skórki ziemniaka

Ziemniaki w bardziej kalorycznej wersji, ale co tam :) SKŁADNIKI: 1 kg nieobranych ziemniaków ( najlepiej tych umytych) 1-2 czerwone papryki 6 - 8 ząbków czosnku pół szklanki oleju sól, pieprz świeży Zobacz więcej
Ostatnio "tu i ówdzie" pokazały się wyniki badań mówiące o tym, że Polacy jedzą najwięcej warzyw spośród innych narodowości z 19- stu krajów... prawda czy fałsz? Nie wiem, ale gdyby to była prawda, Zobacz więcej
Ziemniaki pieczone w gęsim tłuszczu, z chrupiącą skórką, to nieodzowny dodatek do tradycyjnego angielskiego świątecznego obiadu. W okresie przedświątecznym, w każdym supermarkecie wystawione są setki Zobacz więcej
Bardzo prosta, ale smaczna zarazem potrawa na przekąskę. Takie danie po prostu nie może nie pochodzić z Ameryki. Tylko Amerykanie mogli wymyślić coś takiego. Wykorzystanie skórek ziemniaków w Zobacz więcej
Ha! Nie wiem czy znacie, ja nie znałam...niby banał, a proszę, człowiek jednak ciemny jest;p Ów myk zobaczyłam w jednym z programów tv, chyba kuchnia +...nie wiem, zabijcie mnie! W każdym razie... Zobacz więcej
Dziś przedstawiam skórki ziemniaków pieczone z pieczarkami i boczkiem. Są naprawdę pyszne-Zatem polecam! Składniki: 500 g pieczarek śmietana 12% duża 2 cebule drobno posiekane 2-3 ząbki czosnku Zobacz więcej
Już dawno obiecałem wam nowy przepis na pieczone ziemniaki, bo pomimo ogromnej popularności pierwszego przepisu ciągle szukałem czegoś nowego. Tym czymś była naprawdę chrupiąca skórka i miękki środek. Zobacz więcej
Ona i On ziemniaki jedzą rzadko. Obierania tyle, że wygodniej sięgnąć po kaszę czy ryż;) Ale bywa, że i do kartofli, pyrami też zwanymi, się uciekają. I też chcą - swojsko, ale nie do końca banalnie. Zobacz więcej
To danie zasmakuje każdemu kto lubi połączenie octu z solą. Smakują jak najlepsze chipsy, oczywiście są o wiele zdrowsze, w przepisie jest minimalna ilość oliwy z oliwek a i tak są zaskakująco Zobacz więcej
Młode ziemniaki są idealne do tego, aby przygotować je na patelni. Są małe, mają delikatny smak, bardzo łatwo podkreślić go ziołami. Ulubionymi, nie muszą być takie, jakich użyłam ja. Składniki: • Zobacz więcej
Przepis zaczerpnięty z programu „30 minut Jamiego”. Te ziemniaki są genialne w swej prostocie i zaskakujące w smaku. Podsmażona skórka cytrynowa, miękki i słodki czosnek smażony w łupinkach i rozmaryn Zobacz więcej
:-) " Za pomocą noża, ostrożnie nacinamy mięso, tak by powstała tzw. kieszonka na suszone owoce. W moździerzu ucieramy świeże listki rozmarynu z suszonymi przyprawami. Dodajemy zmiażdżony czosnek, Zobacz więcej
i schrupać w kliku kęsach. Gorące skórki można napełnić farszem i od razu podać lub zapiec na złoto przez ok. 5 minut. Serek jest naprawdę wyjątkowy. Wprowadza hiszpańskie nuty smakowe, a wymieszany Zobacz więcej
razie miło było, że ktoś się mną zainteresował. Zdrugiej strony to straszne, bo musiałam wyglądać okropnie :) Kiedy wracałam do domu przypomniały mi się te ziemniaki. Są pyszne irozgrzewające! Są Zobacz więcej
żurawina. Do tego - pieczone, mocno rumiane ziemniaczki w parmezanowej skórce. I tyle... Polecam gorąco :) Gulasz wieprzowy z dynią i żurawiną Przepis autorski. Składniki (4 porcje): 600 g mięsa Zobacz więcej
parsley to garnish. Best after a couple of hours. Enjoy! ~e. Sałatka z Ziemniaków z Czerwoną Skórką z Pietruszką: około 15 małych ziemniaków z czerwoną skórką (te z czerwoną skórką nadają się Zobacz więcej
Dziś smakołyk dla wielbicieli golonki. Dobrze przygotowana smakuje wyśmienicie. Ja proponuje natrzeć ją pomidorowo-paprykowa pastą, zostawić na noc a potem upiec. Skórka będzie chrupiąca a środek Zobacz więcej
Make Cooking Easier Toggle navigation Start Przepisy Dla dzieci Na kolację Na obiad Na słodko Na śniadanie Przekąski W ciąży Książka Archiwum O mnie Kontakt Make Cooking Easier > Na obiad > Zobacz więcej