Serca indycze są bardzo wdzięcznym materiałem do przygotowania wielu smacznych i zdrowych potraw. Poza tym nie wymagają wielogodzinnego przygotowywania. Składniki: 70 dag serc indyczych 30 dag
Zobacz więcej
Uwielbiamy serduszka drobiowe... Serduszka indycze z młodą marchewkąSKŁADNIKI: 1 kg serc indyczych 2 cebule pęczek młodych marchewek 1/2 szklanki mleka owsianego lub 3 łyżki śmietany sól, pieprz Serca
Zobacz więcej
Nie wiem jak u Was, ale u mnie dosyć ciepło się zrobiło. Nie nastraja to do przygotowania potraw wielogarnkowychi długo-gotujących-się. Roladki, z ręką na sercu, robi się krócej niż pół godziny.Aże po
Zobacz więcej
Dziś zapraszam na rozgrzewający... świetny na jesienne i zimowe obiady, czy kolacje... gulasz z serc indyczych. jak już pewnie pisałam mam to szczęście, że moja rodzinka bardzo lubi wszelkie
Zobacz więcej
Gulasz z serc indyczych z fasolą Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatka z kaszy gryczanej z brokułem, pomidorami, ... Gulasz z serc indyczych z fasolą Tanie danie. Smaczne i sycące.
Zobacz więcej
Po długim niejedzeniu makaronu, trzeba było mieć pewien impuls, aby do niego wrócić. Był nim m.in. sobotni wyjazd do Lublina, o którym będziemy jeszcze pisać (oprócz tego, co już pojawiło się na
Zobacz więcej
Zupa podana od serca,dosłownie.. nie tylko ze przygotowana dlanajbliższychktórychsiękocha, ale dlatego zeskładasięgłówniez serc indyczych, zdrowego i pysznegomięsa Do przygotowania tego gulaszuużyłam
Zobacz więcej
Wcześniej prezentowałam serca indycze w sosie pieczarkowy, dla sympatyków podrobów inna wersja tego dania ale w sosie koperkowym. Składniki: 700 gram serc indyczych Vegeta Sól, pieprz 50 ml słodkiej
Zobacz więcej
Tak się dobrze składa, że u mnie w rodzince wszyscy bardzo lubimy podroby.. typu serca, żołądki, wątróbka. Dziś na obiad przygotowałam duszone serca indycze z marchewką. Danie bardzo smaczne, pożywne,
Zobacz więcej
Po długim niejedzeniu makaronu, trzeba było mieć pewien impuls, aby do niego wrócić. Był nim m.in. sobotni wyjazd do Lublina, o którym będziemy jeszcze pisać (oprócz tego, co już pojawiło się na
Zobacz więcej
Pisałam ostatnio na Kotach Kuchennych, że produkcja BARF-a dla Pana Kota niesie za sobą potrzebę wykorzystania podrobów, które w całości nie zostały zużyte do przygotowania kociej mieszanki. I tak
Zobacz więcej
Strach przed podrobami to choroba współczesna. Podroby – czyli organy zwierząt – stanowiły integralną część dawnej kuchni. Zabijane zwierzęta wykorzystywano w całości, od skóry, przez mięso, aż po
Zobacz więcej
To danie należy do tych tanich, ale za to bardzo smacznych. Można kombinować na rożne sposoby, zamiast marchewki można dodać paprykę czerwoną, ogórek kiszony czy pieczarki. Nie ważne co, to i tak
Zobacz więcej
Serca drobiowe można bardzo łatwo i szybko przygotować. Jeśli dodamy do nich pieczarki i całość podamy z kaszą jaglaną- możemy uzyskać bardzo smaczne i sycące danie. Składniki: 0,5 kg serc drobiowych
Zobacz więcej
Gorący, sycący i pikantny, idealny na jesienny obiad w fazie P+W Składniki dla 2 osób 30 dkg serc indyczych 1 czerwona papryka 20 dkg pieczarek 1 cebula 1 duża marchewka przyprawy kostka bulionowa
Zobacz więcej
Podobne potrawy kojarzą mi się głównie w domem, bo sama ich nie przygotowuje. W ogóle ostatnio dziwnie się czuję, gotując. Odkąd wszystkie moje kuchenne wyczyny przeznaczone są wyłącznie dla mnie
Zobacz więcej
Dla niektórych gulasz z serc to nietypowy obiad. Serca, żołądki, czy wątróbka są wartościowym źródłem wielu witamin i warto czasem po nie sięgać.. choćby dla urozmaicenia diety :-) Ilość porcji: 4-6
Zobacz więcej
Pewnie są w naszym gronie miłośnicy podrobów i ich przeciwnicy. Ja należę do tej pierwszej grupy. Lubię wątróbkę, żołądki czy serca. Gulasz z wątróbek indyczych pokazywałam Wam już na blogu (przepis),
Zobacz więcej
W moim domu, dosyć często robię galarety, nie tylko na święta. Każdy je lubi, zresztą już o tym pisałam. Dzisiaj przyszedł czas na galaretę z serc indyczych. Więc do dzieła. I jak zawsze ( przy
Zobacz więcej