skóra arbuza z wieprzowiną, czyli tomasz niedowiarek je skórkę arbuza po raz pierwszy

Ten tytułowy Tomasz to ja, zupełnie niedawno odkrywam ten szokujący (przynajmniej dla mnie) fakt – skórka arbuza jest jadalna!!! Jak się dowiedziałam, to od razu zaczęłam szukać przepisów na jej Zobacz więcej
Wakacje mijają, a ja wciąż odkrywam nowe pasje. Hoduję kiełki w przezroczystej kiełkownicy przypominającej statek kosmiczny, jakby nigdy nic zrywam na działce pokrzywy, a później suszę je albo wrzucam Zobacz więcej
Cześć! Dziś nie będzie przepisu ale zamiast tego mała relacja z największego festiwalu dla twórców internetowych i influencerów w Polsce. Samo wydarzenie miało miejsce w Gdyniw Pomorskim Parku Zobacz więcej
Dzisiejsza potrawa pochodzi z wioski Siana, na wyspie Rodos. Jest to górska wioska znana z tradycyjnych produktów, z miodu i z soumy, czyli rodyjskiego alkoholu z wytłoczyn winogronowych. Poza tym Zobacz więcej
Carnitas dosłownie przetłumaczyć można jako małe kawałki mięsa. Jest to rodzaj pulled pork czyli szarpanej wieprzowiny przygotowanej na sposób meksykański. Stanowi świetny dodatek do wszelakich Zobacz więcej
Inspiracją do tego wpisu jest akcja tematyczna na portalu durszlak.pl założona przez Angelę, autorkę bloga http://angelasdelicacies.blogspot.com/. Tematem akcji co można już wywnioskować po tytule Zobacz więcej
Bifana, a właściwie bifana no pão to bardzo prosta kanapka z duszoną wieprzowiną, zatopioną w sosie na bazie pomidorów oraz wina lub mieszanki piwa i wina. W Portugalii znajdziecie ten przysmak niemal Zobacz więcej
Milu
Milu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
makeittasty.pl
Pierwszy raz z Airbnb

Pierwszy raz z Airbnb 39

Dziś kilka słów o portalu oferującym usługo noclegowe w każdym zakątku świata – Airbnb. Znajdziemy tu piękne apartamenty, kameralne lofty, a także pojedyncze pokoje. Wszystko skrojone na miarę potrzeb Zobacz więcej
niedziela, 20 maja 2012 Kochani Czytelnicy,zapraszam pod nowy adres:Ten blog zostaje otwarty i taki już będzie, ale nowe wpisy pojawiać się będą pod nowym adresem.Zapraszam! czwartek, 17 maja 2012 Zobacz więcej
Dusia
Dusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kluskowopl
Parowar po raz pierwszy ;)

Parowar po raz pierwszy ;) 3311

Przyszedł czas użyć po raz pierwszy parowaru, który mama dostała w prezencie jakieś 2 lata temu, wcześniej jakoś nie było okazji ;) może dlatego, że parowar był schowany w komórce pod schodami i nie Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Garnkofilia
AMARANTUS PO RAZ PIERWSZY

AMARANTUS PO RAZ PIERWSZY 1907

Do utrzymywania swojego organizmu w dobrej kondycji są w dzisiejszym świecie potrzebne dwa główne elementy. Zdrowe odżywianie i umiejętność radzenia sobie ze stresem. Oczywiście właśnie dlatego są one Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Toskania po raz pierwszy (i nie ostatni!)

Toskania po raz pierwszy (i nie ostatni!) 143

‚ ‚ Dopiero kilka dni temu zdałam sobie sprawę, że od tygodnia mamy już kalendarzową jesień! Jakoś zupełnie mi to umknęło, ale nie ma się co dziwić – toskańskie wojaże pochłonęły mnie bez reszty :) Zobacz więcej
Udało mi sie zakupić w moim ulubionym sklepie jarmuż i muszę się przyznać, że był to mój pierwszy raz. Trochę nie bardzo wiedziałam co mam z nim zrobić i jak się do niego zabrać. W końcu potraktowałam Zobacz więcej
bentomonia
bentomonia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kocham bento
Topinambur po raz pierwszy

Topinambur po raz pierwszy 1969

i nie ostatni, bardzo z niego fajna bulwa. Na Hali Targowej22 PLN za kilogram - duuużo. Można kupić w sieci u ludzi, którzy go uprawiają. Mam nadzieję, że cena jest bardziej akceptowalna. Smak: Zobacz więcej
Przynajmniej raz w roku smażę faworki. Niezmiennie z tej samej okazji - Tłusty Czwartek! W tym dniu dozwolone jest, a wręcz zalecane!, beztroskie objadanie się. Każdy powinien skosztować choć jednego Zobacz więcej
Gęś jeszcze nigdy nie miała okazji gościć na naszych stołach. Jadłam jako dziecko, jadłam w rodzinnym domu. Ale kiedy to było. I chyba tak naprawdę mi nie smakowała. Zresztą jako dziecko niestety dużo Zobacz więcej
Hacienda Agricola
Hacienda Agricola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Hacienda Agricola
Jarmuż po raz pierwszy

Jarmuż po raz pierwszy 1042

Są takie warzywa, o których słyszy się dużo dobrego, ale czasami trudno je dostać, szczególnie poza dużymi miastami. Na jarmuż 'chorowałam' już od jakiegoś czasu i kiedy wreszcie udało mi się go Zobacz więcej
Czy próbowaliście kiedyś ciasta kruchego z jeżynami? ;-) Na półce w spiżarce co jakiś czas wpadał mi w rękę słoiczek z jeżynami, przyrządzony jeszcze zeszłego lata, i za każdym razem przekładałam go i Zobacz więcej
sowa_nie_sowa
sowa_nie_sowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zdrowa Kuchnia Sowy
Cykoria po raz pierwszy!

Cykoria po raz pierwszy! 210

Po żywej dyskusji na FB na temat cykorii postanowiłam nawiązać z nią bliższy kontakt, bo do tej pory jakoś nie przyciągała mnie do siebie specjalnie. Zakupiłam bardzo zgrabne cykorie (czy bywają Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Warsztaty z Knorrem po raz pierwszy

Warsztaty z Knorrem po raz pierwszy 341

Już po warsztatach ... niestety ... Ale było fajowo, mówię Wam !!! Na spotkanie przyjechało kilkanaście osób i to z całej Polski, jeden bardzo sympatyczny "rodzynek" czyli mężczyzna a reszta to same Zobacz więcej