skórka parmezanu w zupie

{{headerMessage}}
Dodatek skórki z parmezanu do zupy z ciecierzycy okazał się na tyle dobry, że zdecydowałam się dodaćją również do innych zup (z cukinii, kalafiorowej, z fasolki szparagowej, itd). W sezonie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No tak mogę stwierdzić, że to moja ulubiona zupa. Ma w sobie wszystko czego mi trzeba w te zimne, nieprzyjazne, jesienne dni i pomoże mi przetrwać jakoś do wiosny. Rozgrzewającą czerwoną soczewicę z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zmusić się do zrobienia zupy, która na pewno szybciej postawi nas na nogi niż pizza na telefon czy ibuprom. Na dodatek, używa się w niej składnika, który z reguły się wyrzuca - twardej skórki od Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
figowe smaki
Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa 463

0
{{headerMessage}}
. . 1 l rosołu wołowego 2 łyżki soku z cytryny otarta skórka z cytryny pierożki ze szpinakiem i rocottą Do rosołu wołowego dodać sok i otartą skórkę z cytryny. Zupę podawać z pierożkami z nadzieniem Zobacz więcej
marghe
marghe Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MiszMasz Marghe
Raz białe, raz zielone

Raz białe, raz zielone 80

0
{{headerMessage}}
O szparagi chodzi, rzecz jasna :) Do wczorajszej zupy z białych szparagów zakręciłam schab z zielonym pieprzem i podałam go z zielonymi szparagami z parmezanem. 2 pęczki zielonych szparagów 2 pomidory Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ze skórki, pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, dodać oliwę, czosnek, przyprawy. Gotować ok. 40 minut. Po tym czasie całość zmiksować blenderem, doprawić do smaku. Dodać serek mascarpone, wymieszać. Zobacz więcej
Viola
Viola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fun & Taste
Włoska Zupa Ziemniaczana

Włoska Zupa Ziemniaczana 302

1
{{headerMessage}}
kroimy w plasterki. Oliwę rozgrzewamy w dużym garnku, podsmażamy na niej czosnek, cebulę i ziemniaki. Dodajemy seler oraz szałwię, krótko podsmażamy. Całość zalewamy bulionem, gotujemy na małym ogniu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna włoska zupa, polecam... Składniki 2 szklanki bulionu 2 szklanki przegotowanej wody łodygi selera naciowego 3 plasterki boczku pół szklanki ryżu cebula marchewka 2 łyżki pasty pomidorowej lub Zobacz więcej
alisz`
alisz` Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia alisz
ekspresowa brokułowo-serowa

ekspresowa brokułowo-serowa 242

0
{{headerMessage}}
tartego parmezanu + skórka 4 łyżki tartego dojrzewającego sera mimolette pieprz Sposób wykonania: Do gotującego się bulionu dałam posiekany czosnek i pokrojone różyczki brokuła. Gotowałam 10 minut, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: - 600g pomidorów - 50g cebuli - 200g marchwi - 300g ziemniaków - kawałek pora i selera - 2 litry bulionu warzywnego - 80g białej fasoli wcześnie namoczonej i ugotowanej do miękkości - 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To bardzo prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna zupa. Składniki: 3 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku pół cebuli 2 łodygi selera naciowego kilka różyczek kalafiora kilka liści kapusty kilka fasolek Zobacz więcej
projekt zupa
projekt zupa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Projekt Zupa
atak pietruszki

atak pietruszki 30

1
{{headerMessage}}
Uwielbiam tę nać! Nie wiem , czy cokolwiek "innego zielonego" może się z nią równać. Czas wyrazić to uczucie w zupie ;) 4 pęczki natki pietruszki 250 g świeżych liści szpinaku skórka z otartej jednej Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eintopf
krem z zielonych szparagów

krem z zielonych szparagów 263

5
{{headerMessage}}
Nareszcie nastał maj! A w raz z nim niekończące się świętowanie urodzin w naszym domu oraz...czas na szparagi!!! Dziś zupa, krem. Potrzebujecie: 1kg zielonych szparagów 2 średnie cebule 10 dag masła 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Boćwinę jest bardzo smaczna i można przyrządzić ją na wiele sposobów, w postaci pysznej zupy, czy też ugotować z dodatkiem oliwy z oliwek, czosnku, świeżych pomidorów, parmezanu. Tak przygotowana Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Zupa krem z pieczonymi warzywami

Zupa krem z pieczonymi warzywami 335

0
{{headerMessage}}
Głównym składnikiem tej zupy jest dynia, ale dominuje smak papryki. Zupa jest p r z e p y s z n a:). Idealna na pierwszy dzień jesieni. Ciepła i słoneczna. Jednocześnie idealna na zimny i wietrzny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i nieznane dania kuchni włoskiej”. Zupkę (kategoria: primi piatti) przygotowałam w ramach akcji Viva Italia. Składniki: 8 szkl. mocnego, esencjonalnego rosołu 4 jajka 10 dag startego sera (najlepszy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1/2 większej 1 papryczka chili 1 cebula bulion ok 1,5 litry 1/2 serka topionego naturalnego 1-2 łyżeczek ostrej papryki w proszku 2 łyżeczki parmezanu 2 łyżeczki curry sól pieprz do smaku Dynię Zobacz więcej
kuchniazone
kuchniazone Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniazone
proste i aromatyczne!

proste i aromatyczne! 56

0
{{headerMessage}}
Gęsta zupa paprykowo-pomidorowa z dodatkiem świeżych ziół, grzanek i parmezanu. potrzebne: 1 litr bulionu drobiowo-warzywnego 3 duże czerwone papryki 1 kg pomidorów średnia cebula 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1/2 większej 1 papryczka chili 1 cebula bulion ok 1,5 litry 1/2 serka topionego naturalnego 1-2 łyżeczek ostrej papryki w proszku 2 łyżeczki parmezanu 2 łyżeczki curry sól pieprz do smaku Dynię Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prowadzenie bloga motywuje do kreatywnego gotowania :-) Gdyby nie blog, szparagi zapewne ugotowałam na parze, a przed podaniem posypała tartym parmezanem. A tak pokombinowałam i powstała przepyszna Zobacz więcej