Przepis na sitki

Powiązane przepisy:

Fot. Krzysztof Jaracz Gdy w naszej kuchni nie mamy pod ręką sitka lub gazy, a chcemy przecedzić np. sok lub inny płyn, możemy do tego celu użyć czystych, nie dziurawych rajstop lub pończoch. Zakładamy Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Salceson domowy

Salceson domowy 11215

Salceson domowy Składniki: - maski i mięso z głów wieprzowych - tłuszcz drobny - wątroba wieprzowa lub cielęca - skórki wieprzowe - serce, nerki - uszy - golonka - ozorek - krew świeża lub suszona - Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwego z dzika Składniki: - okrawki mięsa z dzika (młodego) 50% - łopatka wieprzowa z tłuszczem 25%, - ścięgniste z wieprzowiny 25%, - majeranek 0,5g/kg, - pieprz 1,5g/kg, - peklosól Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Kleik ryżowy – jadalny

Kleik ryżowy – jadalny 4882

Kleik ryżowy – jadalny Cóż bywa, jak się je jedzenie przetworzone a nie domowe….i potem człowiek cierpi. Oj bardzo cierpi. Dlatego wtedy zaczyna szukać przepisów super dietetycznych, ba nawet Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Metka wieprzowa

Metka wieprzowa 5177

Ryba zapiekana w cieście » Metka wieprzowa Metka wieprzowa Składniki: - mięso wieprzowe IIkl. tłuste (np boczek), - mięso wieprzowe kl. III (błony, golonka, itp.), - peklosól 20g/kg, - cukier 2g/kg, Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwska z jelenia Składniki: - mięso z jelenia bez tłuszczu jak kl. I 40%, - wieprzowina kl. II 50%, - ścięgniste z jelenia 10%, - pieprz naturalny 1,5 g/kg - jałowiec 1-2g/kg - czosnek Zobacz więcej
Kiełbasa domowa z dzika Składniki: - m. z dzika łopatki bez ścięgien + okrawki 3kg - m. ścięgniste z dzika 1kg - m. wieprzowe kl. I z szynek 1kg - słonina 0,5kg - czosnek świeży wg. uznania - pieprz Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Kiełbasa myśliwska

Kiełbasa myśliwska 3465

Kiełbasa myśliwska Składniki: - mięso wieprzowe kl I. I 2 kg - mięso wieprzowe kl. II 2,5 kg - mięso wołowe np. pręga 0,5 kg - pieprz naturalny 1,5 g/kg - jałowiec 1g/kg - czosnek świeży 1-2g/kg - Zobacz więcej
Mielonka Tyrolska z galaretką Składniki: - łopatka wieprzowa 4kg - wołowina gulaszowa 0,5kg - skórki wieprzowe 0,5kg - peklosól 18g/kg - pieprz biały 1,5g/kg - gałka muszkatołowa 0,5g/kg - czosnek 1-2 Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Kiełbasa z dzika

Kiełbasa z dzika 2843

Kiełbasa z dzika zimowa Składniki: - mięso kl. I z dzika 3kg, - mięso kl. II z dzika 6kg, - mięso kl III z dzika 1 kg, - pieprz 1g/kg, - majeranek 1g/kg, - jałowiec 1g/kg, - czosnek 2-3 ząbki na kg, Zobacz więcej
katarzyna_sar
katarzyna_sar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia na 5
Sałatka z paluszkami krabowymi

Sałatka z paluszkami krabowymi 2606

Rogaliki drożdżowe z dżemem » Sałatka z paluszkami krabowymi Przedstawiam przepis na prostą i szybką sałatkę z paluszkami krabowymi według własnego pomysłu. To pierwsza tego typu sałatka na moim blogu Zobacz więcej
Kiełbasa wiejska wieprzowa Składniki: - mięso wieprzowe kl. I 3kg - mięso wieprzowe kl. II 2kg - woda 10% - czosnek świeży 2,5-3g/kg - pieprz 2g/kg - gałka muszkatołowa lub kwiat gałki 1,5g/kg - Zobacz więcej
gruszka
gruszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
gruszka z fartuszka
pasta z zielonej soczewicy

pasta z zielonej soczewicy 2567

Pasta, pasztet bez pieczenia… nie wiedziałam jak nazwać ten mój nowy “wynalazek”. W każdym razie nadaje się świetnie do rozsmarowywania na pieczywie, a jeśli dodacie więcej oliwy z oliwek, nabierze Zobacz więcej
« Kiełbasa wojskowa z 1952r. Krakowska podsuszana wg. 16 » Kiełbasa prosta z dzika Kiełbasa prosta z dzika Składniki: - mięso z dzika (ścinki) 60% - mięso wieprzowe kl. II 30% - mięso ścięgniste z Zobacz więcej
« Kiełbasa wieprzowo-drobiowa Polędwica Spoocka - na ... » Kiszka pasztetowa – na exsport z 1978r. Kiszka pasztetowa – na exsport 1978r. Składniki: - wątroba wieprzowa 1,5kg - cielęcina 0,75kg - Zobacz więcej
mk27
mk27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MK gotuje
Podstawy: Gotowanie na parze

Podstawy: Gotowanie na parze 562

Gotowanie na parze to klasyczna metoda, którą stosuje się na całym świecie. W Polsce na parze gotujemy pyzy, w krajach azjatyckich na parze w koszyczkach bambusowych gotuje się ryby,warzywa, mięsa i Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Kabanosy drobiowe

Kabanosy drobiowe 1996

Kabanosy drobiowe z koguta Kiełbaska wykonana na podstawie przepisu na kabanosy wieprzowe. Składniki: - mięso wieprzowe kl. I 1kg, - mięso z piersi drobiowych 1kg, - mięso ścięgniste z koguta 3kg, - Zobacz więcej
Kiełbasa kanapkowa z dzika Składniki: - mięso kl. I z dzika 1,8kg - mięso kl. II z dzika 1kg - mięso kl. III z dzika 0,5kg - mięso kl. II wołowe 0,7kg - słonina wieprzowa lub z dzika 1kg - pieprz Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Makowiec bez ciasta

Makowiec bez ciasta 1627

Zupełnie inny makowiec. Nie ma w nim ani mąki, ani spodu z kruchego ciasta. Składniki: -30 dkg maku -1 szklanka cukru -6 jajek -kilka kropli aromatu migdałowego -polewa czekoladowa Mak musimy Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwska z dziczyzną Składniki: - mięso wieprzowe kl I 3,6kg -mięso z dzika kl II 5,2kg - wołowina (ścięgniste) 1,2kg - peklosól 17-20g/kg, - pieprz naturalny 1,5g/kg, - jałowiec 1g/kg, - Zobacz więcej