sieja

Local Foodie
Local Foodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Local Foodie
Sałatka z wędzoną sieją

Sałatka z wędzoną sieją 82

Zawsze uważałam, że dobrzy sąsiedzi są na wagę złota – i ta teoria się sprawdza! Moja serdeczna sąsiadka Iwona z Kuchni Starowiejskiej Gospodyni po swoich wakacjach obdarowała nas wędzoną sieją prosto Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Sieja wędzona

Sieja wędzona 455

Sieja wędzona Składniki: - sieja, - sól kamienna 50g/litr Ryby wypatroszyć, nie skrobać, włożyć do zalewy (1 do 1,5 litr zalewy na kg ryby) na 24h w lodówce temp. ok 6 stopni. Następnie wyjąć, Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Sieja wędzona

Sieja wędzona 201

Sieja wędzona Składniki: - sieja, - sól kamienna 50g/litr Ryby wypatroszyć, nie skrobać, włożyć do zalewy (1 do 1,5 litr zalewy na kg ryby) na 24h w lodówce temp. ok 6 stopni. Następnie wyjąć, Zobacz więcej
shootandfood
shootandfood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
shoot&food
SAŁATA Z WĘDZONĄ SIEJĄ

SAŁATA Z WĘDZONĄ SIEJĄ 101

Post SAŁATA Z WĘDZONĄ SIEJĄ pojawił się poraz pierwszy w Fotografia w kuchni, kuchnia w fotografii. Zobacz więcej
Kilka dni temu, dokładnie 5 marca, wysiałam do doniczek część nasion ze swej ziołowej kolekcji. Przyznaję, że uzależniłam się od kupowania nasionek :P Nigdy nie wysiewam wszystkiego, co mam - niech Zobacz więcej
Magda Mirabelles
Magda Mirabelles Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
les mirabelles
Sieję poplon

Sieję poplon 90

Jest czas i jest pogoda- można spędzać całe dnie w ogrodzie, doprowadzać go do jako takiej formy i relaksować się. Oto krótkie podsumowanie pracowitego, ale wyczilowanego weekendu. Najważniejsza Zobacz więcej
Sałatka jest jedną z najprostszych i najbardziej efektywnych dań. Zawsze się sprawdza, zawsze pasuje na stole…kwestia dobory składników. Będąc szczęśliwą posiadaczką wędzonej siei zrobiłam taką oto Zobacz więcej
Jak chyba wszyscy weganie cieszymy się jak dzieci, gdy w miejskich dżunglach powstają nowe miejsca, w których można zjeść coś wegańskiego. Do dziś wspominamy nasz jednodniowy wypad do Wrocławia, który Zobacz więcej
Królowa jesieni, zimy i wczesnej wiosny – wspaniały probiotyk. Warto włączyć ją do menu, najlepiej oczywiście jeśli jest zrobiona w domu. Teraz jest dobry czas na jej przygotowanie. W większych Zobacz więcej
ullinek
ullinek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qchnia Uli
Penne z pesto i wędzoną sieją

Penne z pesto i wędzoną sieją 78

Wygląda wspaniale, musi być jeszcze lepsze ;) Zobacz więcej
Witaminy bez konserwantów i aromat świeżych ziół są zawsze mile widziane w każdej kuchni. Małe roślinki w intensywnych kolorach mogą tchnąć ducha świeżości w prozaiczne dania i zabić te wytworne, Zobacz więcej
Dawniej fermentowano żywność, żeby ją utrwalić i przechować na później, dzisiaj gdy mamy lodówki, fermentujemy żywność, ze względu na smak i pro zdrowotne właściwości. Bo o tym, że kiszonki (bo o nich Zobacz więcej
Wyjaśniam źródło problemu, dając ci możliwość samodzielnego sprawdzenia, czy także i twoje dziecko będzie niejadkiem Kadr z programu „Mali Giganci” / tvn.pl Czy to nie dziwne, że w epoce obfitości, Zobacz więcej
Zaglądałam do Niej zanim sama zaczęłam pisać bloga... Ponad tydzień temu Ją poznałam osobiście ;))) A dwa dni temu zrobiłam swoje pierwsze trufle zainspirowana Jej przepisem, które wyszły tak dobre, Zobacz więcej
Gdy byłam mała moja Mama często robiła kisiel. Taki domowy deser, z dawnych czasów, gdy jeszcze cukru jedliśmy mało z umiarem Na podwieczorek pojawiał się też budyń i czasem galaretka. A babcia robiła Zobacz więcej
Jak poradzić sobie z niejadkiem? To temat rzeka, najlepiej nie zmuszać i pozwolić na to, aby maluch sam zainteresował się tym co ma na talerzu. Jedzenie, które posiada ciekawy wygląd oraz ma miłe dla Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Pâté z gęsiej wątróbki

Pâté z gęsiej wątróbki 118

Pâté to inaczej pasztet, pyszny, kremowy wprost z Francji. Tym razem zrobiłam go z gęsiej wątróbki według pomysłu Ewy Wachowicz. Robi się go bardzo szybko i tylko trzeba odczekać czas pieczenia i Zobacz więcej
Barbarella
Barbarella Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Barbarella
Z nadzieją na nowy rok

Z nadzieją na nowy rok 21

Dawno mnie tutaj nie było. Trochę dziwnie pisać po takiej dłuższej nieobecności, ale nie chciałam żegnać tego 2016 roku bez słowa tutaj. Nie wiem czy ktoś jeszcze zagląda do moich skromnych progów, Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Ropa vieja

Ropa vieja 420

Ropa vieja to potrawa wywodząca się z kuchni Wysp Kanaryjskich, ale popularna jest również w Meksyku, na Kubie i Dominikanie, oczywiście z pewnymi różnicami. Bez względu jednak na kraj, w którym jest Zobacz więcej