skórka kandyzowana

Kandyzowana skórka pomarańczowa • Słodki Pomysł Skip to content O MNIE KONTAKT WSPÓŁPRACA KONTAKT CIASTA CIASTECZKA BABECZKI I MUFFINKI DLA DZIECI BEZ GLUTENU DESERY TORTY KREMY DO TORTÓW DODATKI DO Zobacz więcej
Arbuz skrywa więcej niż sądzicie. Skórki wcale nie trzeba wyrzucać. Może ona stać się pysznym uzupełnieniem bakalii dodawanych na przykład do keksa czy sernika. CZAS: KOSZT: TRUDNOŚĆ: SKŁADNIKI: 0,5kg Zobacz więcej
Jagoda
Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magia w kuchni
Kandyzowana skórka cytrynowa

Kandyzowana skórka cytrynowa 114

Kandyzowana skórka z cytryn naprawdę jest dobra o cudownym smaku i aromacie, bardzo lubię dodawać ją do różnych deserów i ciastek czy też ciast pychotka. polecam składniki 3/4 szklanki wody 1 szklanka Zobacz więcej
Składniki /Ingredients: skórka z 2 pomarańczy / peel of 2 oranges 2 szklanki cukru białego / 2 cups white sugar 1 szklanka wody / 1 cup water Sposób przygotowania /Preparation: Przygotowanie: 10 min, Zobacz więcej
Pogoda za oknem niestety nas nie rozpieszcza. Pochmurnie, zimno, deszczowo. W takie dni jak ten bardzo często sięgam po szybkie ciasta i desery, które w kilka chwil poprawiają nastrój. Dziś zapraszam Zobacz więcej
„Z arbuza robi się prześliczna konfitura, mało znana a bardzo smaczna. Po wykrojeniu wnętrza, które się używa do jedzenia, pozostałość obrać ze skóry zielonej, czyli wyraźniej mówiąc, bierze się tylko Zobacz więcej
Domowa, tradycyjna i pełna aromatu. Kandyzowana skórka pomarańczowa jest nie odłącznym składnikiem pierników, serników, keksów czy mazurków. Ten pełen aromatu dodatek tworzy niezwykle słodkie Zobacz więcej
Skórka cytrynowa zawiera cytrynowy olejek eteryczny, mile pachnący i przyjemny. Ten olejek znajduje się w porach na powierzchni skórki cytryny. Są trzy sposoby otrzymywania go. Jeżeli potrzebujemy Zobacz więcej
Aga
Aga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pichcę sobie
Kandyzowana skórka pomarańczowa

Kandyzowana skórka pomarańczowa 23

Przyda się nie tylko na Święta, ale teraz jest bardzo pożądana. A mnie patrząc na tą sklepową trafiał dosłownie szlak, bo chciałam znaleźć skórkę a nie pół działu chemicznego w tak małym opakowaniu. Zobacz więcej
Święta niedługo się zbliżają, je się bardzo dużo pomarańczy. Skórkę zazwyczaj wszyscy wyrzucają, ja niekoniecznie! Wykorzystuje ją zawsze do zrobienia kandyzowanej skórki pomarańczowej! Przez co nie Zobacz więcej
Zapach Świąt to dla mnie między innymi zapach pomarańczy. Słodki, orzeźwiający, tak doskonale komponujący się z korzennymi przyprawami. Kandyzowana skórka pomarańczowa to doskonały dodatek do Zobacz więcej
Sesja prawie za mną, a tłusty czwartek przede mną :). W związku z faktem, iż co roku w okresie walentynek moje miłosne wypieki to klapa za klapą, to w tym roku dałam sobie z nimi spokój. Jakoś nigdy Zobacz więcej
nasze_kucharzenie
nasze_kucharzenie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nasze_kucharzenie
Skórka kandyzowana

Skórka kandyzowana 282

Robiłam już kiedyś skórkę pomarańczową, tylko wcześniej moczyłam ją przez 3 dni (codziennie zmieniając wodę), teraz nie zrobiłam tego - dlatego wyszła gorzka. Korzystałam z proporcji na syrop z Zobacz więcej
W garach u Gosi
W garach u Gosi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W garach u Gosi
Skórka kandyzowana

Skórka kandyzowana 185

Skórka kandyzowana Skórka powstała przy okazji przygotowywania soku z kwiatów czarnego bzu 8szt. owoców cytryny, pomarańcze Owoce pomarańczy lub cytryn dokładnie wyszorować i sparzyć kilkakrotnie. Zobacz więcej
smerfetka79
smerfetka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Marlenity
Skórka kandyzowana

Skórka kandyzowana 90

Czas świątecznych wypieków coraz bliżej. Mam dla Was propozycję wykorzystania skórek od pomarańczy. Pomarańcze są jeszcze w sklepach-jak macie możliwość, polecam wybierać te z ekologicznych upraw, bo Zobacz więcej
Kandyzowana skórka pomarańczy, bardzo aromatyczna i słodka, to idealny dodatek do ciast i ciasteczek. Nie tylko świątecznych, choć mi osobiście zapach pomarańczy zawsze przywołuje na myśl zimę i Boże Zobacz więcej
JUŻ CZAS PIEC PIERNIKI! Ja robiłam pierniczki Aganiok.Naczytałam się wieeele pozytywnych opinii na ich temat i wiedziałam, że to one będą u mnie na święta. Pierwszy raz spotykam się z pierniczkami z Zobacz więcej
Ten przepis nie jest zbyt dokładny bo akurat jeśli chodzi o przetwory to w większości wypadku proporcji dokładnych nie stosuję tylko dodaję do smaku i na oko. Skórkę kandyzowaną robi się Zobacz więcej
Dodaję taką skórkę do serników, pierników, muffinek czy nadzienia do drożdżówek i naleśników :) Wspaniale nadaje się też do makowców, mazurków, ciasteczek, do wszelkich dekoracji... I niedawno Zobacz więcej
Witam Ja robię podobnie, tylko nie wygotowuje do końca, a zostawiam w takim syropie. Nakładam do małych słoiczków, zamykam na gorąco i po wystudzeniu przechowuję w lodówce. Doskonałe jako dodatek do Zobacz więcej