skorzonera smażona

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Placki ze skorzonery

Placki ze skorzonery 434

0
600 g obranej skorzonery, 4 jajka, 2 łyżki masła, sól, ostra mieszanka przypraw, olej do smażenia, Skorzonerę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, poddusić na maśle około 8 minut. Przełożyć do miski, Zobacz więcej
kg skorzonery 1 woreczek kaszy gryczanej kg schabu 2 cebule Sól Pieprz 5 łyżek Surówki Oliwa Kwasek cytrynowy Majeranek Estragon 1 ząbek czosnku Schab kroimy na plastry i marynujemy w oliwie, soli z Zobacz więcej
ziołami a mięsem), na nim mięso i przykryć pokrywką. Ustawić na niewielkim gazie. Wędzić około godziny. Temperatura wewnątrz mięsa powinna osiągnąć mniej więcej 55 stopni. Na suchej patelni podprażyć Zobacz więcej
Skorzonera jest gotowa do zbiorów w listopadzie. Wtedy odkładałam jej wykopanie z racji tego, że nie miałam na nią pomysłu. Gdy pomysł się pojawił, okazało się, że ziemia jest zamarznięta i o wbiciu w Zobacz więcej
Zimowe warzywa korzeniowe wkraczająz impetem do naszych kuchni. Widać to na blogach, w gazetach i na straganach. Połączenie skorzonery z kaszą jaglaną i rybą zobaczyłam w magazynie Usta, danie Zobacz więcej
To najzdrowsze warzywo na polskiej ziemi. Pomijając topinambury, skorzonery, wężymordy i jak ją tam jeszcze zwą.Warzywo, które od lat twardo siedzi w ziemi, tak twardo, że Tuwim musiał wyciągać je Zobacz więcej
, pomidorem, rukolą, sałatą rzymską i wege majonezem. SKŁADNIKI: 4 marchewki (u mnie 3 kolory, tak dla bajeru) połówka lub ćwiartka dużego selera 2 cm kawałek imbiru 2 małe czarne rzepy 1 średnia Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Risotto z grasicą

Risotto z grasicą 286

0
500 g grasicy cielęcej, 200 ml ryżu arborio, 1 cebula, 150 ml białego wina, 600 ml bulionu warzywnego lub drobiowego, 2-3 gałązki tymianku, 200 g skorzonery, 200 g masła, 100 g parmezanu, sól, cukier, Zobacz więcej
Co to jest skorzonera? Podejrzewam, że sporo osób zadaje sobie teraz to pytanie, ja jakiś czas temu zrobiłam to samo gdy współlokatorka przyniosła do domu czarne, długie korzenie. Skorzonera, inaczej Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Zimowy szparag - skorzonera

Zimowy szparag - skorzonera 253

0
Przypomina smakiem szparagi. Dlatego nazywana jest zimowym szparagiem, choć jej nazwa to wężymord czarny korzeń. Jaki kupić? Ja kupiłam na targu polską skorzonerę. Jest znacznie mniejsza niż oferowana Zobacz więcej
ten produkt za bardzo udany i będę do niego wracać. Wykorzystałam bułkę tartą na dwa różne sposoby w trakcie jednego obiadu - do obtoczenia kotletów przed smażeniem oraz jako dodatek do skorzonery - Zobacz więcej
Co to jest skorzonera? Podejrzewam, że sporo osób zadaje sobie teraz to pytanie, ja jakiś czas temu zrobiłam to samo gdy współlokatorka przyniosła do domu czarne, długie korzenie. Skorzonera, inaczej Zobacz więcej
, smażenia, gotowania i duszenia – ma mniejsze ubytki objętości i masy niż w przypadku mięsa innych ras. Do przygotowania dań dostaliśmy wspaniałe żeberka i jeszcze piękniejsze polędwice. Mieliśmy je Zobacz więcej
Granice Smaku
Granice Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Granice Smaku
Jak rośnie ryż?

Jak rośnie ryż? 106

0
skorzonera smażone sos słodycze toffi truskawki Subskrybuj Posty Atom Posty Komentarze Atom Komentarze TAGI piaskowiec elastyczny warszawa blaty kuchenne niezwykłe zaręczyny warszawa od kuchni Zobacz więcej
doprawione, nie boję się masła ani śmietanki kremówki. Dla mnie liczy się przede wszystkim smak. Nie oszukujmy się, są potrawy, które bez dodatku masła i śmietany nie mają prawa smakować tak dobrze Zobacz więcej
czosnek grejpfrut krewetki makaron marchew mascarpone mięso napój orient orzechy owoce pesto pieczarki pieczone placki pomarańcze pomidory rady sałatka ser skorzonera smażone sos słodycze toffi Zobacz więcej
,i u mnie – w Kuchennymi drzwiami. Zaprosiłam M. na babski wieczór z noclegiem. Rozmowa toczyła się wokół stołu. Upiekłam tartę ze skorzonerą i piłyśmy dużo czerwonego wina. M. doniosła mi,że jestem Zobacz więcej
Ostatnio kulinarnie modny stał się między innymi jarmuż. Z tego, co obserwuję może nie aż tak modny jak topinambur i skorzonera (swoją drogą mnie skorzonera nie zachwyciła w ogóle i raczej nie Zobacz więcej
Tym razem głównymi bohaterami risotto są topinambur i skorzonera. Wkomponowały się idealnie. Chodziło mi o uzyskanie risotto o jasnym odcieniu, i – jak zawsze – nieprzeładowanego nadmiernie dodatkami, Zobacz więcej