serocka

ZOBACZ TAKŻE:

W pierwszy weekend sierpnia w restauracji Złoty Lin w Serocku, odbyły się warsztaty kulinarne Przyjaciół Winiary. Po raz pierwszy uczestniczyłam w warsztatach z noclegiem, co okazało się ciekawą Zobacz więcej
stoły świeże polskie zioła. Autorem potraw z ziołami był Witek Iwański, który wraz z zespołem wyczarował na naszych oczach wspaniałe dania. Witek jest szefem kuchni restauracji Aruana w hotelu Narvil Zobacz więcej
Lubicie pumpkin spice latte? To idealna kawa na tą porę roku, która pachnie dynią i piernikiem. Jej bardziej wieczorową wersją jest grzane piwo dyniowe. Wpadłam na ten pomysł w czasie niedawnej Zobacz więcej
pan Jerzy Pasikowski zrobił pokaz jak zrobić ” Pierś z gęsi po tulusku ” oraz ” Kurczak Waterzooi”. Oby dwa danie potem dostaliśmy do spróbowania – przepyszne! ( trzeba będzie zrobić w domu ) . Potem Zobacz więcej
Deser, który przygotowywałam w ramach warsztatów kulinarnych organizowanych przez Frosta, pod czujnym okiem Witka Iwańskiego, szefa kuchni restauracji Narvil Aruana w Serocku. To lekki deser i szybki Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Karczochy marynowane

Karczochy marynowane 148

0
Aruana w Hotelu Navil w Serocku, laureat Prix au Chef de L’Avenir, nagrody przyznawanej przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Warsztaty odbyły się w Studio kulinarnym Smolna 8. Zobacz więcej
i idealne zrównoważony sposób dobierać składniki! I nie mogę się doczekać, kiedy będę miała okazję zajrzeć do Serocka, gdzie Pan Witek szefuje w kuchni. Pieczona polędwica z dorsza z kompozycją Zobacz więcej
mleka 30g roztopionego masła 2 jajka szczypta soli Oddzieliłam białka od żółtek i ubiłam na sztywną pianę. Następniewszystkie pozostałe składniki zmiksowałam, odstawiłam na 10 min a na samym końcu Zobacz więcej
pees91
pees91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity kąsek
Poczuj smak wolności!

Poczuj smak wolności! 88

0
ich podania są na najwyższym, światowym poziomie. Było pysznie! Zajadaliśmy się zupą z raków, turbota gotowanego w maśle z zielonym risotto a na deser były lody z palonego masła <3 Absolutna uczta Zobacz więcej
Food & Friends obchodził 4 urodziny, na które zaprosił do Hotelu Narvil. Skoro magazyn „o jedzeniu” to główną atrakcją imprezy było menu, które skomponowali Anton Bjuhr z Gastrologik oraz Witek Zobacz więcej
Dwa tygodnie temu byłem na Bezglutenowych Warsztatach Kulinarnych. W końcu mam trochę czasu, by je opisać :) Odbyły się w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Serocku.Organizowane były przez : Zobacz więcej
100% naturalnego smaku! W 2011 roku Frosta wprowadziła taką politykę i jako pierwsza firma w Polsce usunęła ze składu wszystkich swoich produktów: barwniki, aromaty, wzmacniacze smaku, a także Zobacz więcej
,białą mocną nicią, którą przywiązuje się do ucha garnka. Mogliśmy skosztować też przepysznych, przygotowanychprzez Pana Jerzego Pasikowskiego dań z kurczaka i gęsi: Waterzol (waterooi) z kurczaka, Zobacz więcej
. Podróż tramwajem wodnym po Wiśle Do Serocka tym razem nie zdążyliśmy, za to udało nam się dostać na tramwaj wodny, wypływający na 1,5-godzinny rejs po Wiśle z Czerniakowa. Rejsy (organizowane przez Zobacz więcej
W sobotę 7 lutego 2015 roku blogerzy kulinarni z różnych zakątków Polski zjechali do Cook Up Studio – Fort Mokotów na warsztaty kulinarne z FRoSTA „Ryby i owoce morza”. Dzięki uprzejmości Pani Eweliny Zobacz więcej
,szefa kuchni restauracji Aruana w Serocku, mających miejsce w studio Cook Up - Fort Mokotów. Co prawda temat przewodni brzmiał "Ryby i owoce morza", ale oczywiście nie mogło zabraknąć deserów :) A Zobacz więcej
lenistwie. Podróż tramwajem wodnym po Wiśle Do Serocka tym razem nie zdążyliśmy, za to udało nam się dostać na tramwaj wodny, wypływający na 1,5-godzinny rejs po Wiśle z Czerniakowa. Rejsy Zobacz więcej
. Grodzisk Mazowiecki i Babie lato W Grodzisku najbardziej podobało mi się prowadzone przez pasjonatów muzeum Elektrycznej Kolei Dojazdowej. Całkiem przyzwoicie można zjeść w Babim Lecie w budynku Zobacz więcej
się składniki tj. udka z kurczaka, pory, seler naciowy, białe wino Chardonnay, śmietana 36 % oraz żółtka, które świetnie znajdują zastosowanie do zagęszczania. Potrawa została podana z makaronem. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: