sitarze

Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Maślak sitarz

Maślak sitarz 3032

Maślak sitarz Suillus bovinus - gatunek grzybów jadalnych, ale z powodu łykowatego miąższu niezbyt chętnie zbierany. Gatunek dopuszczony w Polsce do obrotu handlowego i przetwórstwa chociaż nie Zobacz więcej
Może nie sa takie aromatyczne jak prawdziwe maślaki,ale i tak smakowały wybornie :-) 700g kapeluszy sitarzy (średnich) 1 mała cebula 200g kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka margaryny sól,świeżo mielony Zobacz więcej
Do kulebiaka przymierzałam się już od dawna. Toteż kiedy zobaczyłam u Rafała na blogu Old White Tablekulebiaka jak się patrzy, wiedziałam, że czas na najwyższy zabrać się za niego. Nie tylko jest Zobacz więcej
Krzysiek Sokalla
Krzysiek Sokalla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Człowiek z łyżką
Sandacz w zatarze

Sandacz w zatarze 162

Sandacz w zatarze czyli bliskowschodnie podejście do jednej z najlepszych ryb pływających sobie po polskich wodach. Do tego ziemniaczki hasselback, pieczone warzywa i historyjka o rybnych Zobacz więcej
bydgoskitalerzyk
bydgoskitalerzyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bydgoski Talerzyk
Pizza i Gitara

Pizza i Gitara 13

Halo, halo jesteśmy! Właśnie ogarnęliśmy, że nas tu prawie miesiąc nie było, ale dzielnie działaliśmy na fejsbuku i instagramie. Ale wracamy i mamy dla Was recenzje knajpki Pizza i Gitara. Wpadliśmy Zobacz więcej
Na nowy rok obiecałam sobie, że przełamię lub chociaż spróbuję przełamać swoją niechęć do czytania poradników. Tego typu książki nigdy nie szły mi łatwo. Najlepiej czyta mi się pozycje, w których Zobacz więcej
"Carol" jest idealną książką na ten ostatni przedświąteczny tydzień, bo właśnie w takim mniej więcej czasie zawiązuje się też fabuła powieści. Niekoniecznie jednak może wprowadzić w ten Zobacz więcej
Dziko rosnące drzewa sosny Składniki : 10 kropli naturalnego olejku sosnowego 1/2 szklanki wrzącej wody Sposób wykonania : Do niewielkiej, szerokiej miski ( około 25-30 cm średnicy ) wlej gorącą wodę Zobacz więcej
"Czerwień jarzębin" Katarzyny Michalak to już chyba piąta książka tej autorki, którą udało mi się przeczytać. Kolejna dobra książka :) To druga książka z leśnej trylogii, opowiada o trzech braciach i Zobacz więcej
Do napisania tego wpisu zainspirował mnie post Ziołowego Zakątka, a raczej zamieszczony w nim ranking diet i szczegółowy raport na ten temat. Dziękuję w tym miejscu autorce, bo nie wiem czy sama Zobacz więcej
Z zaskoczenia Jest czwartek wieczór gdy na ekranie telefonu rozpoznaje znany mi numer. Nie dziwi mnie, że dzwoni, ostatnio bowiem dużo rozmawiamy, bardziej intryguje mnie pora. Chwytam telefon i Zobacz więcej
Pieczone cukinie, czyli psita kolothitakia (ψητά κολοκυθάκια) to typowo sezonowe danie. Świeże cukinie wypełnione warzywnym farszem i przykryte poduszeczką z serowego sosu, to aromatyczne, smaczne i Zobacz więcej
Ja na wyjazd wybrałam drugi dzień Jarmarku. Niestety już od rana tego pożałowałam ponieważ po pięknej, słonecznej i upalnej sobocie, w niedziele pojawiły się burze i deszcz. Na szczęście po południu Zobacz więcej
Wielkimi krokami zbliża się od nas lato i pewnie większość z nas (ja na pewno) myśli o tym, aby zrzucić kilka zbędnych kilogramów po zimowaniu W moje ręce trafiła właśnie książka „Japonki nie tyją i Zobacz więcej
Pytacie jakie książki czytam i co polecam, dlatego zdecydowałam, że zacznę również pisać o książkach o tematyce wegańskiej które można kupić w Polsce. Dostałam ostatnio od redakcji magazynu „Slowly Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Dostałam oryginalną mieszankę przypraw za’atar. Znajomi przywieźli ją z Palestyny. Cieszy mnie, że wybrali właśnie taką pamiątkę – Robert, Iwona … Przeczytaj Zobacz więcej
Barbra66
Barbra66 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
przepisownia Barbry
wiosna z korytarzem drzew

wiosna z korytarzem drzew 28

DrOgA......z korytarzem drzew -znak rozpoznawalny dla tych,którzy jadą po raz pierwszy,i nie tylko, pięknie się tu wjeżdża,szczególnie wiosną.....właśnie o tej porze,kiedy zadbane pola czakają na Zobacz więcej
Jeśli w piątkowy wieczór zamiast wyjścia „na miasto”, wybierasz gotowanie, wiedz, że się starzejesz. Jeśli nagle zainteresowałeś się „Działkowcem” – pismem, które twoi dziadkowie prenumerują od Zobacz więcej
Kilka miesięcy temu, mój kolega powiedział, że przejdzie na weganizm, jak przygotuje mu wegańską wersję tatara. Podchodziłem do tego przepisu jak do przysłowiowego jeża. Zrobiłem pastę i choć nie Zobacz więcej