serce sarny

do domu rodzinnego i powrót, to pejzaże żuławskie. Niesamowite, jak zmienia się klimat przed i zawiślany. Po jednej stronie czuło się przedwiośnie, po drugiej było bardziej zimowo. Pola ośnieżone, Zobacz więcej
i pomidory z ogródka. Następnie otrzymaliśmy Caprese.pl Grzesia Łapanowskiego. Skoro nawiązanie do popularnej sałatki to wiadomo, że był ser i pomidory. Zamiast mozzarelli starty ser koryciński, a do Zobacz więcej
Mieszkamy w cudownym miejscu, na fantastycznym osiedlu. Właśnie wróciliśmy z Madzią ze spaceru, byliśmy u bobrów. Mamy na osiedlu taki kanałek, a w nim mieszkają prawdziwe żywe bobry. I wieczorami Zobacz więcej
Kochani, witajcie po długiej przerwie. Zbliżają się Święta Wielkanocne i zamiast słońca i ciepła, wokół pełno śniegu i sopli lodowych. Na facebookowych profilach krążą zdjęcia saren brnących po szyję Zobacz więcej
kierujemy się do Łazienek Królewskich. Między nogami biegają nam wiewiórki, jest też oswojona sarna. Wracamy tam kolejnego dnia, bo jak się okazało przeoczyliśmy drugą połowę Łazienek. Przez Plac Zobacz więcej
Nadszedł czas, aby zasięgnąć do prawdziwej skarbnicy wiedzy. Polish Cooking, bo o niej mowa, to książka, którą znalazłem jakiś czas temu. Napisana przez polonię kanadyjską dla wytęsknionych za Zobacz więcej
było trzymać to cudo tylko dla nas. No i zaprosili nas przyjaciele na imprezę do swojego domu, który mimo, że jest 15 minut jazdy samochodem od dużego miasta to stoi na środku wielkiego pola, gdzie Zobacz więcej
na liście może zdobyć nowe głosy. Dziękuję wszystkim blogerom, którzy mi pomagali werbując głosujących i udostępniając informację: Delimamma Klaudyna Agnieszka Majka Iwona Agata Asia i Paweł Zobacz więcej
którego zawsze będę wracał. Wakacje były cudowne, bajkowe i komiksowe =) Tradycyjnie zatrzymaliśmy się w Hotelu Przystań, który znajduje się w sercu Wyspy Młyńskiej. Mieszkaliśmy w pokojach z Zobacz więcej
, przypomniałam sobie jego zadziorność i niekonwencjonalny styl wypowiedzi. No tak, to przecież on pisał te artykuły w „Plus Minus” Rzeczpospolitej, które się zawsze czytało! Święte jedzenie? Skąd tak Zobacz więcej
Przemysława Wielocha. Były więc przezroczyste pierożki z musem z groszku i dynią ( pod kilkoma postaciami dynia wystąpiła w tym daniu ) . Po tak wspaniałej przystawce podano nam zalewajkę … jakże Zobacz więcej
traficie na zadowoloną ze swojej pracy obsługę i właścicieli z konsekwencją realizujących założenia ideologi szacunku do jedzenia i produktów. Krótko mówiąc, fajne chłopaki, tworzą fajne miejsce. Zobacz więcej
, że mięso nie było faszerowane paszami z dodatkiem różnych chemikaliów, hormonów czy antybiotyków! Nasz prowadzący wprowadza nas w limity wagowe dziczyzny - zupełnie byliśmy nie świadomi jak dzieli Zobacz więcej
czuwał i komentował Piotr Kamecki, całym sercem oddany misji SSP. Pierwsza konkurencja polegała na obsłużeniu stolików. Duży na pięć osób i mały dwuosobowy gdzie goście się spóźniają… Trzeba Zobacz więcej
Kilka dni temu, dzięki uprzejmości serwisu Uroda i Zdrowie, miałam możliwośćskosztowaniapotraw zmenu warszawskiej restauracji Dawne Smaki.Lokal mieści się w samym sercu miasta, przy ul. Nowy Świat. Zobacz więcej
w białych rękawiczkach. Proponowane menu jest proste (ale nie prostackie) składające się z małej ilości wyszukanych składników (małże-brzytwy, przepiórki, sarny, foie gras). Wystrój lokalu jest Zobacz więcej
grzyby upodobały sobie najostrzejsze wzniesienia i najgłębsze paryje* :) Zmierzamy do "studni" - ukrytego głęboko w lesie źródełka. Wokół niego zawsze tropy dzikiej zwierzyny spotkać można. Dziś były Zobacz więcej
burgery w promieniu 10 km od Rynku Głównego, odróżnić jakoś się musiał. Miejscem? No nie, bo znajduje się na Miodowej 9, w samym sercu Kazimierza. Wystrojem? No też nie, bo kilka drewnianych krzeseł Zobacz więcej
było stanowisko panaWalentego Kani, który na co dzień karmi Kraków swoją 'kuchnią dla odważnych' na ulicy Jakuba 4, a specjalizuje się w podrobach. Z kilku nietuzinkowych propozycji wybraliśmy Zobacz więcej
menu degustacyjne, jakie mieliśmy przyjemność przetestować. Tatar z kangura z kaparami, whisky i grzankami. Grzanki cięte chyba laserowo ;) Mięso dobrze „nadziane”, rozpływa się w ustach. Było Zobacz więcej