Przepis na sernik na prostokatna blaszke

piattodelgiorno
piattodelgiorno Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PIATTO DEL GIORNO
MOJE  SERNIKOWE  MARZENIE

MOJE SERNIKOWE MARZENIE 292

Naczytalam sie tyle o sernikach. Pare razy je rowniez pieklam. Szukalam jednak innych smakow. Natknelam sie w koncu na amerykanskie serniki. Po przeczytaniu paru przepisow i wskazowek zabralam sie za Zobacz więcej
Ten sernik byl nie lada wyzwaniem,zwlaszcza,ze robiony byl na prosbe naszej wloskiej przyjaciolki-Meny. Oto i ON!--jasna i zlota wysokosc --"sernik z rosa",,i to jaka!--kropelki rosy o ktore tak sie Zobacz więcej
Rolada kakaowa z owocami granatu :: mojacalabria Strona Główna Przepisy kulinarne Podróże O Nas Oferta Kontakt Księga gości Przepisy kulinarne Rolada kakaowa z owocami granatu 2013-10-06 09:53:12, Zobacz więcej
Jest duzo skladnikow, z ktorymi mozna eksperymentowac na rozne sposoby. Takim skladnikiem jest dulce leche. Mam czasami natchnienie kulinarne, gdzie jest mi ta masa potrzebna, ale niestety nie mam Zobacz więcej
Sernik znany lecz nie w takiej formie, którą robiłam z tatą :) Jest ona na serkach homogenizowanych z trzema galaretkami. Jest pyszny, masa puszysta i ... Spróbujcie sami! Składniki na spód: - Zobacz więcej
Cudowny sernik na zimno z serków homogenizowanych, szalenie prosty w przygotowaniu, nie wymagający. W konsystencji mięciutki, biszkopty dają cudowny akcent, ciasto dosłownie rozpływa się w ustach. Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojacalabria
Sernik z fantazja

Sernik z fantazja 202

Uh!,,uwielbiam serniki i wszelkie z nimi eksperymenty. Postanowilam,ze tym razem moj serniczek wzbogace o pianke z bitej smietany i mleka skondesowanego. Pomysl jest wspanialy,tylko mala Zobacz więcej
Biszkopt z jablkami to jedno z moich ulubionych ciast z dwoch powodow-jest absolutnie delikatne jak puszek,po drugie robi sie je bardzo szybko,no i w domu pachnie jablkami-to tez wazne. Dodatkowym Zobacz więcej
Co robic z pozostalym chlebem?,nie da sie go zjesc ,ale za to mozna z niego zrobic pyszne ciasto,ktore kosztuje przyslowiowy grosik,poza tym uczymy domownikow ze nie wyrzuca sie resztek chleba- bo w Zobacz więcej
Serniczek swoja wyjatkowosc zawdziecza zapachowi i smakowi prawdziwej ,zerwanej z drzewa pomaranczy . Kolejna zaleta jest spod zrobiony z ciasta kruchego sypanego,wiec jak mozna sie domyslec-robi Zobacz więcej
To wspaniale delikatne ciasto jadlam w wersji z rabarbarem-- poniewaz nie mam szans,na kupienie rabarbaru we Wloszech,zrobilam z truskawkami,,ale przyznam,ze z rabarbarem jest lepsze,,bo kwasny Zobacz więcej
Oto jeden z najprostszych do wykonania sernikow. Wystarczy zmiksowac skladniki, wsadzic do piekarnika i cierpliwie czekac :) Dodatek espresso zapewne ucieszy milosnikow kawy. Upieczony nie w Zobacz więcej
Strasznie dlugo "chodzilo" za mna ciasto drozdzowe. Koniecznie z kruszonka. Chodzilo i chodzilo, necilo, kusilo, juz prawie czulam jak pachnie... Wreszcie uleglam :) Pyszne, maslane, z duza iloscia Zobacz więcej
precelia
precelia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wyspasmaku.blog.pl
Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami 5402

Piersi z kurczaka pod ... » Sernik z brzoskwiniami Bardzo lubię serniki, a ten z brzoskwiniami w szczególności:) Składniki: Ciasto 3szkl mąki 1 margaryna 1/2szkl cukru 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do Zobacz więcej
Sernik z tego przepisu,nie opada jest za to delikatny i rozplywa sie w ustach, spod sernika zrobilam z kilku muffinek. Czasem w domu mamy jakies ciasteczka,jakiem babeczki ,ktore nie sa juz Zobacz więcej
Przepis od mistrzyni wyszukiwania pysznych przepisow - Joli :) Oryginalnie na forme o srednicy 24cm, taka specjalna, babkowa, z kominkiem. Ktorej ja nie posiadam... Bez paniki: przeliczylam wagowo Zobacz więcej
Zimno.Wdziera się wszystkimi mozliwymi sposobami, ogarnia zaraz po wychyleniu nosa za drzwi. W taki czas wracając do domu marzy sie tylko o kubku goracej herbaty i czyms słodkim, a ja jak zwykle, Zobacz więcej
A mowilam ,ze lubie eksperymenty?,to kolejny dowod na to ,ze produkty ktore mamy w domu,mozemy wykorzystac w dowolny sposob i nie wolno sie bac,poszukiwanie smakow powoduje ,ze przebywanie w kuchni Zobacz więcej
Sernik to zawsze dla mnie ogromne wyzwanie,ale jak ktos powiedzial -uczymy sie cale zycie-jednym slowem,praktyka czyni mistrza. Gdzie tkwi tajemnica dobrego sernika?,kazdy mowi co innego i sa tysiace Zobacz więcej
Ah ,co za sernik!!!i nie ma mowy o pomylce w tytule-sernik ten jest ,kremowy,wilgotny i delikatny jak aksamit. Wszystkie wymienione przeze mnie zalety zawdziecza metodzie pieczenia- na parze!. Zobacz więcej