serca podroby

{{headerMessage}}
Co sądzicie o gotowaniu z podrobów? Niezwykle jestem ciekawa Waszego zdania na temat tych właśnie, konkretnych produktów ;) Serca są przez kucharzy mniej odtrącane niż inne podroby. Mają zwartą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podroby nie wszystkim smakują chyba że są dobrze zrobione i wtedy Ci co nie lubią dziwią się że mogą być takie pyszne. Dzisiaj użyłam serc indyczych, bardzo chudziutkich i pysznych. Gulasz z dodatkiem Zobacz więcej
rosiolowa
rosiolowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rosiołowa
Bardzo smaczne nerki wieprzowe

Bardzo smaczne nerki wieprzowe 1103

0
{{headerMessage}}
Zapomniane, rzadko przyrządzane, a przecież bardzo smaczne nerki wieprzowe. Chciałabym przekonać Was do tego, że podroby wbrew pozorom są bardzo dobre. Fakt potrzeba czasu na ich przygotowanie, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
śrutą,zielonką i serwatką, koźlęce kabanosy, zupa z kotła i wiele innych dobroci. Dojazd bardzo łatwy - wrzućcie w mapę szukacza Linie, gmina Lwówek, powiat Nowy Tomyśl, albo skorzystajcie z tej oto Zobacz więcej
maciej_iwanski
maciej_iwanski Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Maćka
Gulasz drobiowy

Gulasz drobiowy 4798

0
{{headerMessage}}
Witajcie dzisiaj przepis na gulasz z podrobów drobiowych. Pewnie nie wszyscy lubią serduszka czy żołądeczki ale wbrew pozorom jest wspaniały. Składniki: 0,5 kg serc kurzych 0,5 kg żołądków kurzych 1/2 Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Ewy
Serca indycze w sosie koperkowym

Serca indycze w sosie koperkowym 612

0
{{headerMessage}}
Wcześniej prezentowałam serca indycze w sosie pieczarkowy, dla sympatyków podrobów inna wersja tego dania ale w sosie koperkowym. Składniki: 700 gram serc indyczych Vegeta Sól, pieprz 50 ml słodkiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To już kolejny przepis z podrobami w moim wykonaniu. Dzisiaj żołądki drobiowe i serca z wykorzystaniem sosu paprykowego, który przedstawiałam kilka dni wcześniej. Warto spróbować. Składniki: Ok. 600 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Wyjąć warzywa i podroby, przestudzić. Pokroić marchewkę i pietruszkę w kostkę, drobno na plasterki pokroić wszystkie podroby. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz , włożyć pokrojoną cebulę, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto 450 g mąki 300ml wrzątku 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli nadzienie; 600 g serc i żołądków drobiowych 3/4 szkl kaszy jaglanej 1 marchewka 1 cebula sól pieprz pieprz staropolski Ziołowy 1 jajko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: serca drobiowe 70 dag, woda 2 litry, liść laurowy 1 sztuka,ziele angielskie 4 sztuki, koncentrat pomidorowy Pudliszki 4 łyżki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, koperek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: serca drobiowe 60 dag, woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, kalafior 1 mniejszy, fasolka szparagowa 25 dag, ziemniaki młode 8 sztuk, kucharek SMAK WIOSNY 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podroby nie są bardzo popularne w Polsce, jednakże lubię je, nie tylko za niską cenę. Są też niezwykle zdrowe i smaczne. Proponuję wam gulasz z serc drobiowych. Składniki: 600g serc drobiowych 3 małe Zobacz więcej
sos2
sos2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kucharz po godzinach
Gulasz z gęsich serc

Gulasz z gęsich serc 824

0
{{headerMessage}}
Jeśli lubicie podroby to pewnie znacie ten przepis, jeśli nie znacie to koniecznie spróbujcie ;) Przepis dla 4 osób 1 kg. Gęsich serc 200 g. Cebuli 2 ząbki czosnku Łyżka gęsiego tłuszczu Spora garść Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do miękkości. Wyłowić warzywa i podroby, ziele angielskie i listek usunąć, Uzupełnić wywar wodą do uzyskania 1 litra płynu. Zagotować, wsypać kaszę i gotować aż wchłonie cały płyn. Przykryć pokrywą i Zobacz więcej
miraga
miraga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia co dnia
Gulasz z serc drobiowych

Gulasz z serc drobiowych 2327

0
{{headerMessage}}
Gulasz z serc drobiowych z ziemniakami i z surówką z marchewki i jabłka Składniki: sos: - serca drobiowe (u mnie indycze) - cebula - mąka pszenna - pieprz czarny mielony - 2-3 ziarka ziela Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już bardzo dawno nie jadłem tej potrawki, choć kiedyś często gościła na naszym stole. Moje pomysły na obiad rodzą się zazwyczaj w sklepie. Zobaczę coś, na co mam ochotę - i już jest. Dzisiaj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z ugotowanych robie pierożki lub krokiety).Wątróbka po za klasycznym II Daniem przydaje się do wszelkiego rodzaju past , pasztecików , farszów. Ale wracając do serduszek - czasem robie z nich gulasz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej świeżo mielony pieprz 2 ząbki czosnku 40g smalcu świeżo wytopionego ze słoniny plasterków boczku farsz: podroby perliczki (serce, żołądek) 15g czerwonej cebuli 65g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubimy podroby, no...nie wszystkie może ale żołądki, serca i wątróbkę no i ozorek lubię, tak jak i G. więc robię dość często i najczęściej w formie zupy właśnie, polecam bo to smaczne, pożywne i chude Zobacz więcej