sernik na podstawie z migdałów

Przepyszny sernik, utrzymany w letnim klimacie, który zniknął ze stołu w oka mgnieniu, zbierając po drodze same pochwały. Lekki, aromatyczny, zwieńczony świeżymi malinami, borówkami i płatkami Zobacz więcej
Sernik z rabarbarem i borówkami na spodzie z daktyli i migdałów – Moja Chochla – Blog kulinarny Menu Strona główna PRZEPISY DANIA GŁÓWNE Zupy Na słodko FIT FOOD DESERY WYPIEKI WYTRAWNE CIASTA Słodkie Zobacz więcej
Ryż to podstawa kuchni azjatyckiej. Poznaj trzy przepisy na aromatyczne dania z ryżem - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zobacz więcej
Odsłaniam zasłony i wyglądam przez okno. Mokro, mgliście. W powietrzu wirują pojedyncze płatki śniegu. Na zegarku dochodzi dziewiąta. Choroba córy zatrzymuje nas obie w domu. To dzień tylko dla nas. Zobacz więcej
Jeśli mówię lato to myślę lody :). Oto kolejna propozycja od Marii Disslowej. Prosta i szybka w przygotowaniu. Idealna na zbliżające się ciepłe dni. A smak palonych migdałów ech…. brak słów żeby to Zobacz więcej
Nigella jest Mistrzynią Świata w kategorii prostych i wspaniałych wypieków. Nie wiem skąd tyle kontrowersji wokół Jej osoby. Niektórzy zarzucają, że niby proponuje niezbyt zdrową kuchnię, podczas Zobacz więcej
Witajcie :) niedawno pisałam o migdałach ziemnych czyli chufas, a dzisiaj zapraszam na pierwszy wypiek z udziałem mąki z migdałów ziemnych. Na początek proste ciasteczka które piekłam już dwukrotnie i Zobacz więcej
PESTO Z RUKOLI I MIGDAŁÓW SKŁADNIKI; - 300 g rukoli - 1/2 szklanki migdałów sparzonych bez skórki - 1/3 szklanki oliwy z oliwek - sól, pieprz Palce lizać! Zobacz więcej
Czy taco można zrobić samemu? Oczywiście! I nie jest to trudne. Wystarczy zrobić ciasto, odpowiednio je usmażyć, a do środka nałożyć ulubione dodatki – tradycyjnie znajduje się tam mięso, czerwona Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 25 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki na ser: 2 opakowania sera camembert, jajko, bułka tarta do panierowania, olej do Zobacz więcej
Tapenada to smak greckich wakacji. Pomimo, że wywodzi się z Prowansji, gdzie prym wiedzie jej czarna siostra, to kojarzy mi się z gorącym lipcem w ojczyźnie fety. Leniwy ateński poranek, gdzie nikomu Zobacz więcej
Na podstawie: TEGO PRZEPIS /6 standardowych babeczek/ 2 duże jajka niepełne pół szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z 1 cytryny/pomarańczy/łyżka suszonej skórki pomarańczowej lub Zobacz więcej
Sernik i wszystko jasne. Nie może go zabraknąć na moim świątecznym stole. Jako dziecko patrzyłam jak mama mieli ser, niemal godzinę kręci żółtka z cukrem, a potem dodaje rodzynki i zamienia tych parę Zobacz więcej
Wiosna w pełni- przynajmniej ta kalendarzowa- pozieleniało wokół i zrobiło się kolorowo na krzewach i drzewach owocowych :) Szkoda tylko,że aura wciąż nie dopisuje. Ale wystarczy kolorowy stół i lato Zobacz więcej
Migdały w polskiej kuchni to pamiątka Orientu. Trafiły do nas, za sprawą kupców i podróżników arabskich, którzy oferowali egzotyczne towary, przyprawy, produkty luksusowe. Kiedyś tak popularne, że Zobacz więcej
Wszyscy mówili o śniegu i zimie, jakby nigdy nie miała się skończyć. Od Wschodu po Zachód, od Północy po Południe, jeden temat. Ale w końcu jest. Wdzierająca się niepostrzeżenie przez uchylone nocą Zobacz więcej
Dla mnie to sernik idealny! Kremowy, ciekawy w smaku, prosty i szybki w wykonaniu i nie opada! Obwódka wypełniona przecierem mango, migdałowy spód... musicie koniecznie sprawdzić w swojej kuchni ten Zobacz więcej
W królestwie własnej dziwaczności szukam chociaż krzty normalności. Osobliwa i nieokiełznana, nie zawsze poukładana. Gdzieś w tym szumie i szaleństwie, oddaje się rozkoszom stołu. Tym razem deser. W Zobacz więcej
Florentynki zrobiły furorę wśród członków mojej rodziny już w grudniu, ale dopiero teraz mam okazję podzielić się z Wami recepturą. Kruche, maślane ciastka i płatki migdałów zapieczone w Zobacz więcej
Idziemy dzis wieczorem w gosci. Do kuzyna meza. Tam gdzie, zawsze zanosze jakies wypieki. Dostalam od nich troche migdalow i poczatkowo chcialam zrobic lubiana powszechniemigdalowa Caprese. Zobacz więcej