ser niebieski

Pyszna lekka przystawka pomidorek nadziewany serem niebieskim. Pomidorek nadziewany niebieskim serem składniki 1 kg pomidorów małych 2 opakowania niebieskiego sera 2 szt por , Sól morska oliwa z Zobacz więcej
Hamburger z niebieskim serem - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Sezon na Grilla Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki i surówki Zupy i kremy Makarony, ryże, kasze Dania Zobacz więcej
Zdjęcie zrobione na szybko czując ten zapach nie mogłam się opanować :) Składniki: 1 brokuł 150g sera niebieskiego ( Gorgonzoli, Lazura) 1 cebula 2 ząbki czosnku Bulion warzywny Sól, pieprz Świeża Zobacz więcej
Sposób na szybką surówkę do obiadu. Sałatę lodową wystarczy porwać, dodać do niej kilka składników i zalać sosem na bazie oleju i jabłkowego octu. Dodatek niebieskiego sera pleśniowego, choć Zobacz więcej
Sery wszelakiego rodzaju baardzo lubimy, te z niebieską pleśnią też. Więc zupa brokułowa z jego dodatkiem brzmiała kusząco nawet dla męża… Bardzo nam smakowała. 1 brokuł / 120 g niebieskiego sera Zobacz więcej
A może coś co kojarzy nam się nie do końca ze zdrową żywnością .... w wersji mniej kalorycznej Składniki: (3 osoby): - bułki hamburgerowe, - 400 g mielonego mięsa wolowego, - 80 g sałaty lodowej - Zobacz więcej
Pierogi, które zaimprowizowałam podczas warsztatów ze Smakfonią w Kiekrzu. Jako farsz zawierały po prostu ser z niebieską pleśnią, a wyglądem przypominały pielmieni (rosyjskie pierogi z mięsem) lub Zobacz więcej
Quesadilla Tex-Mex to jedno ze sztandarowych dań kuchni Tex-Mex. Swoją nazwę zawdzięcza słowu „Queso”, które w języku hiszpańskim oznacza „ser”. Quesadilla to właśnie tortilla, którą wypełniono Zobacz więcej
Sos ten przygotowuję regularnie. Zazwyczaj stosuję go do dań makaronowych. Świetnie podkreśla raczej neutralny smak makaronu. W zasadzie to dodanie samego sosu już tworzy danie. Jego smak zmienia się Zobacz więcej
:) Dziś ponadczasowe dla mnie połączenie smaków - gruszka i niebieski ser, tak jak w tej sałatce. Ja użyłam gorgonzoli, ale jakiego nie dodacie, będzie dobrze. Na wierzchu kleks z ricotty, która Zobacz więcej
Zachęcona poprzednimi sukcesami z surówkami typu colesław np. dobrze doprawiony lub tradycyjny i najlepszy, postanowiłam eksperymentować dalej. Takim sposobem powstała surówka dla wielbicieli sera z Zobacz więcej
Bardzo lubię ten sos z niebieskiego sera pleśniowego w sałatkach i do mięs. W połączeniu z ostrymi udkami z kurczaka i skrzydełkami, dobrze "gasi" ogień w ustach. Dzięki naturalnemu glutaminianowi Zobacz więcej
kolor, nie wpływa na walory smakowe. Wariację na temat botwinki dopełniłam serem z niebieską pleśnią. A co! Składniki: 2 pęczki botwinki 2 litry warzywnego bulionu (jeżeli brak to wystarczy 1 Zobacz więcej
zielone warzywa poczekać trzeba będzie jeszcze parę miesięcy, więc tymczasem wygrzebałam z szafy kiełkownicę i nastawiłam pierwszą w tym roku porcję nasion na kiełki, a na obiad ugotowałam duży Zobacz więcej
rośnie palma na głowie?“ Danuta Wawiłow Daktyle faszerowane niebieskim serem pleśniowym Wybaczcie, nie mogłam się powstrzymać, ale ostatnio uwielbiamy ten wiersz całą rodziną. Moje dzieci każą sobie Zobacz więcej
Składniki na ciasto: mąka pszenna (150g) woda (90ml) łyżeczki soli Składniki na farsz: ser pleśniowy niebieski (100g) szpinak rozdrobniony (200g) cebula (300g) 1-2 ząbki czosnku przyprawy (sól, Zobacz więcej
Obiecałam i jest! de-SER z Fourme d'Ambert! Rzuciłam się wczoraj na kulinarną wyższą szkołę jazdy. Moim wyzwaniem było zrobienie deseru z niebieskiego sera pleśniowego, o którym pisałam ostatnio. Zobacz więcej
szklanki wytrawnego białego wina (szklanka o pojemności 200 ml) - 1 czubatą łyżkę dobrego masła (min. 82% tłuszczu) - 1 łyżkę oliwy z oliwek - 1 szklankę (200 ml) parmezanu - 1 opakowanie Zobacz więcej
Do tej pory z serów pleśniowych niebieskich prezentowałam na blogu moją gorgonzolę. Gorgonzola wyszła bardzo smaczna (ja nie przepadam za niebieskimi serami, ale tym, co ją jedli, bardzo smakowała), Zobacz więcej
Wielbicielką serów pleśniowych niebieskich nie jestem, ale jednego domownika - wielbiciela mam, dlatego mogę zarówno zaspokajać moją serowarską ciekawość, jak i uwarzyć ser, który smakuje. Dziś Zobacz więcej