skórki

vvel
vvel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wstawaj, śniadanie gotowe!
395. Skórki.

395. Skórki. 113

0
Inspiracja. Skórki od chleba zapiekane w jajku z serem, jajko na miękko, pomidor. Bread crusts baked with egg and cheese, soft boiled egg and tomato. Zobacz więcej
Kochani już wkrótce okres świąteczny… przyda się do sernika skórka kandyzowana w syropie, polecam przepis poniżej :) Składniki skórka z pomarańczy 3szt cukier 1/2 szklanki woda szklanka Skórkę obraną Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
skórka pomarańczowa

skórka pomarańczowa 79

0
Skórka pomarańczowa to nieodłączny element świątecznego ciasta. Kiedy byłam mała moja mama zawsze sama ją robiła, potem zaniechała, a teraz ja postanowiłam wrócić do tej tradycji. Domowa skórka jest Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Skórka pomarańczowa

Skórka pomarańczowa 56

0
mysza757 lutego 2013 06:04 Robiłam kiedyś taką skórkę jak piszesz. Teraz robię tartą jest rewelacyjna do mufinek do ciasta. Wychodzą wtedy pomarańczowe mufiny :-) ale tą kandyzowana też muszę zrobić. Zobacz więcej
kachna
kachna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wszystko o gotowaniu
SKÓRKA CYTRYNOWA

SKÓRKA CYTRYNOWA 97

0
Składniki: 4 cytryny 1 szkl. cukru 2 szkl. wody Wykonanie: Cytryny sparzyć, wyszorować, osuszyć, podzielić na ćwiartki, oddzielając skórkę od owocu. Odkroić białą część i pokroić w paseczki. Pokrojoną Zobacz więcej
Skórka kandyzowana Skórka powstała przy okazji przygotowywania soku z kwiatów czarnego bzu 8szt. owoców cytryny, pomarańcze Owoce pomarańczy lub cytryn dokładnie wyszorować i sparzyć kilkakrotnie. Zobacz więcej
Aromatyczna, cudowna, świąteczna ingrediencja. Ja osobiście nie jestem w stanie obejść się bez niej w okresie zimowym. Skórkę wrzucam do wszystkiego. A że pomarańczki są w zimie w miarę tanie, nie ma Zobacz więcej
Idąc za ciosem i robiąc domowe przyprawy, zrobiłam skórkę pomarańczową. Wykorzystam ją na pewno do świątecznego sernika. Polecam zrobić swoją domową skórkę pomarańczową. Na pewno nie ma konserwantów Zobacz więcej
Robiłam już kiedyś skórkę pomarańczową, tylko wcześniej moczyłam ją przez 3 dni (codziennie zmieniając wodę), teraz nie zrobiłam tego - dlatego wyszła gorzka. Korzystałam z proporcji na syrop z Zobacz więcej
Skórka pomarańczowa powstaje u nas zawsze jako smakowity efekt uboczny pomarańczy. :) Niezastąpiona przy makowcach, ale i tak zawsze trochę zjem prosto ze słoiczka. :) Już niedługo planuję ją Zobacz więcej
Świąteczne wypieki nie mogą się bez niej obyć. Co prawda dawniej za nią nie przepadałam (zawsze wybierałam pączka z najmniejszą ilością tych farfocli), ale teraz coraz bardziej przekonuję się do jej Zobacz więcej
Zrobienie kandyzowanej skórki wydaje się proste… ale zrobienie skórki, która nie będzie gorzka bywa wyzwaniem. No chyba, że ma się sprawdzony przepis od cukiernika. Wybraliśmy się rok temu na kilka Zobacz więcej
Skórka pomarańczowa. U mnie w domu od dawna robiło się skórkę pomarańczową.Za przykładem mojej Mamy postanowiłam zrobić ją samodzielnie.Z pewnością przyda się jako dodatek do wszelakich ciast,czy w Zobacz więcej
Czas świątecznych wypieków coraz bliżej. Mam dla Was propozycję wykorzystania skórek od pomarańczy. Pomarańcze są jeszcze w sklepach-jak macie możliwość, polecam wybierać te z ekologicznych upraw, bo Zobacz więcej
Postanowiłam, że wbrew wszystkiemu zrobię je w tym roku. Ponieważ Edytka pokazała bardzo szybki sposób, pomyślałam, że skorzystam właśnie z niego. Zrobiłam skórki z pomarańczy i cytryny. Zapach Zobacz więcej
Skórka pomarańczowa to jedna z tych słodyczy, których zjedzoną ilość łatwo wytłumaczyć - przecież to gorzka czekolada (oczywiście, że jest zdrowa) i pomarańcze (owoc!). I uwierzcie mi, takie Zobacz więcej
Skórkę zawsze robię sama. Ta sklepowa do niczego się nie nadaje. Styczeń to najlepszy miesiąc na cytrusowe przetwory, są pełne soków i dojrzałe. Oczywiście najlepiej robić je z owoców ekologicznych Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Skórka pomarańczowa

Skórka pomarańczowa 547

0
„Smażona w cukrze przyda się do wielkanocnych wypieków i nie tylko. Jest jeszcze trochę czasu do świąt, w sklepach pomarańczy pod dostatkiem, zachęcam więc do zrobienia sobie kilku słoiczków. Nie jest Zobacz więcej
Skórki ziemniaczane to po prostu połówki ziemniaków upieczone w piekarniku, z lekko podsmażonym chudym boczkiem, serem cheddar i dymką. Smaczne, ciepłe i sycące - idealne na zimniejszą połowę roku. U Zobacz więcej