skład pierogi

{{headerMessage}}
, bo zrobiłam pierogi z kaszą jaglaną... Spróbujcie, bo jak wiadomo kasza jaglana ma same zalety, dużo błonnika i w porównaniu z białą mąką??? Nawet nie powinno porównywać się tych dwóch zupełnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PIEROGI ZE SZCZUPAKIEM. tekst i zdjęcia:Kasia Galczak- Ślęzak Pierogi ze szczupakiem „poznałam” w Karczmie „Stara Kuźnia” w Przykopie. Przepis jest autorstwa Marty Wąsiakowskiej. Jedynym odstępstwem Zobacz więcej
Kathy
Kathy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Magic Morning
89.

89. 79

0
{{headerMessage}}
Pełnoziarniste pierogi leniwe podane z jogurtem naturalnym z mascarpone i z hummusem (Whomus). Tym razem hummus trzech smaków: kolendra z cytryną, suszone pomidory i tradycyjny. Razem z leniwymi na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Truskawki - czerwone, soczyste i jakże słodkie owoce bez których lato się nie obejdzie. Nadają się do wszystkiego, czy to ciasto, pierogi, makaron z truskawkami, babeczki, a także zwyczajnie lecz mimo Zobacz więcej
3 CYTRYNY
3 CYTRYNY Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zbieram Liście
Calzone

Calzone 191

0
{{headerMessage}}
Składniki ciasta – 6 porcji: 20 g świeżych drożdży 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki razowej 1 szklanka ciepłego mleka 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju Nadzienie: Ser żółty, starty Salami lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) Wodę zagotowujemy z cukrem ( na litr wody - 1 łyżka soli i trochę cukru). Zalewamy pieczarki , zakręcamy słoik i pasteryzujemy ok.10min. Słoik odwracamy do góry dnem i czekamy aż ostygnie, wtedy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mielimy przez maszynkę, lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy cukier, mieszamy. Ciasto wałkujemy nakładamy po łyżeczce twarogu i układamy na nim połówkę truskawki, przykrywamy ciastem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli lubicie tradycyjne pierogi leniwe, to ta wersja z pewnością przypadnie Wam do gustu. Moja córka stwierdziła, że jest nawet smaczniejsza. Przygotowane na bazie kaszy jaglanej kluseczki są dużo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przez maszynkę, lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy cukier, mieszamy. Ciasto wałkujemy, wykrawamy z niego szklanką kółka. Na środek każdego kładziemy łyżeczkę masy twarogowej i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś znalazłam w Kaufland-ie mąkę żytnią do wypieku domowego chleba, czytałam w internecie, że z takiej mąki wychodzą lepsze placki, a ciasto na pierogi lepiej się klei od tego zrobionego ze zwykłej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
… można też ją zrobić idealnie dobierając skład do swoich upodobań. Pierogi z łososiem, kaparami i sosem chrzanowym – potencjalnie oszałamiające połączenie prosto z Kuchni na gazie Antoniego Czypraka. Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
(Bardzo) Smakowita pajda

(Bardzo) Smakowita pajda 214

0
{{headerMessage}}
roślinny? A jednak może, w 100%:) i w dodatku smakuje jak najlepszy domowy smalczyk - z chrupiącymi kawałkami prażonej cebulki (ach ten zapach!) oraz jabłka lub ziół. Oj, tych chrupiących dodatków Zobacz więcej
jantar92
jantar92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Napiecyku
Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi 295

2
{{headerMessage}}
Pierogi często robię latem, lubimy pierogi z jagodami i truskawkami. Zimą obowiązkowo lepię pierogi na Wigilię. Zawsze korzystam z tego samego przepisu, w skład którego wchodzi mąka, gorąca woda, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień i zima to czas grzybowy, jesienią zbieramy grzyby, a zimą to przecież jakie są najpopularniejsze świąteczne potrawy jak nie zupa grzybowa, kapusta z grzybami czy pierogi z grzybami. Dziś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś do południa miałam chwilę, więc wolny czas spożytkowałam na przygotowanie pierogów, mój osobisty Pan Mąż myślał że będą ruskie, lekko się zdziwił... ale i te mu posmakowały... były inne, bardziej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: sałatka RAW z buraków czerwonych pierogi z pieca z soczewicą i pieczarkami chleb gryczany ryżowe "masełko" czosnkowe papryka marynowana inaczej pasta grochowo-soczewicowa chleb żytnio-razowy chutney Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chodzi o Just Mousse spodobał mi się ich skład, absolutnie naturalny. Dla mnie ideałem byłaby jeszcze wersja bez cukru, choć i tak nie są tak słodkie jak dżemy, więc z przyjemnością zjadłam mus Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chrupiąca,smaczna i uniwersalna. Stosuję ją jako dodatek do domowego fast-food, jako posypkę do domowych bułek, do kanapek, sałatek ,jajecznicy a nawet jako "okrasa" do pierogów. Zawsze to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lub wrzucam do gotującej, osolonej wody i zjadam na bieżąco polane z cebulką. a zamrożone pierogi wrzucam do wrzącej i osolonej wody i czekam, aż wypłyną wtedy je wyjmuję i podaję same, polane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciepłą wodę zagniatamy ciasto (powinno być dość luźne). Odstawiamy je na kilka chwil, owinięte w ściereczkę. Ser mielimy przez maszynkę, lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy cukier i Zobacz więcej