serduszka z migdałami

cukier waniliowy i miąższ wanili. Zmiksować na gładką masę, a następnie krótko wyrobić. Owinąć w folię włożyć do lodówki na 30 min. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Schłodzone Zobacz więcej
Serduszka z dżemem truskawkowym, czekoladą i migdałami dobrze smakują i ucieszą każdego. Ciasto drożdżowe dobrze się formuje, a dzięki dodatkowi serka naturalnego długo zachowuje świeżość. Drożdżówki Zobacz więcej
Wygląda na to, że czas wyjazdów minął i wracam do normalnego trybu życia. Wracam również do pisania o gotowaniu Dzisiaj upiekłam serduszka z francuskiego ciasta, nadziewane szpinakiem, kozim serem i Zobacz więcej
Na pożegnanie starego roku upiekłam dwa rodzaje ciastek. Dziś prezentuję jedne z nich. Trudno się im oprzeć... Składniki: 2 szklanki mąki, najlepiej krupczatki szczypta soli 1/2 szklanki bardzo Zobacz więcej
wloszeczka
wloszeczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cukrowa pasja
SERDUSZKO WALENTYNKOWE

SERDUSZKO WALENTYNKOWE 208

1
Serduszko walentynkowe powstało jako wygrana z zakładu z moim chłopakiem,wg warunków miało to być coś słodkiego i truskawkowego :p Smakowało mu nieziemsko :* Potrzeba bedzie: *ciasto francuskie *jajko Zobacz więcej
Co podarować mamie ,którą tak bardzo kochamy ?? może słodkie i bardzo kruchutkie serduszka z migdałami. Migdałowe ciasteczka składniki 1 szklanka migdały tarte BackMit 2 szklanki mąka, 4 szt Zobacz więcej
z migdałami* kokosowe czeskie ule* Kransekake - choinka z marcepana* Basler Leckerli* pierniczki norymberskie* piernik staropolski Lemnis/Vitry* serduszka piernikowe (z ciasta jw.)* lukrowane Zobacz więcej
co w połączeniu z cytryną zapewni nam ochronę. Cytrusy, szczególnie cytryny, to nieocenione źródło witaminy C w jesienno-zimowym okresie. Baza owsiankowa, łyżeczka miodu lipowego, łyżka rodzynek, Zobacz więcej
i cytryną stanowi naprawdę godne polecenia połączenie w okresie jesiennym. Baza owsiankowa, 2 plastry ananasa (jeden pokrojony w kosteczkę w środku), plaster cytryny, 12 migdałów, łyżka żurawiny, Zobacz więcej
. Ser zmiksować blenderem z cukrem na gładką masę. Następnie galaretkę rozpuścić w gotowanej wodzie odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, ostudzoną dodać do Zobacz więcej
200 g mąki krupczatki 50 g mielonych migdałów 125 g masła 50 g cukru pudru 1 jajko Nadzienie: konfitura śliwkowa 1 gorzka czekolada masło Do dekoracji: włoskie orzechy, migdały, rodzynki. płatki Zobacz więcej
Moja propozycja na deser dla naych pociech choć i pewnie nasz partner nie oprze się tej potrawie :) Naleśniki serduszka z budyniem i bakaliami składniki 1 szt budyń wiśniowy Winiary 1/2 litra mleko Zobacz więcej
dodając więcej płatków owsianych). Z masy formujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia serduszka lub inne kształty. Ciasteczka pieczemy przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 Zobacz więcej
Składniki: 1 opakowanie Pomysłu na... Panna Cotta, Winiary łyżka płatków migdałów łyżka wiórków kokosowych łyżeczka kolorowych perełek 4 serduszka z białej czekolady szczypta cukru waniliowego Zobacz więcej
Jak sprawić radość w kilka minut? I przy okazji zaspokoić potrzebę na coś słodkiego? Pralinki oczywiście! Banalnie proste, a jakie pyszne :-) Płatki owsiane, migdały, kwaskowaty dżem i odrobina Zobacz więcej
etat MAMA
etat MAMA Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Etat MAMA
Tarta z jeżynami

Tarta z jeżynami 234

0
na tartę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą a następnie rowałkowujemy na niej większą część ciasta. Na nie wykładamy masę migdałową oraz jeżyny. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy z Zobacz więcej
wszystkim nie miałam osoby, której chciałabym je przygotowywać ;-) Na szczęście się to zmieniło i rozpoczęła się era mojej przygody z bento. W moim pierwszym bento znalazły się paróweczki króliki i Zobacz więcej
, 4. Dzielimy na 1/2 i 2 ćwiartki, 5. Dodajemy teraz barwniki, 6. Przygotowujemy foremki do ciasta, 7. Teraz należy rozwałkować wszystkie kawałki ciasta ( 3-4 cm wysokości), 8. Wkrawamy Zobacz więcej
eula
eula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eulawkuchni.blog.pl
Deser czekoladowy

Deser czekoladowy 156

1
nagrzać do 220 stopni. W kawałku papieru do pieczeniu lub folii aluminiowej wyciąć serduszko w takiej wielkości aby zmieściło się w foremce. Foremki wysmarować masłem i obsypać migdałami. Do miseczki Zobacz więcej