• 8
  • 5
  • 3
  • 0
  • 3
  • 8
przepisów z 6072 blogów

serca wieprzowe potrawy

Gulasz z serc wieprzowych. Witajcie :) Muszę się przyznać, że jestem miłośniczką podrobów. Przyrządzam je jednak bardzo rzadko, bo w moim domu tylko ja je lubię. Niestety. Moi domownicy nie wiedzą, co Zobacz więcej
Grillowane szaszłyki wieprzowe Moo ping | Heavenly Tasty Cooking Home Kontakt Współpraca Polityka prywatności Sklep Video Andrzej Pastuszak, rocznik '73. W branży gastronomicznej zleciały mu 23 lata. Zobacz więcej
Jakiś czas temu miałam okazję jeść takie danie w jednej z popularnych, sieciowych restauracji. Dziś postanowiłam odtworzyć je według własnego gustu i smaku. Tak z ciekawości zaczęłam przeliczać koszta Zobacz więcej
Policzki wieprzowe, ciepłe kluchy śląskie i salsa verde! | Heavenly Tasty Cooking Home Kontakt Współpraca Polityka prywatności Sklep Video Przepisy Home Blog Desery Ciasta Desery z czereśniami Muffiny Zobacz więcej
Przepisy na rozgrzewające zimowe potrawy Zanim Zjesz Blog o dietach (zasady, jadłospisy, efekty, opinie), odchudzaniu, zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach. Facebook Twitter Google+ Show Navigation Hide Zobacz więcej
Twins Pot
Twins Pot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Twins Pot
Gulasz z serca wołowego

Gulasz z serca wołowego 782

0
, kiedy coś takiego miałam w swoim garnku :), więc z zapałem zabrałam się za przygotowanie obiadu.Jeśli są osoby, które nie lubią podrobów, warto próbować tej potrawy z różnymi gatunkami mięsa. Każde Zobacz więcej
CiekawaKuchnia
CiekawaKuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciekawa Kuchnia
Gulasz z serc

Gulasz z serc 622

0
Gulasz z serc „chodził” za mną od dawna. Dokładniej od czasu gdy byłem ostatni raz w słynnym barze mlecznym „Prasowym”. W jego poprzedniej edycji. W nowej jeszcze nie byłem. Jako że trafienie na tą Zobacz więcej
, który wzmacnia układ nerwowy. Słonecznik poprawia przemianę materii dzięki zawartości błonnika, dlatego warto go dodawać do potraw, np. do chlebów, sałatek, surówek i mięsa. PESTKI DYNI Pestki dyni Zobacz więcej
swoim smakiem i kolorem. W barwie przypomina dynię, jest żółto – pomarańczowa. Na surowo smakuje trochę jak kalarepa, trochę jak dynia a trochę jak kapusta. Po ugotowaniu przypomina dynię. Bardzo mi Zobacz więcej
z zamiłowania do wieprzowiny. Zakochanego w boczku, w schabowym, w żeberkach, w golonkach, w szyneczce i w wieprzowej pieczeni. Stąd taka jej ilość na naszym stole – wiadomo, że przez żołądek do Zobacz więcej
chcieli się o czymś szczególnie dowiedzieć napiszcie o tym w komentarzu a ja w ramach swoich możliwości postaram się o tym napisać. Ostatnio w swojej pracy przedstawiłam ranking 10 najdziwniejszych Zobacz więcej
ozór jest równie smaczny, co wołowy. Sama powiedziałabym nawet, że ten wieprzowy jest o wiele smaczniejszy i delikatniejszy. Posiada znacznie mniejszy rozmiar, ale to nie umniejsza jego własnościom Zobacz więcej
odcień mięsnej czerwieni w druku niewiele różni się od fuksja-różu w deserach. Co więcej, podmalowane na czerwono deski jako tło do potraw mięsnych sprawdzają się raczej słabo. Nie, słabo to za mało Zobacz więcej
(czyli wytopionym tłuszczem ze słoniny) i posypany cebulką, która smażyła się na tym tłuszczu wielki ziemniaczany kartacz z mielony mięsem wieprzowym albo wołowo – wieprzowym w środku. Nic Zobacz więcej
Kotlety mielone to dość tradycyjna, znanai raczej lubiana potrawa. Jednak jak już nam się troszeczkę znudzi to z ręką na sercu proponuję wrzucić je do sosu pomidorowo - ziołowego. Podane np. na obiad Zobacz więcej
Festiwal Kuchni Węgierskiej dobiegł końca. Przez dwa ostatnie tygodnie wspólnie poznawaliśmy „kuchnię serca Europy”. W akcji wzięło udział 14 blogerów, którzy przygotowali 28 najróżniejszych Zobacz więcej
sobie do niego niewyobrażalne ilości żółtego sera. Podstawową cechą tej potrawy jest jej absolutna niezawodność, dlatego też z ręką na sercu Wam ją polecam. Nie może się nie udać! Możecie swobodnie Zobacz więcej
gospodarności naszych babć. Pomijając ten aspekt, jest po prostu bardzo smaczne. Miękkie i delikatne mięsko, ostry sos... Tydzień temu przygotowywałam potrawy na kolejną z naszych kolacji. Tym razem Zobacz więcej
wpadającą w żółty ;)), o podłużnym kształcie. Nie jest tak mięsista jak te najpowszechniejsze w naszych sklepach i dzięki temu nie dominuje tak smaku potrawu. Nie ma się jednak co martwić, z czerwoną Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Kotlety mielone

Kotlety mielone 1393

0
O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne... Kotlety mielone Ameryka ma swoje burgery, Śląsk karminadle, a my mamy kotlety mielone Anety. Dzisiejszy obiad stanowiły właśnie one - w połączeniu z Zobacz więcej