serca podroby

Co sądzicie o gotowaniu z podrobów? Niezwykle jestem ciekawa Waszego zdania na temat tych właśnie, konkretnych produktów ;) Serca są przez kucharzy mniej odtrącane niż inne podroby. Mają zwartą Zobacz więcej
Składniki na 4-5 porcji: po 400 g serc i żołądków drobiowych 1 duża marchew 1 duża pietruszka o,5 dużego selera 2- 3 łyżki mąki 1 duża cebula pół pora 2 ząbki czosnku przyprawy:papryka słodka, Zobacz więcej
Podroby nie wszystkim smakują chyba że są dobrze zrobione i wtedy Ci co nie lubią dziwią się że mogą być takie pyszne. Dzisiaj użyłam serc indyczych, bardzo chudziutkich i pysznych. Gulasz z dodatkiem Zobacz więcej
Zapomniane, rzadko przyrządzane, a przecież bardzo smaczne nerki wieprzowe. Chciałabym przekonać Was do tego, że podroby wbrew pozorom są bardzo dobre. Fakt potrzeba czasu na ich przygotowanie, ale Zobacz więcej
kiełbasa, podroby i pomidory » Dni Korbola w mojej wsi Bardzo przepraszam Szanownych Czytelników za zastój chwilowy alem poświęcić się musiał w pełni przygotowaniom do Dni Korbola, które w moje wsi Zobacz więcej
maciej_iwanski
maciej_iwanski Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Maćka
Gulasz drobiowy

Gulasz drobiowy 4300

0
Witajcie dzisiaj przepis na gulasz z podrobów drobiowych. Pewnie nie wszyscy lubią serduszka czy żołądeczki ale wbrew pozorom jest wspaniały. Składniki: 0,5 kg serc kurzych 0,5 kg żołądków kurzych 1/2 Zobacz więcej
Wcześniej prezentowałam serca indycze w sosie pieczarkowy, dla sympatyków podrobów inna wersja tego dania ale w sosie koperkowym. Składniki: 700 gram serc indyczych Vegeta Sól, pieprz 50 ml słodkiej Zobacz więcej
To już kolejny przepis z podrobami w moim wykonaniu. Dzisiaj żołądki drobiowe i serca z wykorzystaniem sosu paprykowego, który przedstawiałam kilka dni wcześniej. Warto spróbować. Składniki: Ok. 600 Zobacz więcej
600 g żołądków i serc 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego 2 papryki pomidorowe 200 g brukselki tłuszcz do smażenia oregano szczypta lubczyku 1 łyżka smalcu Zobacz więcej
ciasto 450 g mąki 300ml wrzątku 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli nadzienie; 600 g serc i żołądków drobiowych 3/4 szkl kaszy jaglanej 1 marchewka 1 cebula sól pieprz pieprz staropolski Ziołowy 1 jajko Zobacz więcej
Składniki: serca drobiowe 70 dag, woda 2 litry, liść laurowy 1 sztuka,ziele angielskie 4 sztuki, koncentrat pomidorowy Pudliszki 4 łyżki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, koperek Zobacz więcej
Składniki: serca drobiowe 60 dag, woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, kalafior 1 mniejszy, fasolka szparagowa 25 dag, ziemniaki młode 8 sztuk, kucharek SMAK WIOSNY 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 1 Zobacz więcej
Podroby nie są bardzo popularne w Polsce, jednakże lubię je, nie tylko za niską cenę. Są też niezwykle zdrowe i smaczne. Proponuję wam gulasz z serc drobiowych. Składniki: 600g serc drobiowych 3 małe Zobacz więcej
Jeśli lubicie podroby to pewnie znacie ten przepis, jeśli nie znacie to koniecznie spróbujcie ;) Przepis dla 4 osób 1 kg. Gęsich serc 200 g. Cebuli 2 ząbki czosnku Łyżka gęsiego tłuszczu Spora garść Zobacz więcej
na ciasto 450 g mąki 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli 300 ml wrzątku nadzienie żołądki i serca drobiowe ok 500 g 1 marchew 1 pietruszka 1 marchewka ziele angielskie listek laurowy 2 szkl kaszy gryczanej Zobacz więcej
miraga
miraga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia co dnia
Gulasz z serc drobiowych

Gulasz z serc drobiowych 1512

0
Gulasz z serc drobiowych z ziemniakami i z surówką z marchewki i jabłka Składniki: sos: - serca drobiowe (u mnie indycze) - cebula - mąka pszenna - pieprz czarny mielony - 2-3 ziarka ziela Zobacz więcej
Już bardzo dawno nie jadłem tej potrawki, choć kiedyś często gościła na naszym stole. Moje pomysły na obiad rodzą się zazwyczaj w sklepie. Zobaczę coś, na co mam ochotę - i już jest. Dzisiaj Zobacz więcej
Delikatny gulasz ugotowany z serc drobiowych z warzywami i suszonymi grzybami. Bardzo sobie cenię podroby z kurczaka ( serca , żołądki , wątróbkę) i często ich używam. W zasadzie to kupuję zawsze Zobacz więcej
Do zrobienia perliczki zainspirowali mnie Rodzice podając to wykwintne danie w czasie Świąt :) Jeśli nie chce Wam się bawić z faszerowaniem, sama perliczka z jabłuszkami zadowoli wymagające Zobacz więcej
Lubimy podroby, no...nie wszystkie może ale żołądki, serca i wątróbkę no i ozorek lubię, tak jak i G. więc robię dość często i najczęściej w formie zupy właśnie, polecam bo to smaczne, pożywne i chude Zobacz więcej