skorzonera słoiki

To nazwa potoczna. W Polsce znane jako wężymord, w Niemczech czarny korzeń, a z hiszpańskiego skorzonera. Ostatnio coraz bardziej popularna w naszym kraju po długiej przerwie. rośnie nawet dziko, Zobacz więcej
,i u mnie – w Kuchennymi drzwiami. Zaprosiłam M. na babski wieczór z noclegiem. Rozmowa toczyła się wokół stołu. Upiekłam tartę ze skorzonerą i piłyśmy dużo czerwonego wina. M. doniosła mi,że jestem Zobacz więcej
– ostatni dzień pobytu w Siedlisku Morena i ostatnie warsztaty. David Gaboriaud, Jerzy Nogal i Basia Pinkowska – to z nimi dane nam było pracować tego dnia. Wspaniały wykład na temat serów – naszych, Zobacz więcej
Całkiem wykwintna i elegancka, choć nieco pracochłonna, przystawka ze skorzonery. Lubię skorzonerę, choć przyznaję, że jej przygotowanie – zwłaszcza w porównaniu z białymi szparagami, do których jest Zobacz więcej
. SKŁADNIKI na 4 porcje : 300 g suszonego młodego zielonego groszku 2 litry chudego bulionu wieprzowego (może ze słoika lub z kostki) 1/2 kg boczku wędzonego pokrojonego w kostkę 200-250 g kiełbasy Zobacz więcej
przynajmniej twierdzą hipsterzy i hipisi. Fora internetowe pełne są klątw rzucanych na mięsożerców i wizji śmierci w męczarniach po zjedzeniu kawałka kurczaka. Moda spowodowała, że największym Zobacz więcej
– czyli Żuławski Olej Rzepakowy (olej ma tytuł dziedzictwa kulinarnego Pomorza), również jaja od zielononóżki i skarby w słoikach. Producent M.I.K. Irena Janczukowicz-Kosewska, Staropolska 16, 80-180 Zobacz więcej
z dyni / Dyniowy syrop do kawy / Chałka dyniowa / Dżem dyniowy z cytrusami Joduha – blog Joduha kuchenna : Dyniowe bułki hamburgerowe Justyna – blog Kuchenne fascynacje : Dyniowa gorąca czekolada / Zobacz więcej
już w sierpniu kiedy najbardziej popularna odmiana Lima wypełnia większość straganowych skrzynek. Ta odmiana świetnie się nadaje do ususzenia, a następnie zalania gorącą oliwą w słoiku. Te większe Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
spis rzeczy

spis rzeczy 2651

0
i pieczarkami gołąbki z warzywami w cykorii gołąbki z wędzonką, kaszą gryczaną i jabłkami w radicchio goma wakame z łososiem wędzonym i truskawkami górka cielęca z figami granat w czekoladzie Zobacz więcej