ser typu włoski

Nakladany hermelin to bardzo popularna w Czechach i na Słowacji przekąska do piwa. Hermelin jest białym srem podobnym do camemberta, tylko nieco bardziej miękkim. W Polsce nie można go kupić, ale Zobacz więcej
Ser w typie Limburski z czerwoną mazią Mimo braku czasu , a może właśnie dlatego , robię sery . Ich przygotowanie zawsze działa na mnie kojąco " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" Zobacz więcej
Potrawy w stylu low carb ostatnio coraz częściej goszczą na naszym stole. Smakują zarówno nam dorosłym jak i dzieciakom, a że przy okazji sprzyjają figurze :-) - taki efekt uboczny. Przepisów szukam Zobacz więcej
Przepyszne roladki z indyka, które skrywają w sobie śródziemnomorskie nadzienie z sera typu feta i suszonych pomidorów. Połączenie wprost obłędne. Roladki upiekłam w glinianym garnku o nazwie gjuwecz. Zobacz więcej
Typy i rodzaje mąki – ALE TORCIK! Strona główna Przepisy Porady Akademia pieczenia Kontakt Strona główna Przepisy Porady Akademia pieczenia Kontakt Akademia Pieczenia 0 Typy i rodzaje mąki przez Zobacz więcej
foto by Rudaa Ostatnio moim postanowieniem jest jedzenie sporej ilości kasz. Trzy tygodnie temu wróciłam do pracy, zdecydowanie potrzebuję zdrowego śniadania w pracy i coś co w miarę szybko się Zobacz więcej
Przepis Kupujemy serki "typu włoskiego". Moje są z Biedronki o nazwie Capreggio Moczymy je 24 godz. w solance 70 g soli warzonej zwykłej nie jodowanej na 1 l wody. Następnie serki muszą odciekać .U Zobacz więcej
W warzywniakach już jakiś czas temu pojawił się fenkuł prosto z Italii i już kilka razy go piekłam, a dzisiaj prezentuję go w towarzystwie swojskiego ziemniaka i równie dobrze znanej nam marchewki Zobacz więcej
a-garden-a
a-garden-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
BalkonoweGotowanie
Typy mąki

Typy mąki 32

Typy mąki | balkonowegotowanie.pl Skip to content ZUPY/KREMY SAŁATKI/SURÓWKI PRZETWORY/KISZONKI PASTY/PASZTETY CIASTA/DESERY PO OBIEDZIE %OWO Search for: Search balkonowegotowanie.pl Przepisy Zobacz więcej
Charakterystyczny smak rukoli i szynki parmeńskiej został przełamany słodyczą żurawiny i delikatnego sera. Okazało się, że nic więcej oprócz soli, świeżo zmielonego pieprzu i oliwy z oliwek nie trzeba Zobacz więcej
Jagoda
Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magia w kuchni
Ser typu koryciński naturalny

Ser typu koryciński naturalny 780

« Twaróg z kwaśnego mleka Czerwony tort z amaretto » Ser typu koryciński naturalny Bardzo lubię domowe sery własnej roboty są najlepsze, a kiedy pani przywozi mleko prosto od krowy, aż trudno się Zobacz więcej
Zmieniłam tytul bo to cagliata, a nie ricotta. Poczytałam trochę o serach i zdania sa podzielone. W sumie temat serów jest niesamowicie zagmatwany. Więc, żeby nie było – mój ser nie jest ricottą. Jest Zobacz więcej
blog.I.lovelife
blog.I.lovelife Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I LOVE LIFE
Domowy makaron włoski

Domowy makaron włoski 46

Dla wszystkich miłośników makaronów (do których sami się zaliczamy :)), przestawiamy przepis na pyszny włoski makaron, który możecie sami przygotować w domu. Taki makaron jest o wiele smaczniejszy niż Zobacz więcej
jobszarny
jobszarny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy na domowy ser i chleb
Ser typu Robiola

Ser typu Robiola 50

Robiola, to pochodzący z Włoch ser miękki, krótko-dojrzewający. Może być wytwarzany z mleka krowiego, koziego, owczego lub dowolnego ich połączenia. Jest to jeden z prostszych serów do wykonania. Zobacz więcej
W Lidlu można kupić ser typu włoskiego. Ni to nasz biały ser ni to mozzarella :D Do sałatki sprawdza się znakomicie SKŁADNIKI: ser typu włoskiego pomidorki koktajlowe świeża bazylia czarne oliwki Zobacz więcej
Po świątecznym przejedzeniu taka sałatka będzie najlepsza na kolację :-) Jest lekka w strawieniu, a przy tym smaczna i zdrowa. Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 1 op. sera typu włoskiego 2 pomidory Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Miód i Pieprz
ser biały typu bundz

ser biały typu bundz 7

Ser biały typu bundz Składniki 4 litry mleka świeżego, lub pasteryzowanego 3,2 % 200 ml kefiru naturalnego podpuszczka sól 50 ml wody dodatkowo chusta serowarska sito lub durszlak, Zobacz więcej
poczta234
poczta234 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
bez konserwantów
Ser typu korycińskiego

Ser typu korycińskiego 40

Witajcie! Dzisiaj postaram się przekonaćWas do produkcji własnego sera. Utarło się przekonanie, że aby zrobić serek, konieczny jest dostęp do pasącego się mleka. Oczywiście, takie bezpośrednio od Zobacz więcej
Scamorza należy do gatunku serów ciągnących i pochodzi z południowych Włoch. Tradycyjnie wyrabiana była z mleka krowiego, owczego bądź mleka bawołu. Dojrzewa tylko 2-3 dni. Właśnie dojrzewanie różni Zobacz więcej
Kokornus
Kokornus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kokornus
Makaron włoski typu pappardelle

Makaron włoski typu pappardelle 39

Ostatnio pisałem Wam o moich inspiracjach kulinarno - muzycznych (o których możecie przeczytać TUTAJ) i podałem Wam mój przepis na prawdziwy sos boloński. Teraz pozostał jeszcze przepis na makaron, Zobacz więcej