skład pierogi

, bo zrobiłam pierogi z kaszą jaglaną... Spróbujcie, bo jak wiadomo kasza jaglana ma same zalety, dużo błonnika i w porównaniu z białą mąką??? Nawet nie powinno porównywać się tych dwóch zupełnie Zobacz więcej
PIEROGI ZE SZCZUPAKIEM. tekst i zdjęcia:Kasia Galczak- Ślęzak Pierogi ze szczupakiem „poznałam” w Karczmie „Stara Kuźnia” w Przykopie. Przepis jest autorstwa Marty Wąsiakowskiej. Jedynym odstępstwem Zobacz więcej
Kathy
Kathy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Magic Morning
89.

89. 71

0
Pełnoziarniste pierogi leniwe podane z jogurtem naturalnym z mascarpone i z hummusem (Whomus). Tym razem hummus trzech smaków: kolendra z cytryną, suszone pomidory i tradycyjny. Razem z leniwymi na Zobacz więcej
Truskawki - czerwone, soczyste i jakże słodkie owoce bez których lato się nie obejdzie. Nadają się do wszystkiego, czy to ciasto, pierogi, makaron z truskawkami, babeczki, a także zwyczajnie lecz mimo Zobacz więcej
3 CYTRYNY
3 CYTRYNY Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zbieram Liście
Calzone

Calzone 180

0
i ilości składników w nadzieniu to kwestia własnych preferencji) Przygotowanie: 1) drożdże rozpuścić w ciepłym mleku 2) wymieszać wszystkie sypkie składniki, dodać drożdże i oliwę 3) wyrobić ciasto i Zobacz więcej
) Wodę zagotowujemy z cukrem ( na litr wody - 1 łyżka soli i trochę cukru). Zalewamy pieczarki , zakręcamy słoik i pasteryzujemy ok.10min. Słoik odwracamy do góry dnem i czekamy aż ostygnie, wtedy Zobacz więcej
mielimy przez maszynkę, lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy cukier, mieszamy. Ciasto wałkujemy nakładamy po łyżeczce twarogu i układamy na nim połówkę truskawki, przykrywamy ciastem Zobacz więcej
Jeśli lubicie tradycyjne pierogi leniwe, to ta wersja z pewnością przypadnie Wam do gustu. Moja córka stwierdziła, że jest nawet smaczniejsza. Przygotowane na bazie kaszy jaglanej kluseczki są dużo Zobacz więcej
przez maszynkę, lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy cukier, mieszamy. Ciasto wałkujemy, wykrawamy z niego szklanką kółka. Na środek każdego kładziemy łyżeczkę masy twarogowej i Zobacz więcej
Dziś znalazłam w Kaufland-ie mąkę żytnią do wypieku domowego chleba, czytałam w internecie, że z takiej mąki wychodzą lepsze placki, a ciasto na pierogi lepiej się klei od tego zrobionego ze zwykłej Zobacz więcej
… można też ją zrobić idealnie dobierając skład do swoich upodobań. Pierogi z łososiem, kaparami i sosem chrzanowym – potencjalnie oszałamiające połączenie prosto z Kuchni na gazie Antoniego Czypraka. Zobacz więcej
roślinny? A jednak może, w 100%:) i w dodatku smakuje jak najlepszy domowy smalczyk - z chrupiącymi kawałkami prażonej cebulki (ach ten zapach!) oraz jabłka lub ziół. Oj, tych chrupiących dodatków Zobacz więcej
jantar92
jantar92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Napiecyku
Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi 260

2
Pierogi często robię latem, lubimy pierogi z jagodami i truskawkami. Zimą obowiązkowo lepię pierogi na Wigilię. Zawsze korzystam z tego samego przepisu, w skład którego wchodzi mąka, gorąca woda, Zobacz więcej
Jesień i zima to czas grzybowy, jesienią zbieramy grzyby, a zimą to przecież jakie są najpopularniejsze świąteczne potrawy jak nie zupa grzybowa, kapusta z grzybami czy pierogi z grzybami. Dziś Zobacz więcej
Dziś do południa miałam chwilę, więc wolny czas spożytkowałam na przygotowanie pierogów, mój osobisty Pan Mąż myślał że będą ruskie, lekko się zdziwił... ale i te mu posmakowały... były inne, bardziej Zobacz więcej
: sałatka RAW z buraków czerwonych pierogi z pieca z soczewicą i pieczarkami chleb gryczany ryżowe "masełko" czosnkowe papryka marynowana inaczej pasta grochowo-soczewicowa chleb żytnio-razowy chutney Zobacz więcej
Babeczki piernikowe z kremem piernikowym i musem jabłkowym :) Śniegu brak (i dobrze!), szaro i buro, ale gdy zapach piernikowych babeczek wypełnił kuchnię, wreszcie poczułam Święta. Czekam na nie w Zobacz więcej
Chrupiąca,smaczna i uniwersalna. Stosuję ją jako dodatek do domowego fast-food, jako posypkę do domowych bułek, do kanapek, sałatek ,jajecznicy a nawet jako "okrasa" do pierogów. Zawsze to Zobacz więcej
lub wrzucam do gotującej, osolonej wody i zjadam na bieżąco polane z cebulką. a zamrożone pierogi wrzucam do wrzącej i osolonej wody i czekam, aż wypłyną wtedy je wyjmuję i podaję same, polane Zobacz więcej
ciepłą wodę zagniatamy ciasto (powinno być dość luźne). Odstawiamy je na kilka chwil, owinięte w ściereczkę. Ser mielimy przez maszynkę, lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy cukier i Zobacz więcej