siedemdziesiątych

{{headerMessage}}
Święta już za pasem i pewnie wszyscy krzątacie się po kuchniach, przygotowując świąteczne pyszności. Ale na pewno znaczna część z Was czuje się ciężko na sam widok takich ilości jedzenia i zastanawia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Resztki mieszanki sałat patrzyły na mnie błagalnym okiem już od kilku dni...a ja ostatnio jakoś nie miałam smaku na zielone...ale dziś rano wstałam i po oględzinach zawartości lodówki zabrałam się do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno temu obiecywałam Wam, że zrobię paprykę faszerowaną nadzieniem, które zostało mi po sylwestrowych pomidorkach. No i wreszcie zrobiłam. Dodałam do farszu około 20 dkg boczku parzonego pokrojonego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio mam straszną ochotę na owoce. Kilka dni temu proponowałam Wam oczyszczające smoothies, które od tamtej pory piję raz dziennie. Dziś mam dla Was kolejną lekką owocową propozycję. Z owoców, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mam dziś dla Was coś w sam raz na leniwy weekendowy poranek. Przypuszczam, że wielu z Was oglądając w dzieciństwie amerykański film, marzyła o tym, żeby zjeść te puszyste placuszki polane złocistym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
upieczonego francuskiego smakołyku. Najciekawsze jest to, że lokal został otwarty po raz pierwszy właśnie dzisiaj, więc to chyba nie przypadek sprawił, że przekroczyłam jego pachnące progi. Klimat Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiejszą propozycję wypadałoby bardziej nazwać pomysłem niż przepisem. Więc powiedzmy, że mam dla Was pomysł na fajną ciepłą przekąskę, która idealnie sprawdzi się na niedużej domówce, albo jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis ten powstał w windzie, między parterem a 4-tym piętrem, kiedy wracałam strasznie głodna do domu. Czasu na jedzenie miałam nie za dużo, bo obowiązki czekały, a w lodówce nic gotowego do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Będzie troszkę bardziej tradycyjnie, niż zwykle...ale jedno pozostaje niezmienne: robi się szybciutko! Jak zwykle wpadłam do domu w okienku (5-godzinnym z resztą...) i oczywiście straszliwi byłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zadecydowała o przydatności do pieczenia, czy smażenia. Zawiera ukwaszone mleko, witaminy A, D3 oraz naturalną witaminę E. Dzięki produktowi, którego recepturę opracowano w latach siedemdziesiątych, Zobacz więcej
Anya K
Anya K Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Inspiracje z Północy
Zupa jabłkowa

Zupa jabłkowa 980

2
{{headerMessage}}
nie użyłam. Zupa jabłkowa 25g masła czubata łyżka mąki l mleka 1 kg jabłek, obranych, pokrojonych w niezbyt dużą kostkę cukier sok z cytryny (opcjonalnie l cydru) Rozpuść masło, dodaj łyżkę mąki i Zobacz więcej
wracaj
wracaj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Spotkajmy się w kuchni!
Kuchnie

Kuchnie 57

0
{{headerMessage}}
podoba mi się okrągły stół - moje kuchenno-jadalniane marzenie i ceramiczny zlew. Kuchnia Rosemary z Dziecka Rosemary Chyba najbardziej podoba mi się to, że jest bardzo jasna i słoneczna, mimo Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Hot dogi

Hot dogi 24

1
{{headerMessage}}
roku. Od kwietnia 1981 roku na kartki sprzedawane były również przetwory mięsne. Hot dogi te, różniły się od tych z lat siedemdziesiątych. Bułka do hot dogów, była dużo gorszej jakości od wcześniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
koniec tych lat60 i początek siedemdziesiątych,gdzie za panowania Gierka czasy nastały bardziej znośne a w sklepach można było kupić już nawet czekoladę.Tak więc myślę ,że mizeria łączy wszystkie Zobacz więcej
Michał
Michał Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Radość gotowania
Kebab na patyku po jemeńsku

Kebab na patyku po jemeńsku 989

0
{{headerMessage}}
Kebab w tej formie można było zjeść w Sopocie już w latach siedemdziesiątych. Na długo przed tym, kiedy na co drugiej ulicy pojawiły się budki z Doner Kebab. Obecnie chyba większości kebab kojarzy się Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Muffinki koniakówkowe

Muffinki koniakówkowe 41

0
{{headerMessage}}
Muffinki koniakówkowe Muffinki koniakówkowe, czyli stary przepis w nowej odsłonie. Pierwowzór przepisu - KONIAKÓWKA pochodzi z jakiegoś poradnika dla kobiet z lat siedemdziesiątych. "Odkryła" go mama Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Koniakówka

Koniakówka 139

0
{{headerMessage}}
przepis pochodzi z magazynu dla kobiet z lat siedemdziesiątych.Teraz już wiem od margot11, że to pismo to "Magazyn Rodzinny", a autorką jest Barbara Adamczewska. Składniki: 250 g masła 2 szklanki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pączki jadam raz do roku i tylko te usmażone w domu. Do tej pory zawsze robiłam z TEGO przepisu, ale nadeszła pora poeksperymentować. W książce kucharskiej z lat siedemdziesiątych znalazłam przepis, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Pasztecik szczeciński, to niepowtarzalny i wręcz kultowy fast-food, wywodzący się ze Szczecina, rodzinnego miasta Agnieszki. Dziś przypada 45-ta rocznica otworzenia pierwszego punktu Zobacz więcej