Sernik wiedeński Wszystkim Mamom najlepsze życzenia; dużo zdrowia i wszelkiej pomyślności przez cały długi rok, nie tylko dziś :) A to moja słodka propozycja na Dzień Matki. Zawsze można spróbować
Zobacz więcej
Minione Święta były okazją do zrobienia przeze mnie pierwszy raz sernika wiedeńskiego. Było to moje pierwsze mielenie twarogu - 3- krotne, które zapamiętam na bardzo długo. Korzystałam oczywiście z
Zobacz więcej
Chyba wpadłam w trans i teraz piekę serniki by nabrać wprawy przed świętami Wielkiej Nocy :D. Może tak, a może nie, może po prostu lubię piec. No, nie ważne, ważne jest to że staram się ulepszać moje
Zobacz więcej
Dzień dobry! Przed Wami klasyczny sernik wiedeński. Bez spodu, z czekoladową polewą na wierzchu i mnóstwem rodzynek w środku. Sam sernik nie jest bardzo słodki, rodzynki tę słodycz nieco wypełniają,
Zobacz więcej
Uwielbiam serniki, podobnie jak cała moja rodzina. U nas święta bez sernika to nie święta :) Sernik wiedeński to klasyka gatunku – pyszne, wilgotne ciasto z samego sera, bez kruchych czy tez innych
Zobacz więcej
Klasyczny, piękny sernik z czekoladą na górze. Trochę jak z cukierni. Gęsty, zwarty i ładnie się kroi. Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia, jak wiele to ciasto ma wspólnego z Wiedniem (nie to
Zobacz więcej
Jejku, jak dawno mnie nie było O.O Nie dobrze, ale dziś przygotowywałam z tatusiem serniczek wiedeński. Jest pyszny i naprawdę szybko się robi. Warto poświęcić troszkę czasu, żeby go przygotować.
Zobacz więcej
Serniki przyrządza się na tysiące sposobów, jednak klasyczny sernik wiedeński nie ma sobie równych, przynajmniej dla mnie. Przepis, który przedstawiam, jest wielokrotnie sprawdzony. Wychodzi pyszne
Zobacz więcej
Klasyczny, bez zbędnych dodatków, czasami właśnie taki jest najlepszy. Źródło: sernik wiedeński Składniki na spód: - 2 szklanki mąki pszennej - 4 płaskie łyżki cukru pudru - 1 jajko - 1 łyżeczka
Zobacz więcej
Bardzo lubię sięgać po zeszyt mojej mamy i odkrywać kolejne tradycyjne i sprawdzone przepisy. Sernik wiedeński to klasyk. U mnie w domu do masy serowej dodaje się masło oraz kaszę manną. Co dziwne:
Zobacz więcej
Tradycyjny polski sernik pochodzi z krajów niemieckojęzycznych – stąd często używana nazwa “sernik wiedeński”. Przepis zakłada użycie mielonego twarogu i dużej ilości bakalii: koniecznie rodzynek,
Zobacz więcej
Ten sernik upiekłam jadąc z wizytą do rodziny i jako, że część gospodarzy jest na diecie bezglutenowej, ciasto musiało spełnić wymóg nie posiadania glutenu w składzie. Dlatego zdecydowałam się na
Zobacz więcej
Serniki u mnie na blogu pojawiają siędośćczęsto , a mimo to nie było jeszcze na nim zwykłego , klasycznegowiedeńskiego. Puszysty , a zarazem kremowy ser … mięciutki , wręcz rozpływający się w ustach.
Zobacz więcej
Sernik płaski jak stół?! To jest możliwe! Wystarczy zastosować się do kilku podstawowych zasad. Ten klasyczny sernik bez spodu (zwany również wiedeńskim)minimalnie rośnie w trakcie pieczenia, a
Zobacz więcej
Składniki Czas przygotowania: 15 min Czas gotowania: 1 godz Poziom trudności: łatwe 1kg sera śmietankowego8 jajek250g margaryny lub masła300g cukru pudru50g kaszy manny1 cukier waniliowy100ml słodkiej
Zobacz więcej
Sernik wiedeński z polewą czekoladową. Delikatny i puszysty, pięknie się prezentuje i idealnie kroi. Bez spodu, za to z polewą czekoladową. Można dodać rodzynki, jeśli lubicie. Sernik jest pieczony
Zobacz więcej
Dzisiaj postanowiłam upiec sernik, który zaproponowała mi moja mama, ponieważ często jadała go w dzieciństwie... A oto przepis, na jakże prosty w wykonaniu,sernik wiedeński: Składniki: 1 kg twarogu
Zobacz więcej
Kocham serniki To moje ulubione ciasta i zawsze się cieszę jak mogę wypróbować kolejny przepis… Ten przepis na sernik wiedeński czyli sernik bez spodu nawinął mi się w ręce, jak byłam z wizytą u
Zobacz więcej
Lubicie sernik? My uwielbiamy sernik, najbardziej Sernik wiedeński. Ten sernik to jeden z tych wypieków, który kojarzy się z czymś bardzo ekskluzywnym, wg mnie tradycyjny sernik wiedeński to król
Zobacz więcej