ser szwajcarski

{{headerMessage}}
, inny klimat, no i amator przy pracy. Ale ser wyszedł wyśmienity, po prostu doskonały. Szwajcarski ser gruyere źródło 7,5 l świeżego mleka (najlepiej tłustego) szczypta bakterii starterowych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szwajcarski ser Vacherin Fribourgeois warzony jest w kantonie Fribourg, z mleka biało-czarnych krów wypasanych na alpejskich łąkach. Idealnie nadaje się do fondue. Vacherin ma kilka odmian, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Typowy szwajcarski ser. Lekko słodkawy, delikatny. Podobny do ementalera. Ale tym razem już z dziurami:-) Dodałam bakterie starterowe propionic shermanii i to wystarczyło, aby wytworzyły się piękne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem zrobiłam ser szwajcarski zupełnie inny, właściwie różni się tylko dodatkiem kminku od tradycyjnego sera szwajcarskiego, ale kminek nadaje mu zupełnie innego smaku i aromatu. Ser staje się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten ser w wykonaniu domowym to po prostu kawał dobrego sera. Nie mam szans wykonać go tak, jak warzą go serowarzy szwajcarscy, nie mam tego mleka, tego klimatu, tych łąk alpejskich, nie znam też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ser szwajcarski Appenzeller to ser niezwykły. Niezwykłego smaku nadaje mu pielęgnowanie skórki podczas dojrzewania. Receptura na ziołową miksturę jest ściśle tajna i można jedynie sobie gdybać, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pokazywałam już kiedyś tradycyjny ser szwajcarski. Bardzo nam smakował i od tego czasu uwarzyłam kilka jego wersji z różnymi dodatkami. Jedną z nich był ser szwajcarski z kminkiem, inne nie doczekały Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś mam dla Was obiad z pogranicza Szwajcarii i Włoch, czyli przepyszną zapiekankę z kluseczek gnocchi i szwajcarskich serów. Gnocchi, podobnie jak np. risotto, wywodzi się z Włoch, ale dobrze znane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
śliczniutkie wycinanki, z zaciekawieniem oglądają grill słoneczny i zachłystują się urokiem wsi bez końca. Kolejny raz przywiozłam z Grzybowa wspaniałe wspomnienia, przywiozłam także fantastyczny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Baby Swiss to ser typu szwajcarskiego, podobny do ementalera, stworzony w Stanach Zjednoczonych w XX wieku przez szwajcarskich imigrantów. Baby - bo waży niewiele ponad 2 kg (oryginalny ementaler waży Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Post Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nazywany jest również kotletem szwajcarskim. Można go zrobić praktycznie z każdego mięsa (schabu wieprzowego, piersi kurczaka czy cielęciny). Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół filet z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ziarna. Odlewamy serwatkę do poziomu ziaren. Przekładamy ziarno do formy wyłożonej chustą serowarską lub gazą. Prasowanie 4 kg - 15 minut 7 kg - 30 minut 7 kg - 2 godziny 7 kg - 12 godzin Za każdym Zobacz więcej
joanna
joanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik od kuchni
Gruyere - szwajcarski ser

Gruyere - szwajcarski ser 126

0
{{headerMessage}}
W miejscowości Gruyere we francuskojęzycznej części Szwajcarii, u podnóża wyniosłych Alp, pośród soczyście zielonych łąk można zwiedzić nie tylko słynną fabrykę czekolady Cailler, ale także wytwórnię Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z czego słynie Szwajcaria? Oczywiście ze swoich czekolad oraz pysznych serów. No i z gór. A co w takich górach jeść,kiedy za oknem czeka przygoda?Nie miałem ochoty na nic czekoladowego, więc zabrałem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prosto, smacznie i pożywnie. Taką sałatkę można podać na śniadanie, kolację lub podczas imprezy. Sposób przygotowania jest prosty: wszystkich składników powinno być na oko po równo. kawałek kiełbasy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
są krokiety z kapustą i grzybami. Teraz do ulubionych dołączy również ta tarta. Może być świetnym dodatkiem do wigilijnego barszczu. Tak, tak czas już pomału myśleć o świętach.” Czytaj więcej » Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli znudziły się Wam zwykłe sznycle drobiowe, warto ożywić ich smak dodatkami. W poniższym przepisie dzięki dodatkowi szynki, aromatycznych grzybów i sera otrzymujemy atrakcyjne, smaczne i pożywne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podczas zimowych odwiedzin w Szwajcarii posmakowaliśmy nieco tradycyjnych serowych przysmaków. Tym razem wybraliśmy się w weekend do kantonu Appenzell, gdzie produkowany jest słynny ser appenzeller. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1-3zł/osobę- jeszcze taniej niż barszcz 3-8 zł/osobę- tanie jak barsz 8-15zł/osobę- cena do zniesienia 15-wzwyż zł/osobę- drogie jak szwajcarski ser Zobacz więcej