siedemdziesiątych

Święta już za pasem i pewnie wszyscy krzątacie się po kuchniach, przygotowując świąteczne pyszności. Ale na pewno znaczna część z Was czuje się ciężko na sam widok takich ilości jedzenia i zastanawia Zobacz więcej
Resztki mieszanki sałat patrzyły na mnie błagalnym okiem już od kilku dni...a ja ostatnio jakoś nie miałam smaku na zielone...ale dziś rano wstałam i po oględzinach zawartości lodówki zabrałam się do Zobacz więcej
Dawno temu obiecywałam Wam, że zrobię paprykę faszerowaną nadzieniem, które zostało mi po sylwestrowych pomidorkach. No i wreszcie zrobiłam. Dodałam do farszu około 20 dkg boczku parzonego pokrojonego Zobacz więcej
Ostatnio mam straszną ochotę na owoce. Kilka dni temu proponowałam Wam oczyszczające smoothies, które od tamtej pory piję raz dziennie. Dziś mam dla Was kolejną lekką owocową propozycję. Z owoców, Zobacz więcej
Mam dziś dla Was coś w sam raz na leniwy weekendowy poranek. Przypuszczam, że wielu z Was oglądając w dzieciństwie amerykański film, marzyła o tym, żeby zjeść te puszyste placuszki polane złocistym Zobacz więcej
Jest na Ziemi kilka takich miejsc, gdzie czuję się tak dobrze, że tylko szukam pretekstu, by znów się w nich znaleźć. Są to całe państwa, ich regiony, miasta, miasteczka i wsie, gdzie wrony Zobacz więcej
Dzisiejszą propozycję wypadałoby bardziej nazwać pomysłem niż przepisem. Więc powiedzmy, że mam dla Was pomysł na fajną ciepłą przekąskę, która idealnie sprawdzi się na niedużej domówce, albo jako Zobacz więcej
Przepis ten powstał w windzie, między parterem a 4-tym piętrem, kiedy wracałam strasznie głodna do domu. Czasu na jedzenie miałam nie za dużo, bo obowiązki czekały, a w lodówce nic gotowego do Zobacz więcej
Będzie troszkę bardziej tradycyjnie, niż zwykle...ale jedno pozostaje niezmienne: robi się szybciutko! Jak zwykle wpadłam do domu w okienku (5-godzinnym z resztą...) i oczywiście straszliwi byłam Zobacz więcej
zadecydowała o przydatności do pieczenia, czy smażenia. Zawiera ukwaszone mleko, witaminy A, D3 oraz naturalną witaminę E. Dzięki produktowi, którego recepturę opracowano w latach siedemdziesiątych, Zobacz więcej
Anya K
Anya K Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Inspiracje z Północy
Zupa jabłkowa

Zupa jabłkowa 924

2
Przepis ten znalazłam w angielskiej książce kucharskiej z lat siedemdziesiątych “ Cookery in colour. A picture encyclopedia for every occasion” autorstwa Marguerite Patten. Proste danie na przykład na Zobacz więcej
wracaj
wracaj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Spotkajmy się w kuchni!
Kuchnie

Kuchnie 52

0
podoba mi się okrągły stół - moje kuchenno-jadalniane marzenie i ceramiczny zlew. Kuchnia Rosemary z Dziecka Rosemary Chyba najbardziej podoba mi się to, że jest bardzo jasna i słoneczna, mimo Zobacz więcej
koniec tych lat60 i początek siedemdziesiątych,gdzie za panowania Gierka czasy nastały bardziej znośne a w sklepach można było kupić już nawet czekoladę.Tak więc myślę ,że mizeria łączy wszystkie Zobacz więcej
Kebab w tej formie można było zjeść w Sopocie już w latach siedemdziesiątych. Na długo przed tym, kiedy na co drugiej ulicy pojawiły się budki z Doner Kebab. Obecnie chyba większości kebab kojarzy się Zobacz więcej
Muffinki koniakówkowe Muffinki koniakówkowe, czyli stary przepis w nowej odsłonie. Pierwowzór przepisu - KONIAKÓWKA pochodzi z jakiegoś poradnika dla kobiet z lat siedemdziesiątych. "Odkryła" go mama Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Koniakówka

Koniakówka 137

0
przepis pochodzi z magazynu dla kobiet z lat siedemdziesiątych.Teraz już wiem od margot11, że to pismo to "Magazyn Rodzinny", a autorką jest Barbara Adamczewska. Składniki: 250 g masła 2 szklanki Zobacz więcej
Pączki jadam raz do roku i tylko te usmażone w domu. Do tej pory zawsze robiłam z TEGO przepisu, ale nadeszła pora poeksperymentować. W książce kucharskiej z lat siedemdziesiątych znalazłam przepis, Zobacz więcej
. Z zewnątrz budynek wygląda jakby zatrzymał się w latach siedemdziesiątych. Nawet neon nad wejściem przypomina tamte lata. "Albatros" reklamuje się jako najstarsza restauracja w Augustowie jednak w Zobacz więcej
pasztecikach nie występują żadne zamienniki surowców naturalnych. Tajemnica receptury kryje się w odpowiednich proporcjach i odpowiednim sposobie ich mieszania, które kultywowane są od samego Zobacz więcej
scenarzystów ważna informacja od lat siedemdziesiątych nic tu się nie zmieniło. Nie wymagana jest żadna dodatkowa stylizacja. Mamy szatnię ze zwykłymi kluczykami na kolorowych gumkach – inne dla Zobacz więcej