szkołę jazdy. Moim wyzwaniem było zrobienie deseru z niebieskiego sera pleśniowego, o którym pisałam ostatnio. Zobacz więcej
Do tej pory z serów pleśniowych niebieskich prezentowałam na blogu moją gorgonzolę. Gorgonzola wyszła bardzo smaczna (ja nie przepadam za niebieskimi serami, ale tym, co ją jedli, bardzo smakowała), Zobacz więcej
Składniki na ciasto: mąka pszenna (150g) woda (90ml) łyżeczki soli Składniki na farsz: ser pleśniowy niebieski (100g) szpinak rozdrobniony (200g) cebula (300g) 1-2 ząbki czosnku przyprawy (sól, Zobacz więcej
Zachęcona poprzednimi sukcesami z surówkami typu colesław np. dobrze doprawiony lub tradycyjny i najlepszy, postanowiłam eksperymentować dalej. Takim sposobem powstała surówka dla wielbicieli sera z Zobacz więcej
Sposób na szybką surówkę do obiadu. Sałatę lodową wystarczy porwać, dodać do niej kilka składników i zalać sosem na bazie oleju i jabłkowego octu. Dodatek niebieskiego sera pleśniowego, choć Zobacz więcej