Hej! Tak jak obiecałem dziś sportowa propozycja kulinarna na posiłek po treningu. Naleśniki z mąki razowej z pełnego przemiału, własnoręcznie zrobiony ser z ekologicznego mleka, miód i syrop
Zobacz więcej
Idealna tarta na ostatnie, trochę chłodne letnie dni… Kojarzy mi się z wakacjami na wsi, krajobrazem po żniwach, z górami i z domem… Bardzo polska, mimo że na spodzie z ciasta francuskiego. Pyszna! :)
Zobacz więcej
"Wiejska zapiekanka na szybko" Tęsknicie za urlopem, latem i słońcem? No to musimy sobie jeszcze poczekać :) Ja tam jeszcze kalorii nie zrzucam myśląc o lecie, więc dzisiaj na bogato jak mówi mój
Zobacz więcej
One naprawdę są jadalne! Stokrotki można jeść, zresztą nie tylko stokrotki. Ponad 80 gatunków kwiatów jest jadalnych. Ważne by były z czystych terenów, sklepów eco lub od Zosi Lawendy :
Zobacz więcej
Idealna tarta na ostatnie, trochę chłodne letnie dni… Kojarzy mi się z wakacjami na wsi, krajobrazem po żniwach, z górami i z domem… Bardzo polska, mimo że na spodzie z ciasta francuskiego. Pyszna! :)
Zobacz więcej
Na lokalnym suqu w Jordanii zawsze można dostać świeże produkty, niekoniecznie lokalne. Jabłka z Syrii, cytrusy z Izraela. Po piątkowej modlitwie tłum wylewa się z meczetów i oblepia każde stoisko.
Zobacz więcej
wg przepisu Tessy Capponi-Borawskiej z biblioteczki poradnika domowego. Składniki: 25 dag gotowanej szynki 50 dag ciasta francuskiego 25 dag sera taleggio lub innego (można użyć koziego lub
Zobacz więcej
SERNICZKI Z WIEJSKIEGO SERA Z TRUSKAWKAMI | SERNICZKI Z WIEJSKIEGO SERA Z TRUSKAWKAMI – W kuchni Karmel-itki O BLOGU / KONTAKT KONTAKT Wyślij e-mail do Karmel-itki Wyślij e-mail do Karmele-ona ALERGIE
Zobacz więcej
Nie lubię robić jednej potrawy kilka razy. Życie jest na to za krótkie, ha - życie jest za krótkie chyba na wszystko. Wyjątki robię tylko czasami. Po pierwsze, jeśli tyczy się to moich comfort food -
Zobacz więcej
Eksperymentowałam dzisiaj z tartą. Specjalistą jeśli chodzi o tarty jest moja mama- zawsze jej wychodzą pyszne, kruche i aromatyczne. Postanowiłam i ja spróbować swoich sił i stworzyłam na obiad tartę
Zobacz więcej
Znakomity domowy twaróg. Składniki: - 2 litry mleka od gospodarza Przygotowanie: Mleko przelać do dużego garnka i podgrzać do temperatury pokojowej. Pozostawić w ciepłym miejscu, pod przykryciem (
Zobacz więcej
Dlaczego wiejska? Bo tak kiełbasa jak również boczek są autentyczne/podkarapckie, nie sklepowe, ale od Pani , która ma różowe świnki, i które chrumkają na wolności. Te ,które jeszcze chrumkają.
Zobacz więcej
Wiejski chleb z kozim serem, pieczonymi szparagami i pesto pietruszkowym 2016-05-22 10:13:47 Napisz recenzję Zapisz przepis Drukuj Składniki dla 2 osób 4 kromki wiejskiego chleba 4 solidne łyżki
Zobacz więcej
Jutro Międzynarodowy Dzień Pizzy, a my podrzucamy już dziś przepis na tą okoliczność. Pizza na miękkim, dość puszystym cieście z kiełbasą w roli głównej. Pizza wiejska SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej
Zobacz więcej
I znów wspólne gotowanie, a raczej pieczenie (pizzy). Dzisiejszy pomysł zrodził się podczas kolejnej rozmowy z Dominiką. Zgodnie uznałyśmy, że musimy wreszcie razem coś upichcić w wirtualnej kuchni.
Zobacz więcej
Zboża, ser biały, orzechy.. chciałam zrobić coś co przypomniałoby wiejskie smaki. Dotychczas robiłam owsianki na wodzie, dlatego dodanie serka wiejskiego było pomysłem trafionym w stu procentach.
Zobacz więcej
SERNICZKI Z WIEJSKIEGO SERA Z TRUSKAWKAMI | SERNICZKI Z WIEJSKIEGO SERA Z TRUSKAWKAMI – W kuchni Karmel-itki O BLOGU / KONTAKT KONTAKT Wyślij e-mail do Karmel-itki Wyślij e-mail do Karmele-ona ALERGIE
Zobacz więcej
Pozostajemy w ziemniaczanym klimacie i oto klasyczna wiejska zapiekanka, zapiekana ze śmietaną, jajkiem i serem. Jako dodatek do ziemniaków, oprócz oczywiście obowiązkowej kiełbaski i cebuli, można
Zobacz więcej
Bułeczki te robiłam dawno temu..Mam sporo starych przepisów[ a nowych wciąż przybywa] do opublikowania a mało wolnego czasu.Przepis znaleziony na blogu Gotuję bo lubię i oczywiście cytuję za autorką
Zobacz więcej
Tradycyjny wielkopolski ser. Składniki: - 1 kg prawdziwego wiejskiego sera twarogowego - 3 łyżki prawdziwego wiejskiego masła - 3 żółtka - 1 do 1,5 łyżki kminku - ok 1,5 łyżeczki soli Przygotowanie:
Zobacz więcej