skorka pomaranczowa

Domowej roboty kandyzowana skorka pomaranczowa. W calym domku unosil sie dzis piekny zapach... 5 pomarańczy ze średnio grubą skórką 2 szklanki cukru 1/4 szklanki wody Pomarańcze wyszorować i wyparzyć. Zobacz więcej
Kolejny drozdzowy wypiek jeszcze w zimowych klimatach,bo z nadzieniem zurawinowo-pomaranczowym.Pyszne,mieciutkie i bardzo puchate buleczki z duza iloscia zurawiny i pachnaca skorka pomaranczowa Zobacz więcej
i nie tylko... Pomarancze, zlote pomarancze sa owocem zimy, wlasnie teraz sa najsmaczniejsze i wlasnie teraz najwieceje gatunkow pomaranczy cieszy nasze oczy i podniebienia... Dla mnie to symbol zimy, Zobacz więcej
W swiatecznych wypiekach nie moze zabraknac smazonej skorki pomaranczowej.Nada naszym makowcom i keksom cudnego pomaranczowego aromatu. A,ze do swiat jest jeszcze sporo czasu i pomaranczy nie brakuje Zobacz więcej
g mielonych migdalow 1/2 lyzeczki cynamonu 2 lyzki kandyzowanej skorki pomaranczowej 1 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia 1/2 lyzeczki sody oczyszczonej 100 g cukru 75 ml oleju slonecznikowego 100 ml Zobacz więcej
Lubicie czekoladę?? My bardzo...Ciasto czekoladowe jest świetnym pomysłem na poprawę humoru podczas zimnych wieczorów jakie nastały:) No to co pieczecie???;) Składniki; 250 g suszonych i drobno Zobacz więcej
Czekalam na niego caly rok, ale dla tego smaku warto bylo. Mowa oczywiscie o Rogalu Swietego Marcina, na ktorego punkcie bzika maja chyba wszyscy Poznaniacy ;-) Slodkie, wypelnione bialym makiem, Zobacz więcej
Przepis na ta przepyszna nalewke znalazlam w ksiazce "Dania i przysmaki swiateczne " Aliny Stradeckiej. Bardzo,bardzo polecam ! Skladniki : - 1 kora cynamonu - 1/4 galki muszkatalowej - 7 gozdzikow - Zobacz więcej
odpowiednio jego zawartosc - 1 oleju slonecznikowego - 3 maki - 2 cukru Poza tym dodajemy: - 3jajka - 5gr drozdzy w proszku - utarta skorka cytrynowa lub pomaranczowa Mozna dodac owoce: truskawki, Zobacz więcej
Czyli sposob na smaczny i szybki piatkowy obiad. Przygotowanie tego dania to tylko 30 minut. Na 2 porcje: 2 kawalki lososia - osci wybieramy peseta, przed obrobka 1 duza cytryna najlepiej bio bo Zobacz więcej
i Doris Fritzsche /wyd.GU/ Skladniki na 6 sztuk: 1 jajko 50g cukru pudru sok i skorka starta z 1 pomaranczy 2 lyzki oleju 50g jogurtu naturalnego (1,5%) 125g pelnoziarnistej maki pszennej 1/2 Zobacz więcej
Pyszny i lekki torcik ryzowy, ktory nadaje sie na deser i ktory polubia takze dzieci. Przepis, zmodyfikowany przeze mnie pochodzi z ksiazki : "Brava in cucina". Skladniki : - 2 i 1/2 szklanki mleka Zobacz więcej
Klasyk hiszpanskiego sniadania. Dosyc podobne do francuskich madaleienes, choc sa o wiele wieksze i bardziej przypominaja ciasto biszkoptowe. Smak mozna zmieniac dodajac skorke cytrynowa, Zobacz więcej
rodzynki, suszone morele, suszona zurawine, migdaly, orzechy wloskie i suszone daktyle) 50 g plynnego ale gestego miodu kakao w proszku skorka otarta z pomaranczy Skorke z pomaranczy zetrzec jedne Zobacz więcej
Idealny dodatek do ciast i deserów. Słodziutka skórka pomarańczowa świetnie pasuje do sernika czy makowca. Poziom trudności: Łatwy Porcja: 1 łyżeczka (10 g) Kalorie: 15 kcal Źródło: strona Zobacz więcej
g maki pszennej 50 g maki ziemniaczanej 1/2 opakowania proszku do pieczenia (przeznaczonego na 500 g maki) szczypta soli skorka otarta z 1 pomaranczy 100 g nugatu orzechowego (produkt gotowy- mozna Zobacz więcej
Aleaayah
Aleaayah Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mozaika smakow
Marchewkowy wypiek....

Marchewkowy wypiek.... 165

0
Dawno mnie tu nie bylo...Ale juz jestem z powrotem i proponuje ciasto marchewkowe po indyjsku z mnostwem wiorkow kokosowych, aromatycznych przypraw pokryte z wierzchu kremowym serkiem mascarpone i Zobacz więcej
polska: Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia: 15-20 min Trudnosc: 1/5 Skladniki na 7/8 muffinow: 230 g maki 150 g cukru Lyzeczka proszku do pieczenia Pol lyzeczki soli 2 duze jaja 100 ml oleju Zobacz więcej
rowniez przepis przewidywal, a o ktorej ja po prostu zapomnialam :) Skladniki : - 1 szklanka swiezych zurawin (uzylam suszonych) - 2 szklanki maki pszennej - 1 szklanka cukru - 1 lyzeczka proszku do Zobacz więcej
z pomaranczy - 185 g masla -150 g cukru (ja uzylam 170 g brazowego cukru) - skorka starta z 2 pomaranczy - 3 jajka - 225 g maki - 3 lyzeczki proszku do pieczenia (ja dalam 2 lyzeczki) Wykonanie : Zobacz więcej