W pierwszy weekend sierpnia w restauracji Złoty Lin w Serocku, odbyły się warsztaty kulinarne Przyjaciół Winiary. Po raz pierwszy uczestniczyłam w warsztatach z noclegiem, co okazało się ciekawą
Zobacz więcej
Ostatnio miałam weekend na wodzie razem z KatalogMarzen.pl i ich programem Chcę To Przeżyć, który zachęca, żeby spełniać swoje marzenia. Jeśli nie wiemy na co mamy ochotę, możemy wybrać jakąś ciekawą
Zobacz więcej
W czwartek 1 sierpnia po raz kolejny odwiedziłam stolicę. Do Warszawy dojechałam Polskim Busem, co prawda kilka godzin przed czasem, jednak spacer po butikach z wyprzedażami w Złotych Tarasach
Zobacz więcej
W sobotę 7 lutego 2015 roku blogerzy kulinarni z różnych zakątków Polski zjechali do Cook Up Studio – Fort Mokotów na warsztaty kulinarne z FRoSTA „Ryby i owoce morza”. Dzięki uprzejmości Pani Eweliny
Zobacz więcej
Gala Gault&Millau i premiera Żółtego Przewodnika na 2018 rok - nagrodzeni szefowie i szefowe kuchni! - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama
Zobacz więcej
Przyjaciele Winiary to projekt dla blogerów. Po raz kolejny mam zaszczyt w nim uczestniczyć. Przyjacielem marki byłam już zanim bloga zaczęłam pisać. Nie ukrywałam też nigdy, że to dzięki spotkaniom w
Zobacz więcej
Lubicie pumpkin spice latte? To idealna kawa na tą porę roku, która pachnie dynią i piernikiem. Jej bardziej wieczorową wersją jest grzane piwo dyniowe. Wpadłam na ten pomysł w czasie niedawnej
Zobacz więcej
Majówka kojarzy się z grillem na tarasie i pustkami w mieście. A co z tymi, którzy zostali w mieście? Też się da, ba, można ją było spędzić bardzo fajnie. Kto dzielił nasz los i nigdzie nie wyjechał?
Zobacz więcej
No i stało się! Przyszła do nas jesień! Czy Was też te upały tak wykończyły? Nie chcę być kolejną osobą, która narzeka gdy jest zimno a potem gdy gorąco. Ja bardzo lubię gdy temperatura za oknem
Zobacz więcej
Zioła to nieodłączny element mojej kuchni. Szałwię, tymianek, rozmaryn, bazylię zawsze mam pod ręką. Niezwykle się ucieszyłam na zaproszenie na sobotni obiad degustacyjny i zwiedzanie hodowli ziół pod
Zobacz więcej
Prosta, szybka, a przy tym dość efektowna, tarta na cieście francuskim. Wystarczy kilka składników, chwila wolnego i pozostaje czysta przyjemność jedzenia. A pyszna jest okrutnie! Szczególnie podana
Zobacz więcej
Kuchnianawzgorzu.pl - zapraszam Przyjaciele Winiary to program w którym uczestniczę już trzeci rok ( jak ten czas leci ). Tym razem zostaliśmy zaproszeni do hotelu Złoty Lin koło Serocka. Przy okazji
Zobacz więcej
4 karczochy, 2 cytryny, 2 ząbki czosnku w łupinie, 2 szalotki w łupinie, 2 listki laurowe, ziele angielskie, 2 gałązki rozmarynu, 4 pomidorki koktajlowe, 0,5 łyżki soli morskiej, 200ml oleju z pestek
Zobacz więcej
Poczuj smak wolności. Zapamiętajcie to hasło!:) Ostatni weekend spędziłam razem z Mamą w Serocku, w hotelu Narvill, do którego dostałam zaproszenie od marki Nestea. Ucieszyłam się tym bardziej, gdy
Zobacz więcej
Dwa tygodnie temu byłem na Bezglutenowych Warsztatach Kulinarnych. W końcu mam trochę czasu, by je opisać :) Odbyły się w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Serocku.Organizowane były przez :
Zobacz więcej
Deser, który przygotowywałam w ramach warsztatów kulinarnych organizowanych przez Frosta, pod czujnym okiem Witka Iwańskiego, szefa kuchni restauracji Narvil Aruana w Serocku. To lekki deser i szybki
Zobacz więcej
Bardzo lubię jednodniowe wycieczki. Mieszkam w Warszawie i często wsiadam w pociąg, żeby spędzić miło sobotę czy niedzielę, Warunek jest jeden – musi być tam dobre miejsce na obiad, bo wtedy wyprawa
Zobacz więcej
Food& Friends - Polska edycja najbardziej prestiżowego w Skandynawii magazynu kulinarno-lifestyle'owego Mat & Vänner. Co 2 miesiące na ponad 160 stronach przedstawiane są najlepsze europejskie
Zobacz więcej
100% naturalnego smaku! W 2011 roku Frosta wprowadziła taką politykę i jako pierwsza firma w Polsce usunęła ze składu wszystkich swoich produktów: barwniki, aromaty, wzmacniacze smaku, a także
Zobacz więcej